Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 8

Recenze (629)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko nie je dobrý slovenský výraz, ktorý by znel dobre na vyjadrenie pocitov, tak to poviem pekne po anglicky. "Well that was fun!". To presne vystihuje moje dojmy z "Red Notice". Je to skvelý film? Nie. Videli sme to spracované viackrát? Rozhodne. No na druhú stranu som sa pri tom bavil, naša ústredná filmová štvorica stála za to a film priniesol dobrú dávku komédie, okey akcie ale hlavne skvelej chémie medzi našimi protagonistami. Ryan Reynolds je tradične vynikajúci a robí presne to, čo by som od neho očakával. A užíva si to. To je na ňom rozhodne vidieť. Dwayne Johnson takisto vo svojej tradičnej role, ktorá mu sedí. A Gal Gadot? Čo sa dá zlé povedať o Gal Gadot? A štvoricu dopĺňa ešte agentka Ritu Arya. Tá sa občas do toho všetkého primieša, aby sme mali trošku dramatické momentky. Čo musím filmu uznať je, že ma na konci prekvapil celkom schopne vymysleným zvratom. A nepôsobí hlúpo alebo odnikiaľ. Čo film potreboval, aby bol vynikajúci by bolo trošku lepšie dialógy... menej to orientovať na rôzne referencie, kde človek často prevráti očami a miestami by ani neškodilo, keby to bolo trošku vtipnejšie. A vo finále by som ešte dodal, že napriek tomu, že ten zvrat je funkčný, tak bez neho by ten film bol asi o niečo kvalitnejší a lepší. Pretože to zmení postoj, ktorý som choval voči jednej postave. Nie je to zlé, ale je toho trochu škoda. Ale tempo je funkčné, akcia ma bavila a komédia rozosmiala. Plus Ed Sheeran má celkom vtipné cameo. Takže vo výsledku dobrá oddychová akčná komédia, ktorej pokračovaniu by som sa nebránil. Hodnotenie: B ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Netflix si spočítal, jak vyrobit hit. Vzít hodně peněz, dát tam slavné ksichty, vymyslet nekomplikovaný příběh a procpat do něj něco pro každého. Ideálně takovým způsobem, aby výsledek nevypnul nikdo bez ohledu na věk i na to, jestli chce akci, dobrodružství, humor, exotické lokace nebo vlastně cokoliv. No a výsledek je Red Notice. Dwayne Johnson se tu mračí a občas někoho praští, Ryan Reynolds mluví a Johnsona štve a Gal Gadot to sluší a zároveň bohužel potvrzuje, že její herecký talent je vhodný spíš pro fotky nebo němé filmy. No a celkově? Celkově to neurazí, nepřekvapí, v první půlce příjemně utíká a v druhé se to vleče a když je někde nějaký problém, Netflix na něj hodí pár milionů dolarů a rutinér Rawson Marshall Thurbert to celé spojí do něčeho, co má asi dvě hodiny, začátek, prostředek a konec a stejně si to pustí každý, protože na ty herce prostě zvědaví jsme, ne že ne. A pak na to za hodinu všichni zapomeneme. Chápu, o co Netflixu šlo a respektuji, že se to povedlo. Ale spokojit se s touhle nezáživnou rutinu se rozhodně nehodlám a chválit ji nebudu. Jakoby to celé natočil stroj, který si spočítal, co asi lidi chtějí vidět a to jim naservíroval. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Typický Netflus. Sice efektní, výpravná a pompézně natočená, ovšem zbytečná, brutálně předražená, sterilní, anemická a těžce dementní pásová pícnina pro hovada o šablonovitě silně iritující alfakrávě, co vytírá světová velkoměsta dvěma bezradně čurákujícími trapáky, osazená přeplácenými instaprimadonami, které lze nazvat herci, jen pokud jste právě vylezli z exkurze na klinice pro léčbu obličejových plegií. Tedy abych zase tolik nekřivdil, Gájen Gejnolds s jeho jedinou naučenou polohou „Dedpůl v jakékoliv roli“ působí jakž takž přirozeně, uvolněně a drží tuhle pičočalamádu pro debily sem tam nějakou tou hláškou jednu hvězdu od nedávné Expedice náctiletý kokot, ovšem prkenný nasteroidovaný žaludohlav, kožená šišolebečná vypušapkovaná židozonka a veškerý ostatní komparz, záměrně vybraný tak, aby je příliš neztrapňoval, to je, spolu se scénářem na úrovni retardovaného čínského kuchaře s jediným receptem na vaření polymerů z hoven, čirá tragédie a vytírání si prdele penězi. Čili nezbývá, než opět zamáčknout slzu při nostalgické vzpomínce na promakané, oduševnělé a vtipné předmileniální kámošfilmy a povzdechnout si nad tím, jaxe tu úspěšně podařilo multimediálním kokotporátům za pár let vypěstovat unifikovanou degeneraci nevkusných konzumních stádových vymaštěnců, na jejichž mlaskavé vykrmování bohatě stačí furtdokolové žluklé pomeje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tá otázka provokuje starých mládencov po celom svete už celé desaťročia.“ Absolútna oddychovka. The Rock je The Rock, Ryan Reynolds je Ryan Reynolds a Gal Gadot je Gal Gadot. Od každého dostanete presne to, čo očakávate. Ani o milimeter viac. Gigantický rozpočet padol na ich honoráre, pretože po vizuálnej stránke Red Notice vyzerá úplne bežne. Scenár je veľmi, veľmi, veľmi štandardný. Dokonca ešte štandardnejší, ako som si myslel, že bude. A to som vedel, že bude veľmi, veľmi, veľmi štandardný. Miestami akoby ho písal stredoškolák. Niekomu to nebude vadiť. Niekto znudene pokrčí plecami. Ja sa pýtam, či nie je škoda prešustrovať taký ohromujúci potenciál na čosi tak neskutočne priemerné, neviditeľné a zabudnuteľné. Skutočne nám k spokojnosti stačí tak málo? Ak áno, je to správne? Nemali by sme chcieť viac? Najviac sa mi páčil Reynolds, ktorý si tie svoje ksichty musí fakt dlho trénovať pred zrkadlom. K tomu zopár fajn nápadov (stratenie sa v dave ľudí, nerozbitná vitrínka, David a Richard Attenboroughovci) a občas padla dobrá hláška („Ale hlas má pekný.“). Divný koniec (všetko po džungli). Finálny zvrat všetko postavil na hlavu. Ide o jeden z najprevarenejších twistov. Prevarenejší je snáď už len „všetko sa mu len snívalo“ alebo „osoba X a osoba Y sú v skutočnosti jedna a tá istá osoba“. Navyše vidno (prostredníctvom ťažkopádnych flashbackov), že tvorcovia mali v závere čo robiť, aby niektoré predchádzajúce scény a zvraty vysvetlili, no podľa mňa sa im to ktovieako nepodaril, lebo proste nie je možné vysvetliť nevysvetliteľné. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Smíchat Indiana Jonese a Dannyho parťáky nebyl vůbec špatnej nápad, a všichni světoví zaprdění kritici ať si nudou klidně ukoušou nehty na rukou, když se nedokážou na dvě hodiny odreagovat. Výborná chemie mezi ústřední dvoj(troj)kou a parádní gagy. Akce je sice "jen" snesitelná a změny prostředí zdaleka nefungujou tak, jak by asi úplně měly, ale ono to vážně stojí hlavně na špičkování mezi Deadpoolem a Rockem... Budu doporučovat. [Netflix] ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Booth (Ryan Reynolds) v jednej scéne povie, že jeho hodinky sú z filmu Pulp Fiction (1994). Jedná sa tak o ďalší odkaz na slávne dielo strieborného plátna. (ČSFD)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama