Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (299)

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

To katastrofální hodnocení vychází hlavně z toho, že jsme zmlsaní krásnými klasickými pohádkami a tato se skutečně nepovedla. Myšlenka dvou království, kde v jednom se mluví česky a v druhém slovensky byla znehodnocena především příšernou slovenčinou Karla Gotta. Dvouhlavý dráček byl paskvil hodící se tak to béčkového animovaného filmu a snad ani to ne. Proč tomu tak bylo mi došlo, když jsem viděl závěrečné titulky. Méně je někdy více. Ty stovky lidí podílející se na filmu museli stát zřejmě tolik, že na slušnějšího dráčka již nezbyly penízky. Dětské postavy byly omezeny na válení se v dráčkově sluji a moc toho neukázaly, tedy prakticky nic, ale to zřejmě proto, že nedostaly prostor. Pohádka, snad rádoby muzikál byla dál znehodnocena dost ubohými písničkami. Bylo by zajímavé zjistit, kolik lidí by si koupilo sound track z tohoto filmu, i když Gott stále letí, tak nevím. Každopádně je to jedna z nejmizernějších pohádek z koprodukce ČR - SR a vyhozena spousta peněz. Snad až se objeví ještě horší pohádky, tak změním názor a hodnocení na tento snímek, ale zatím nemohu dát víc než odpad, a to ani z úcty k "Mistrovi". ()

Jonatána

všechny recenze uživatele

Protože jsem to cca po dvaceti minutách vypla, nechci hodnotit. Ale něco málo napsat musím. Ano, už po přečtení jména režiséra se dala očekávat solidní slátanina. K tomu Karel Gott hrající a je vymalováno. Ovšem kdy Karel začal mluvit slovensky a Kamila Magálová česky, pochopila jsem, že to bude ještě horší. Proč Čech mluví slovensky (natož Čech Gott, který sice slovensky mluvil překvapivě dobře, ale hrát nikdy neuměl ani česky) a Slovenka česky (i když výborná herečka, která češtinu zvládá solidně)? Prostě jsem to vypnula a řeka jsem si, že na tohle bude lepší zapomenut. ()

Reklama

heczot 

všechny recenze uživatele

Nechápu tohle nízké hodnocení této pohádky. Jelikož je natočena blízko v naším okrese, místa, kde jsem byl a znám je všechny, tak bych dal samozřejmě lepší hodnocení, ale jak přirovnám jiné pohádky, tak bohužel zůstanu na těch 40%. Písničky z pohádky jsou skvělé. Nejlepší byla Vánoční píseň, kterou jsem si na vánoce pořád pouštěl dookola, nazpívala ji Zuzana Žáková, skvělá herečka, která dobře vystihla svou roli princezny. To, co se mi nelíbilo, byl drak, který vypadal, jak počítačově namalovaný, mohli tam dát živého draka, jako v pohádkách: Z pekla štěstí, Micimutr, nebo Korunní princ. Taky ten drak na počátku, co těm dětem vyprávěl, mohli úplně ominou a vymyslet něco úplně jiného. Další věc Gott mluvil slovensky a Magálová zase česky, ale chápu bylo to do děje, ale naopak zas mohli tam být jiní herci. Na konci zase Gott zpíval česky, to nechápu, ale nic proti, skvělá písnička: Láska je náš Drahokam. To, co se mi nelíbilo bylo jak drak čůral s chlapcem WTF ? nebo tancující skřet Blivajz u tyče na konci filmu WTF ? nebo ty kreslené obrázky si mohli taky odpustit. Děj jakotako dobrý, smrdící pracka, to byla taková novinka. Film byl natáčen na Zámku v karviné (Zápasy, princeznin zámek), Budatínský hrad v Žilině (Jankův zámek), Dolní Lomná ( lovili zde ryby), Hrčava ( slavnosti jarního a podzimního slunovratu, kde se scházeli oba království), Vendryně ( v zimě na jezírku bruslili princezna Adélka a Janko), Štramberk (zde byla jeskyně draka) a beskydy (lesy a krajiny). Pohádka shlédnutá v Třineckém kině Kosmos v předpremiéře 4. 10. 2018 . Kino bylo úplně plné, i další promítání bylo zcela plné. U nás pohádka byla oblibená, v předpremiéru přišli i hosté: Zuzana Žáková jako princezna Adélka nebo Petr Šiška z Třince. ()

Skuby47 odpad!

všechny recenze uživatele

Nerada dávám odpad. U našich filmů jsem ale v hodnocení kritičtější, protože vím, že v minulosti jsme i za ztížených podmínek a cenzury dokázali natočit skvělé snímky. Dneska máme tvůrčí volnost a v tomto případě s ohledem na délku a početný kompars, v němž byly krojované folklorní soubory snad z celého Slovenska, zřejmě nechyběly ani peníze, tak se ptám, kam jsme to došli? Tak ještě nějaké zdůvodnění. Proč mluvil Karel Gott tak mizerně slovensky, když paní Magálová mluvila slušně česky. Příběh byl o ničem, Slovenský princ a princezna byli sympatičtí, ale královské děti včetně těch Karlových nebudou zřejmě herecké hvězdy. Draci byli příšerní, což je v době možnosti použití pokročilé digitální animace, trestuhodné. Bylo to dlouhé, zvláště s ohledem na dětského diváka. Přírodní záběry byly pěkné, takže kulisové vsuvky tam nemusely být, hudba byla občas depresivní, spíš z muzikálu pro dospělé, než z písniček pro děti. Zlatý Svěrák a Uhlíř. Přetrpěla jsem to do konce, ale za ten promarněný čas a s ohledem na možnost poškození dětského vkusu bych to svým vnoučatům nedoporučila. ()

martinkaziki odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádky mám ráda, na každé se dá najít něco hezkého. I když se moc snažím, tak tady NIC! Nechápu, jak se tahle parodie na pohádku mohla promítat v kině. Za těchto 99 minut by se nemělo platit, spíš naopak! Příšerné dialogy díky kterým i zkušení herci vypadali nepřirozeně. Což pak ti nezkušení? A zpracování draka v digitální době roku 2018? To je opravdu úsměvné. Pamatujete na skoro 30 let starou pohádku Za humny je drak? Tady se očividně někde stala chyba... :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (21)

  • V tomto snímku se objevil jihovýchodní druh ledňáčka – ledňáček gurial (Pelargopsis capensis). (OLDA8)
  • Natáčelo se v okolí Hrčavy v Beskydech, na zámku ve Fryštátu. Některé z trikových záběrů vznikly v bratislavských studiích. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno