Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (195)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co se divíš, když jsi uzavřela smlouvu s Ďáblem?" Psychologické drama na pozadí postapo společnosti - Los Angeles dochází zásoby pitné vody - s přesahem do sci-fi. Ano, 3D tiskárna vám klidně udělá nová játra. Důraz není na akci, nýbrž na jednání postav, které se znají více, než by se na první pohled zdálo. Jodie Fosterová září, ostatní tak nějak přicmrndávají. Nevyužití charismatu Goldbluma a Quinta bylo trestuhodné. Na film se dobře dívá hlavně, když máte téměř celé kino jen pro sebe, ale o žádný velký zázrak se nejedná. Ke zdejšímu obsahu - zločinecká elita nemá ani páru, že by se něco mimořádně cenného v hotelu nacházelo. Důvod, proč začne být v hotelu větší horko než jindy, je zcela jiný... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hotel Artemis je částečná vykrádačka Johna Wicka, kde se objevil hotel zabijáků, který fungoval na podobných principech. K mému překvapení se první hodina vyvíjí velmi dobře, kdy moc netušíte, co přijde. Zápletka nepůsobí zase tak předvídatelně, jak by se na první pohled mohlo zdát a především rozehrává zajímavé figurky v prostředí hotelu. Jodie Foster v čele perlí a nepamatuji si, kdy hrála zábavnější postavu. Bohužel je zde velké ale. Pokud se někdo těšil na akční jízdu, tak ji nedostane, neboť se v první hodině neodehraje jediná akční sekvence. Tvůrci se vše snaží vecpat do závěru příliš narychlo, ale scény jsou nenápadité, ničím nenadchnou a slibně rozjíždějící film tak směřuje do béčkových vod. Jeden z mále filmů, kdy jsem si říkal, že by delší stopáž nebyla na škodu pro lepší finále.......6/10 ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nic moc originálního, něco podobného jsme mohli vidět v Wickovi. Líbí se mi ale, že se téhle idee někdo věnoval a rozpracoval jí do detailů. Není to úplně špatný film, ale nepracuje se dobře s dějovou linkou hlavní postavy Jodie Foster. I na konci filmu to pro mě byla vzdálená postava, která si ke mě (i přes svou tragédii) nenašla vůbec cestu. Celkově ty postavy byly napsané a natočené tak povrchně, kdyby se tohoto tématu ujal někdo zkušenější, věřím, že by to stále za to. Není mi líto, že jsem film viděla, nebyla to ztráta času, ale něco pořádného tomu prostě chybělo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy odehrávající se během jedné noci a miluju obléhačky. A tohle mělo potenciál, ale Drew Pierce ho trestuhodně prokoučoval. A to jako autor nudně ukecaného scénáře, který má fajn námět, ale postrádá zajímavé postavy, napětí a akci, i jako režisér, který nedodal potřebný drajv nebo atmosféru. Což vynikne o to víc, že měl k dispozici luxusní herecký ansámbl, a že podobný motiv byl výrazně lépe zpracován už v Johnu Wickovi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla nametu a trailerov by clovek cakal nejaku infantilnu sialenost ake toci Joe Carnahan plnu nasilia a blaznivych postav. Lenze uz ucast Jodie Foster naznacovala, ze tu predsalen bude nieco inak. K postavam pristupuje Drew Pearce citlivo. Prakticky vsetky maju svoju zaujimavu minulost a aj ked je podana skratkovito, tak to su plnohodnotne charaktery a nie nejake komicke figurky. S vynimkou megaotravneho Charlie Daya, ktory ale mal pôsobit megaotravne. Skoda ze film este viac nesiel u postav do hlbky a hlavne ze tak rychlo odbavil dôlezitu pointu s Goldblumovou postavou. Takisto akcne sceny mohli byt stylovejsie a krvavejsie. Miestami mi pripadalo jak keby sa Pearce zamerne vyhybal brutalnejsim scenam aj ked ho neobmedzoval rating a sceny to vyzadovali. Celkovo je to taka netradicna jednohubka, ktora pravdepodobne väcsinu divakov sklame prilis malou porciou akcnych scen. 6/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)
  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)

Reklama

Reklama