Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Budoucnost lidstva je v sázce. Skupina vědců a mocný telepat se na palubě vesmírné lodi plné tajemství vydávají do neznáma. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (52)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově strašlivě přeplácaná blbina nesoucí znaky současné Syfy produkce - od nadužívání halucinoidních/virtuálních sekvencí odehrávajících se na obyčejných místech jen proto, aby se ušetřilo na rozpočtu, přes nekonzistentní scénář až po céčkové herce připomínající spíš partu nesympatických cvoků z blázince, než tým vesmírných průzkumníků. Možná i proto, že psychologie tu prakticky neexistuje a chování postav příliš nedává smysl. Seriál má navíc brutální problémy s tempem. Chvíli se to táhne jak smrad a chvíli se tam skáče v čase a snad i v prostoru. A přesto, že je to fakt strašně debilní, mě to chytlo. Má to zajímavý art design lodi, místy fakt slušnou atmosféru a (asi i díky financím Netflixu) dost luxusní vizuál. A hlavně, má to atraktivní tajemno, ke kterému Nightflyer putuje. Žel, ve finále naprosto odfláknuté, nevyužité a nedořešené. Ale oproti Dark Matter nebo třeba tragickým Killjoys je to alespoň zábavné a není to přehnaně dlouhé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nightflyers klame telom, nejde totiž o žiadnu megavýpravu do hlbín vesmíru za cieľom objavovania nových svetov. Respektíve posádka by to aj chcela, ale veci sa vyvinú inak a všetko sa skomplikuje. Nie je asi spravodlivé písať, že seriál čerpá z filmov nakrútených až po tom, čo Martin napísal predlohu, skôr si myslím, že porovnávanie s ďalšími filmami a seriálmi naprieč celou sériou patrí k jej najzábavnejším artiklom. Je to čiastočne horor (ale nie príliš zvládnutý), kyberpunk (Aziati by zašli oveľa ďalej) a klasického vesmírneho dobrodružstva, pričom v jadre ide o osobné drámy a nejaké to filozofovanie o ľudskom utrpení (tam sa samozrejme dalo ísť tiež viac do hĺbky). Celkovo ale čas strávený so seriálom neľutujem, je skrátka o dosť odlišný od konkurencie a prináša aj podnety na zamyslenie. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Novela od GRRM má jen asi 100 stran, ale tady to vypadá, že scénaristi se pokoušeli nahustit děj o objemu jednoho svazku A Song Of Ice And Fire. Je tu všechno a nic, na horor málo hororové, na akci málo akční, na filosofickou sci-fi ve stylu Interstellar málo filosofické. Neví, čím to chce být. Možná až přečtu předlohu se dozvím více. Prostě takové nekonzistetní, ale přitom člověka zajímá co jsou zač Volcryn (tajemná mimozemská rasa, ke které titulní loď Nightflyer směřuje), že se chce dívat dál, ale některé situace jsou jen zbytečné odbočky (ztracená loď předešlé výpravy, kde přežily jen ženské). Pokud bude další série, hlavně ať má nějaké odpovědi. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Co říct k této sci-fi seriálové novince.. Nebudu se teď nějak zaobírat tím, že je to podle předlohy George R. R. Martina. Ten je sice v posledních letech hodně populární, ale tohle není žádná jeho novinka. Filmová verze byla natočena už v roce 1987. Tu jsem sice neviděl, takže porovnat nemohu, ale myslím si, že to nijak zvlášť nevadí. A abych se už konečně dostal k samotnému hodnocení: Já miluji scifi a celkově fantastiku takže pro mě je to nějakých 75%. Kdybych nebyl fanoušek, tak o 10 až 15 % méně. Seriál klasicky trpí žánrovými klišé, které jsme už v mnoha podobných filmech viděli. Jinak se se týče zpracování a herců, tak nemám co vytknout. Efekty jsou celkem na úrovní, takže rozhodně doporučuji tomu dát šanci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keďže príbeh vychádza z predlohy od George R.R. Martina, tak som sa celkom tešil. No musím priznať, dostalo sa mi poväčšine len sklamania. Uznávam, je tu veľa miest, kde atmosféra pekne zhustla, no v podstate si dej len tak monotónne plynie. Zo začiatku sa síce podarilo nastoliť pár otázok, no ich riešenie, resp. v závere nedoriešenie, mi prinieslo len rozčarovanie. Napríklad tie spóry. Skrátka kde sa vzali tu sa vzali a basta... nič viac okolo. Dosť otrava, ale dopozeral som. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Autor předlohy, George R. R. Martin, si pochvaluje zpracování a také promluvil o změnách mezi knihou a seriálem: „Dějová linka seriálu se lehce odklání od mé novely, s čímž jsem počítal. Seriál se musel lišit od mé knihy, ať už na samotném počátku, prostředku či konci vyprávění, protože na konci je většina postav mrtvá. Nemůžete přece udělat tři, čtyři série o vesmírné lodi plné mrtvol. Vyskytuje se zde pár mezer, ale dle mého názoru se jedná o poutavou vizi budoucnosti. (3T)
  • Stanice Syfy zvolila netradiční cestu. Všech deset epizod z první série odvysílala v necelých dvou týdnech. (3T)

Reklama

Reklama