Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda jede, to se musí nechat. Co mě baví čím dál víc, je ta paralela Skřetů a Ruska. Co mě nebaví vůbec je (stále) naduživání zpomalených záběrů. Také dost nechápu jak najednou Skretům nevadí denní světlo. Každopádně i přes několik vyloženě debilních (LOL) scén, je to rozhodně to co jsem od seriálu očekával. ()

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow! Tvůrci tohoto dílu zcela a naprosto rezignovali na jakoukoliv logiku a konzistenci příběhu. Už to se to naprosto rozpadlo (ten Sauronuv meč vlastně vůbec nepotřebovali). Ale zase cením střety, že když je elf neozbrojen, tak odhodí meče a jdou na pěstní souboj uprostřed šarvátky.. Bolí mě to moc, ale ty dva poslední díly dokoukám. ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7,5/10 – Šestou epizodou Udûn se Prsteny moci zatím nejvíce přiblížily kvalitě Jacksonovy legendární trilogie. Po pěti veskrze konverzačních dílech, které sloužily jenom k manipulování s figurkami po šachovnici, se konečně dočkáváme prvního pořádného střetu mezi skřety a sebrankou vesničanů. I v tomhle dílu se právem zrcadlí gigantický rozpočet, takže výprava zůstává velkolepá a bitva je přehledná, ačkoli se pochopitelně neobešla bez  šera. Choreografie rovněž na úrovni, bylo tam pár pěkných nápadů, které je třeba ocenit, přestože nic revolučního epizoda do světa kinematografie nepřináší. Cením několik menších zvratů, které si tvůrci pro nás připravily, ale také to není nic dechberoucího. Dohromady se nemůžu zbavit pocitu, že šesté epizodě něco chybí. Nabízí se lišácká odpověď, a čiže že chybí dějová linka s hobity-vandráky a mužem, který spadl z oblohy, na kterou už tentokrát patrně nezbyl čas, ale já za to viním jiný nedostatek. Celou první sérii tohohle seriálu v něm postrádám nějakou jiskru, hlubší emoci. Nemůžu si pomoct, ale i po více jak 6 hodinách seriálu jsem si ještě k žádné postavě nevytvořil jakékoli hlubší pouto a zkrátka nemám důvod postavám fandit v jejich snažení, neprožívám s nimi. Přijde mi, že kvůli tomu, že tvůrci rozehráli tolik dějových linek na různých frontách najednou, tak ačkoliv obětovali na představování celé první dvě epizody, jim už nezbyl čas si s žádnou postavou vyhrát na 100 % a výsledkem tak jsou jen figurky, které na jednu stranu chápete, ale na stranu druhou jsou jenom pouhými proměnnými na pozadí příběhu, který se postupně odvíjí. Kromě toho si každá ze tří hlavních dějových linií rozvíjí vlastní lore, které spolu zatím navzájem vůbec nesouvisí. Opravdu se obávám toho, jak – a jestli vůbec – se to v závěru nějak propojí. A tím nějak myslím smysluplně. Pokud možno. Verdikt: "Jeden z nejvíce rozporuplných seriálů, který jsem kdy viděl." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žena na režisérskej stoličke k látke pristúpila trochu inak ako jej mužskí predchodcovia. Žiadne krásne panorámy, ale špinavá akcia od začiatku do konca. Ale pozor, akcia skôr komorná, bojuje sa v jednej dedine, ak sa táto usadlosť dá vôbec nazvať dedina. Čiže žiadna bitka o Helmov žľab, Rings of Power si podobné bitky asi nechávajú na ďalšie série, ak vôbec. Čiže môžete byť ako sklamaní, tak nadšení. Umiera sa celkom brutálne a nečakane, čo (ne)príjemne prekvapí. Vrcholom je ale až samotný záver, ktorý vyzerá monumentálne a neodporúčam epizódu sledovať tesne pred spánkom, môžete mať apokalyptické sny. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"„V nouzi je každá minuta drahá a přece je lepší pozdě než nikdy.“ (Éomer - J.R.R. Tolkien) Ale jo, tentokrát jsem byl docela spokojený. Věci se konečně daly do pohybu a celou epizodu jsme neprokecali (pomohlo taky, že jsme v téhle epizodě řešili linku černého elfa a zlého elfa a nezdržovali se třeba s hobity). Navíc akční scény měly překvapivě dobrou choreografii a viděli jsme pár zajímavých zvratů (stejně tak několik dost očekávaných). Chvíli jsem přemýšlel i o čtyřech hvězdách, protože ze seriálu to mělo asi největší úroveň, ale nakonec je nedám, protože stále je to chvílema hloupoučké. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Arondir (Ismael Cruz Córdova) zmíní Valar, který se stará o rostoucí věci. Tato Valar je Yavanna, manželka Auleho, který vytvořil trpaslíky. Yavanna mimo jiné stojí za vznikem entů. (spacemaster)
  • Název epizody Udûnje odkazem na několik míst ve světě Pána prstenů. Jde o údolí hned za Černými branami, které tvoří vstup do Mordoru ve Třetím věku a také druhé jméno první Morgothovi pevnosti, jinak známé jako Utumno. Utumno znamená v řeči Quenya „podsvětí“, kdežto Udun značí „peklo“ nebo „temnou jámu“ v sindarinštině. Zde Udun symbolizuje temnotu, v níž se jižní pláně mění s výbuchem hory Doom. (spacemaster)
  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)

Reklama

Reklama