Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 1

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (237)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nečakal som teda až takú nudu. V podstate, lepšie povedané, naťahovanú volovinu. Tu by strihačove nožničky mohli narobiť poriadok, pretože takýto námet rozvíjať takmer dve hodiny, to je umelecká samovražda. Nečítal som žiadne recenzie, len som vedel že sa Amerika do tohto filmu mierne pobláznila ( vzhľadom k tržbám ) a to upútalo moju pozornosť. Horor nečakajte, aj keď ingrediencií je tu dosť, sú však nezaujímavo poňaté a zrežírované. Čiže ďalší prekvapivý hit, u ktorého sa ťažko chápe jeho finančný úspech. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To se takhle chystáte na horor a místo něj dostanete sociální drama o neúplné rodině. O co víc mě bavil tematicky podobný Williho kouzelný svět, o to méně mě bavil Freddy. A to jsem hlavně při snových scénách, kdy si zranění přinášíte i do bdělého stavu, na starého Freddyho s noži vzpomínal. No a pak N. Cage má neskutečné charisma, zatímco Hutcherson tu předvedl ukázkové prkno s povětšinu doby kamennou tváří. Nejlepší tak byl M. Lillard, jenže zase se ve filmu moc neohřál. Líbila se mi robotická zvířata, která však byla trestuhodně nevyužitá. A když už jde gore mimo kameru, tak blbka překousnutá ve stínu z dálky se nepočítá, pak bych prosil mrazivou atmosféru. Pokud ale režisérka neví, pro koho film točí, tak je to těžké. Obávám se, že tady by nepomohlo ani zkrácení o půl hodiny. Ještě že retro - Elastica, Iggy Pop, The Romantics....mohlo ho být více. A co se prosím stalo s tetou Jane? Nějak mi uniklo... 2,5* ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti. I přes nízké očekávání, které jsem měl, jsem nakonec z filmu zklamaný. Nečekal jsem, že to bude takhle špatný. Jako horor to selhává a krom úvodní pasáže, která připomene videohru jsem nic necítil... ano pár světlých chvil se zde najde, ale je to hrozně o ničem. Jedna fatalitka je parádní, ale bohužel PG-13 tomu zkrátka vůbec nepomáhá. Nejhorší na celém filmu je to, že zde nefungují i samotní Animatronici o kterých to je. Ano jsou skvěle zpracovaní a za to musím dát palec nahoru, s tímto si tvůrci vyhráli a nepoužili CGI. Bohužel se zde nikdo nesnažil, aby byli děsivý. Řeší se zde především děj okolo Mika a jeho traumatu z dětství. Film nedokáže nic nabídnout a celé je to nezajímavý, předvídatelný a strašně jednoduchý. Mnohdy je film spíše úsměvný a párkrát jsem se u toho dobře zasmál (dějová linka s chlápkama, které zabijí Animatronici byla dobrá komedie). Přišlo mi, že tady nedává smysl hodně věcí. Ona vlastně i samotná hra není žádné veledílo a taky to nedává smysl, ale postavit děj na hlídači, který má svoje trauma a nevěnovat se nočním pasážím s Animatroniky je za mě špatně. Jsou zde odkazy na hru, stejné záběry, zvuky, ale nic víc to nenabídne. Mohla z toho být fajn hororová jednohubka s kratší stopáží a napětím, ale takhle je to prázdný a hrozně o ničem. Nečekal bych, že to řeknu, ale nový Exorcista byl trošku lepší. 2/10 ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// CZY TO FREDDY FAZBEAR? Už trailer dal tušit, že film nebude dobrý. I přesto jsem si v první půlce říkal, že se to zatím vyvíjí slušně, jenže pak přijde na řadu kupa scén, co nedávají smysl a/nebo nudí. Co mělo být to backstory o zmizelém bráchovi? Koho to zajímá? Tohle je to nejlepší, co šlo pro to obrovský lore FNAFka vymyslet? Dementní finále naprosto bez emocí. Celkově bych řekl, že se za ty roky strašně přepisoval scénář... Možná aby se upravil tak, aby byl víc kid-friendly? Což podle mě šlo udělat mnohem lépe i tak. Do kina dětí přišlo dost, takže v tomhle ohledu budou tvůrci určitě spokojený. Ale co diváci? S klidem můžu říct, že tohle by mi ani v patnácti nestačilo. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"I have a job for you." _____________ Takto nejako by to vyzeralo, ak by sa Disney rozhodol natočiť horor – takmer žiadna krv, všetky vraždy mimo obrazovky, skoro žiadna atmosféra, maličké napätie, predvídateľné jumpscary a kopec nesympatických postáv (ktoré neťahajú ani snažiaci sa herci)... Keďže som od filmového FNAFka nemal žiadne očakávania, tak som nakoniec nebol ani nijako výrazne sklamaný a dokonca (aj keď to asi nebol hlavný účel filmu) som sa aj slušne pobavil (pôvodnú hru som za celý život hral asi iba raz)... Ak by som na tom nebol v kine s partiou, tak by som určite nadával na to, že som zbytočne minul peniaze, ale práve vďaka nim som si tento shitfest mohol aspoň trochu užiť a nebral som ho vôbec vážne 😄... Ako horor to absolútne nefunguje a zlyháva to takmer všade, kde sa dá, ale ako priemerná jednohubka slúžiaca na jednorázové pobavenie (ktorá má mimochodom parádny opening song!) to funguje na výbornú (aj keď si nemyslím, že to bol hlavný zámer tvorcov 😂)! Dávam 6 Cupcakeov z 10, aj napriek množstvu chýb som napokon z kina neodišiel tak úplne sklamaný, no tých kvalít to tiež veľa nemá... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film je adaptací stejnojmenné hry „Five Nights At Freddy's“ od Scotta Cawthona. Hra byla původně dostupná pro PC, Android a iOS. V roce 2019 se pak stala dostupnou i pro herní konzole Nintendo Switch, Playstation 4 a Xbox One. (Raichu.Cz)
  • Natáčení začalo 1. února 2023 v New Orleans a skončilo 3. dubna téhož roku. Natáčení celkově trvalo 61 dní. (DIO)
  • Pro film byli vytvořeni skuteční animatronici, kteří byli taktéž ve filmu použiti, mělo to však své nevýhody. Animatronici se během natáčení často přehřívály, či museli být pro některé scény nahrazeni kaskadéry převlečenými za animatroniky, jelikož některé scény animatronici nedokázali zrealizovat. Pro animatronika Foxyho byla zase nevýhoda udržet stabilitu, aby nespadl, či že ho musel za ním jistit obrovský stojan. (Raichu.Cz)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama