Reklama

Reklama

Můžete mi kdy odpustit?

  • Česko Dokážete mi kdy odpustit? (festivalový název) (více)
Trailer 1

Ve snímku Můžete mi kdy odpustit? se představuje Melissa McCarthyová v hlavní roli Lee Israelové, úspěšné autorky životopisů celebrit (a milovnice koček), která se v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století živila psaním biografií takových osobností jako jsou Katharine Hepburnová, Tallulah Bankheadová, Estée Lauderová a novinářka Dorothy Kilgallenová. Když se její kariéra ocitne v pytli, protože už nestačí držet krok s potřebami trhu, vrhne se s pomocí svého věrného kamaráda Jacka (Richard E. Grant) na nové, lukrativní a nelegální podnikání ̶ padělání dopisů slavných (a mrtvých). (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (68)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale zpracované je průměrně a předem nalajnované. Je prostě jasné až moc dopředu, kam se to celé vyvine a jak to skončí. Chybí tomu skutečné emoce, moment překvapení a skutečně silné scény. Zase mě ale na druhou stranu mile překvapuje, že se to skvěle vyhýbá patosu a že se Melissa McCarthy se do své role doslova vžila. Ona bývá většinou zatracována, ale mě nikdy nepřišla špatná, což je ale také způsobeno tím, že jsem ji poprvé viděl v Devítkách, kde také měla vážnou roli a přišlo mi, že ji zvládala skvěle. Bohužel chudák holka ošklivá leze taky do každé dementní americké komedie a díky tomu se není čemu divit, že ji tolik lidí nemá rádo. Ačkoli, já s ní žádnou takovou komedii ještě neviděl a snad radši ani nechci. Každopádně ano, ona opravdu měla velký podíl na tom, že tohle aspoň částečně zachránila. Jinak je to totiž opravdu hodně průměrné a ani závěr není zrovna zajímavý. 3* ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající film z inteligentního a bystrého pera Nicole Holofcener, kde Melissa McCarthy přes kontejnerový look i kočičince pod postelí září jako kometa. Je dobře, že si Can you ever forgive me? našlo cestičku alespoň k úpatí Olympu a někdo si ho tak všimne. Z papíru u soudu Lee čte, o čem to je. A o tom to je! ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem pořádnou nudu a dostalo se mi opravdu zajímavého příběhu. Melissa McCarthy je výborná herečka, bohužel si vybírá úplně dementní filmy, ve kterých to není poznat. Tady ale ukazuje, že má i na víc, než jen stupidní komedie. Film nebyl extra dlouhý a příběh se rozvíjel dost přirozeně. Já s tím neměla problém. 4* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

McCarthy v tomto smutném příběhu o talentované darebačce posunula svoji kariéru zase dál. Perfektně ukazuje jak nepříjemná povaha Lee a její nerudnost nejsou součástí její povahy, ale symptomy existenciální paniky. Je to film pro dospělé diváky, kteří chápou ekonomickou realitu a vnitřní pohnutky, které ovlivňují chování. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jak tu již několikrát zaznělo - ano, jsem také překvapena, že Melissa McCarthy hraje "vážně" a není to zas nějaká její další postava z komedie. Byla jsem velmi příjemně překvapena a mít k tomu za parťáka Granta - jupíííjej :) Jsem ráda, že se film dokonce objevuje v seznamu na Oscary, protože jinak by si ho nikdo nevšiml. Příjemně mě to pobavilo, ukázalo mi to jak se dá či nedá žít a zároveň - Lee - gratuluji :) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film se natočil za 28 dní na Manhattanu v New Yorku. (..Lucas..)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride v Telluride (Colorado, USA). (Rominator)

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Ceny LA kritiků vyhlášeny

Ceny LA kritiků vyhlášeny

10.12.2018

Oscarový závod je v plném proudu a nebýt toho, že je nový snímek režiséra Alfonso Cuaróna cizojazyčný, byla by Roma definitivním adeptem na sošku za nejlepší film. Potvrdily to teď čerstvě rozdané… (více)

Reklama

Reklama