Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 1

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (112)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pro nečtenáře předlohy vcelku výživná adaptace, která bere obě hlavní postavy za hranice viděného. Zároveň se ale nemůžu zbavit dojmu, že to celé působilo trochu osekaně a možná až příliš přímočaře (tady asi komiks nemá konkurenci). Nicméně palec nahoru za rámování pomocí Batgirl a opět velký respekt před Hamillem, který se pro dabování Jokera prostě narodil. TDKR Part 2 už asi nic nepřekoná, nicméně tohle k tomu mělo zatím nejblíž. Škoda jen, že to bylo tak nedotažené. 7/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Komiks jsem četl dvakrát, podruhé nedávno, a je to špička. Tento animák je doslovným převedením komiksu do animované podoby s přidanou první půlhodinou a závěrečnou scénou mezi titulkama. Onen kontroverzní úvod je sice pro následující děj zcela zbytečný, ale nijak neurazí a musím říct, že mě to bavilo víc než většina předchozích animáků od DC. No a zbytek je už s notoricky známým dějem hlavně hlasovým koncertem pánů Conroye a Hamilla. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím neměl tu čest číst předlohu, která je podle všeho tak geniálně podaná, že takřka nebylo možné jí "správně" natočit, ovšem příběh dobře znám a strašně jsem se těšil. První půlhodinku jsem ani nedutal a jen čekal až se zjeví ON a jakmile se rozezněl libozvučný hlas Marka Hamilla, běhal mi mráz po zádech. Ono, když se konečně po nějaké době povedlo obsadit i Kevina Conroye, tak je jasné, že po stránce dabingu není absolutně co vytknout. Jediné, s čím můžou mít lidé problémy, zejména ti, kteří nesledují pravidelně tvorbu animované odnože Warner Bros a "Kameňák" shlédli protože znají a mají rádi předlohu je poněkud vágní animace, která se za posledních deset filmů jede jako přes kopírák. Všechno je to o zvyku a hlavní je, že je z tohoto počinu cítit onen respekt k Moorovi a Batman je v rámci možností noir, tajemný, násilí je řádně ospravedlněné (pokud můžeme mluvit v rámci Jokerovy tvorby o špetce racionalismu), krve i nahoty je tak akorát...zkrátka vše je tak, jak má být a působí přesně tak, jak správný animák pro starší publikum působit má. V jedné pasáži trošku drhne tempo, ovšem v konečném důsledku je onen krok oslím můstkem pro naprosto bombový konec, no a bez spoileru...hlavně onen Killing Joke...9/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, proč né... Já tu první polovinu vnímám jako důležitou pro -alespoň nějaké- emoční hnutí v půlce druhé. Trochu problém mám s kresbou která "lítá" od vcelku hezké až k téměř odfláknuté, což zamrzí hlavně v poslední třetině kde se z celého toho lunaparkovského horroru dalo vytřískat mnohem více.... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z legendárních komiksových Batmanů, ale to, co z něj udělali ve filmovém provedení, je prostě jenom akční filmeček o tom, jak to jeden magor trochu přehnal. Nemá to ani špetku kouzla, které má komiks, ani špetku toho, co dal Alan Moore scénáři. Animace je fajn, ale to se tak nějak očekává. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Bezpečnostní kód pro vstup do Francescova sklad je Fibonacciho sekvence "0, 1": 1, 2, 3, 5, 8 (v matematice je takto označována nekonečná posloupnost přirozených čísel - každé číslo je součtem dvou předchozích). (Caszidy)
  • Snímek byl původně určen výhradně pro vydání na DVD a dalších nosičích (jak je v tomto žánru běžné), nicméně po oznámení, že si Kevin Conroy a Mark Hamill zopakují dabingové role Batmana a Jokera, postupně nabyl na takové popularitě, že se producenti rozhodli pro speciální uvedení do kin ve dnech 25. a 26. června 2016. Teprve podruhé v historii se tak stalo, že film ze stáje DC Animation byl uveden na velkém plátně v kinech. Tím vůbec prvním byl snímek Batman a fantom (1993). (Caszidy)
  • Batmanův počítač v Batcave s nejrůznějšími obrazy Jokera je jeden velký odkaz na historii této postavy v průběhu let. Můžeme vidět filmové verze Jacka Nicholsona a Heatha Ledgera, mrtvé publikum z Batman: Návrat Temného rytíře, Jokera s Harley Quinn anebo třeba mrtvého Jasona Todda. (TwoFace)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama