Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Někde mezi 3 a 4.. Zásadně do kolen mě to sice nesrazilo, ale už dlouho jsem neměl pocit, že skrz film stalkerovsky objevuju nějaký svět (takhle naposledy snad asi v Annihilation).. Má to hezky vyštelovanou atmosféru prostředí, které je sice dost povědomé, ale pozemská krajina to prostě není.. Nakousnuté, ale nedořečené informace naznačují, že jako diváci zdaleka nevidíme všechny souvislosti a zákonitosti světa do kterého jsme vhozeni.. a to příjemně dráždí náš latentní badatelský pud... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Spřízněný High Life se mi líbil víc, zejména proto, že se tam mnohem míň mluvilo, nebo mnohem méně/více mluvilo k věci, ale ten les tady, ten les je prostě paráda. Já to říkám pořád, že kdybych někdy emigrovala do USA, tak jednoznačně do nějaké chaty v lese ve státě Washington. Taky bych ale chtěla udělit plusové body za to, že všechny věci v tomto světě vypadají, jako že je někdo opravdu používá. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vesmírný westernoidní survival. 1) Výprava připomínala seriál Hvězdnou bránu (kus jetého lesa, trocha papundeklu (výsadkový modul), mlha a prach._____ 2) Napadl mě vhodný název pro podobné žánr - spacestern?_____ 3) Podobným béčkům dávám obvykle dvě hvězdičky, ale zde jsem se kupodivu nenudil a tak příděl zvyšuji. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jedná se o filmový debut natočený na základech 4 roky starého kraťasu od stejných tvůrců, což je to nejzajímavější, co k tomuto filmu mohu sdělit. Po zhlédnutí této nesmírně napínavé a umně natočené záležitosti s neskutečnou scenáristickou nápaditostí mohu konstatovat snad jen to, že oba tvůrci talentem rozhodně neoplývají. Na celém filmu za něco stojí jen Pascal (divím se, že se současným hypem z Narcos leze do takových projektů s amatéry) a Thatcher, která hraje naivní, leč schopnou puberťačku. Pokud bych si ovšem u sledování nevystačil s úchylným pozorováním jemné pokožky mladé holky a standardně solidním výkonem Pedra, asi bych se podělal nudou. Sci-fi, ve kterém se celou stopáž chodí v trochu víc exoticky vypadajícím českém lese za všudypřítomného polétavého prachu a asi dvakrát se vytěží jakési diamanty z vagínohouby v půdě. Popis nezaujal? Dobrá intuice. Pokud půjdete do lesa sbírat křemenáče, patrně zažijete větší sci-fi thriller než za hodinu a půl s tímto filmem. 40 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatické malé sci-fi s výborným zlatozeleným vizuálem. Les úžasný, hra světel a stínů vytvářela přímo impresionistické obrazy. Drama otce a dcery, kdy otec není rozhodně žádný chamtivec, jak se snaží podsunout zdejší obsah, nýbrž chce jen zaopatřit dceru a sebe, aby skončilo jejich kočování vesmírem. A na zeleném měsíci rozhodně číhá daleko větší nebezpečí než domorodci, co se zde kdysi usadili a co se tak domorodci stali. Velmi zajímavý způsob získávání drahokamů, jehož zobrazení hraničilo s dokumentárním filmem. I po stránce speciálních efektů velmi dobré, protože nebyly cílem, nýbrž jen prostředkem k dramatickým osudům postav. Akčnější závěr dodal šťávu a efektně vše zakončil. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)
  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)
  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama