Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie vypráví příběh o nepřímé nadvládě mimozemské rasy Overlordů nad naší planetou po několik dekád, během kterých lidská rasa přichází o svou identitu, vzdělávání, kulturu.
Tento ambiciózní projekt televizní stanice SYFY je adaptací stejnojmenného románu od Arthura C. Clarka, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů žánru sci-fi. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sice to spíše než k hard sci-fi inklinuje k líbivé popkultuře (citově pohnutý farmářský hezounek jako mluvčí mimozemšťanů - ehé?), nicméně výsledek je v kontextu adaptací sci-fíček překvapivě uspokojující - navzdory poněkud povrchnímu klouzání přes mnohé zajímavé motivy se dostavila obstojná atmosféra i audiovizuální zpracování (Karellen - pěkná práce). Závěr potěšil. Škoda jen, že bez znalosti předlohy nemusí být mnohé z příběhu srozumitelné (případně se může interpretace lišit); tahle zbraň je každopádně dvojsečná, jelikož mnohým čtenářům bude pro změnu vadit - a vadí - již zmíněné převedení látky do limonádovějších vod. 7/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná TV minisérie podle knihy slavného A. C. Clarka, kterou jsem ale nečetl. Nicméně celý film mi přišel přehledný, v postavách jsem se vyznal, jejich konání chápal a čekal na ono rozuzlení, které ač nebylo šokující, mě potěšilo a musím uznat, že repliky zde nenudily, efekty byly kvalitní standard a ač uvěřitelnost reálného světa občas drhla, vydržet se to dalo. Doporučuji všem fanouškům sci-fi kteří netouží po akci, ale po inteligentním ději a dávám palec vzhůru k Vládcům. 80% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Těžko se dá hodnotit seriál složený z tří hodinu a půl dlouhých dílů. No vzal jsem to tím nejjednodusším způsobem.... Pokud budu mít po prvním díle nutkání vidět hned pokračkování, bude to v pořádku. Pokud se to samé bude dít i po druhém díle, tak to bude super. Díky tomu, že jsem nevydržel, a vsechny tři díly zkouknul za jedno odpoledne a celé 4hodiny jsem byl k tv v podstatě přikován. Nemohu hodnotit jinak než 5slunci. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Tak trochu bílá vrána mezi dnešními televizními scifíčky, které jsou prakticky do jednoho akční, hororové nebo jinak ulítlé. Childhood's End je pomalá filozofická záležitost, která navíc ani nemá happy end (přinejmenším ne jednoznačně jásavý). Za tuhle odvahu a ambici má u mě obrovský napuchlý palec nahoru. Ale pět hvězd dát nemůžu. Filozofická sci-fi by sice asi měla být pomalejší než akční trhák, ale nikdo mi nenamluví, že musí mít nutně tempo kontinentálního driftu. Bez těch nekonečných zahloubaných pohledů a zasněných záběrů krajin a tváří mohli tvůrci smrsknout celý seriál ze tří na dva díly. A o nic bychom nepřišli. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Childhood's End se bohužel na začátku tváří docela slibně a na konci první části si přichystá i poutavé odhalení, s přibývajícími minutami obzvláště druhého a třetího dílu se ale stává čím dál tím horší unylou nudou, která selhává i ve vzbuzování jakýchkoliv emocí u diváka. Série sice často nakousne velmi zajímavé otázky, jenže pak se k nim už nevrací a nerozvíjí je a místo toho servíruje další kupu fádních dialogů. Příliš šťastné není ani rozdělení do třech dlouhých dílů, šest kratších svižnějších epizod by se hodilo více. Z hereckého obsazení vyčnívá jen Charles Dance v roli vůdce mimozemšťanů, ostatní herci jsou pak přinejlepším průměrní a nepomáhá jim ani fakt, že hrají nevýrazné, až zaměnitelné postavy. Efekty jsou tu na televizní poměry obstojné, jen si jich moc neužijeme a místo toho se hlavně tlachá v hotelových pokojích. Nemůžu se ubránit dojmu, že alespoň průměrně talentovaný scenárista by z předkládaného námětu dokázal vyždímat zajímavé sci-fi, tady se ho ale bohužel nedočkáme. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film je na motivy knihy "Konec dětství", která byla byla nominována prestižním časopisem "Locus" v roce 1987 na nejlepší sci-fi román všech dob a v roce 2012 na nejlepší sci-fi román 20. století. (Martrix)
  • Natáčelo se v Austrálii. (Martrix)

Reklama

Reklama