Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 2
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (177)

gaggu 

všechny recenze uživatele

Vítaná změna žánru mých obvyklých seriálů. Každopádně pojďme si něco říct o hlavních postavách. BECK - ano chápu, je krásná, vtipná atd. Ale tuhle holku bych teda fakt chtěla za přítelkyni. Když pominu to, jaký je Joe (protože to ona samozřejmě neví), tak se chová vážně hrozně, nemá k němu absolutně žádnej respekt, je u ní tak na posledním místě, docela je i sobec atd. JOE - tady mě velmi překvapil Penn, protože ho mám přece jen zaškatulkovanýho jako Dana Humphrey a teda docela dobrý :) jinak mě u něj baví ty vnitřní "rozhovory". Takže když to celý shrnu, tak mi to na ty 4* tak nějak vychází. POUČENÍ: roleta na okně není pouze proti slunci, dá se používat i v noci, i když nebydlíš v přízemí! Instagram zablokovat, facebook raději už nepoužívat a nikde neuvádět osobní údaje! ;) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál, pre mňa oveľa lepší ako Dexter a druhá séria je lepšia ako prvá. Páči sa mi, že sa tvorcovia snažili ponechať ten knižný námet, myšlienky hlavnej postavy k sebe samému to je v podstate ako čítanie knihy. Na záver každej zo sérií prichádza aj skvelé prekvapenie a tak hoci som začiatok zobral trochu rozpačito, nakoniec tomuto námetu len tlieskam. A to, že stalkovací hrdina nie je žiadny super fešák je nám mužom vynahradené plejádou zaujímavých ženských postáv. EDIT: Tretia séria seriál pochováva, preto z plného počtu ukrajujem jednu hviezdu. Ak niekto seriál ešte nevidel, odporúčam pozerať len prve dve série. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Dexterem je sice určitým způsobem na místě, ale nadšením tolik jako u nepřekonatelně sympatického sériového vraha tedy zrovna nehýřím. You totiž postrádá vtip, ale i promyšlenost a občas i veškerou logiku. To, jak vše hraje Joemu do karet a jak uprostřed New Yorku nikdy nejsou svědci, vyloženě bije do očí. Naivita a občas i debilita Beck v první sérii bývá chvílemi vážně frustrující, až člověk prostě fandí tomu creepy/cute stalkerovi. Teda takhle - Penn Badgley na mě působil jako slizoun už v GG, takže do podobné role se mi hodí. Chvílemi mu ale tu masku hodného kluka věříte tolik, jako on sám. Druhá série má sice sympatičtější hrdinku, ale ta samá kostra příběhu už takhle brzy poměrně nudí. :/ Atmosféra i příběh první série byl zřejmě to nejlepší, co ze sebe tvůrci vyždímali. Ale kdo ví, třeba házím ručník do ringu moc brzy. Prozatím na mě You ale působí jako Dexter pro teenagery, ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak som to konečne dokázal a po takmer dvoch rokoch som splnil priateľke sen a pozrel som si tento seriál. Jeho nepochybne najväčšou doménou je Penn Badgley, ktorý sa do role booksmart-gentlemen-weirdo-stalker-killer jednoducho hodí. Seriál sa snaží pracovať s intertextuálnymi odkazmi, pričom v prvej sérii ide skôr o knižný svet,v druhom vďaka postave Ellie a presunu do LA sa rozširuje aj na filmové/seriálové. Niekde tu už padli komentáre porovnávajúce seriál s Dexterom, ktorého som nevidel. Kedysi som pozeral seriál The Arrow, na ktorý som si práve spomenul. V mnohom bol veľmi podobný. Láska, ochota spraviť pre blízkych čokoľvek, vrah ukrytý pod rúškom tajomstva konajúci v domnení spravodlivosti. Ono sú to v podstate stále veľmi podobné motívy, aj keď sú v konečnom dôsledku z úplne iného sveta. You tak vnímam ako nie príliš originálny, ale v podstate celkom sympatický oddychový seriál. (Slovo oddychový bude zrejme veľmi subjektívne vzhľadom na niektoré celkom brutálne scény) Keď sa na seriál pozriem vrámci jeho štruktúry, v podstate každá epizóda končí nejakým cliff hangerom (o sériách ani nehovorím), tak ako to už z mainstreamovej, masy zabávajúcej scény poznáme. Aj keď som hodnotil v priemere obe série za 3*, tá druhá je z môjho subjektívneho hľadiska o niečo lepšia. Scenáristi začali pracovať s elementom vtipu aj pomimo ironických vnútorných poznámok hlavnej postavy, dokonca aj pekných herečiek pribudlo. Celkovo som mal dojem že sa seriál pohol správnym smerom. Epizódy pôsobili odľahčene. Veľa samozrejme spravili aj omnoho sympstickejšie postavy. Ku koncu sa to už začalo trošku rúcať. Toto bude ale opäť subjektívne hľadisko. Zvrat z konca 2 série nie je úplne podľa môjho gusta, nehovoriac o tých pár sekundách pred.titulkami posledného dielu... Takéto telenovelové naťahovanie deja vážne nemusím. Ale keďže sa príbehy neuzatvorili a autorka knižnej predlohy chystá pokračovanie, dáva to z krestívneho hľadiska logiku. Čítal som že tento "universe", alebo ako to inak nazvať má mať dokonca niekoľko ďalších sérii... Ja som očakával úprimne koniec už v druhej sérii. Neverím že tento námet ponúka toľko čerstvého vzduchu, aby sa scenáristi vyhli repetetívnosti. Ale budiž... Priateľka sa poteší. A či sa poteším ja? Kto vie... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Není to špatné a bavilo mě to. Celou dobu jsem si říkal, že je to taková lacinější verze Dextera, kdyby Dexter byl trochu méně ujetý a více se soustředil na lásku. Seriál má dobré tempo a nenudí. Možná, kdyby měl o dvě epizody méně, tak by to šlapalo lépe (neznám knižní předlohu, takže netuším jak moc dobře se jí drží nebo ne). Můj největší problém je hlavní hrdinka. Herečka jí hraje dobře, a dokáže jí prodat, ale nesedl mi vývoj a logické chovaní té postavy. Totéž platí i logice, celého světa. Místy je to trochu hloupější a přitom se hlavní hrdina snaží chovat chytře. Ve výsledku je to dobrý seriál a funguje na mě jako oddychovka. Docela se těším na druhou řadu. S02 - Lepší, než první řada. První díly jsou slabší a trochu nuda. Hlavně mi dost dlouho trvalo, než jsem si našel cestu k novým postavám. Ale pak se to dobře rozjelo a bavilo mě. Navíc nová láska hlavního hrdiny Love je mnohem zajímavější a propracovanější než Beck. Ke konci to má trochu nádech alá Zmizela a kdyby se tady ukončovalo, tak by to bylo super. Na další řadu jsem celkem zvědavej. S03 - Na novější řadu seriálu YOU jsem se dost těšil. Druhá řada mi v závěru sedla, oblíbil jsem si postavu Love a těšil jsem se jak tvůrci využijí prostředí dokonalého amerického předměstí. Třetí řada má parádní rozjezd. Během chvilky se věci zkomplikují a naši oblíbení hrdinové musí řešit nové problémy,. Manželská krize, péče o dítě, nová práce a taky pár nových mrtvol. Jo, první polovina seriálu šlape více, než dobře. Bohužel to nevydrží po celou dobu. Můj největší problém s touto řadu bude, že minimálně 50% věcí, co se v seriálu stane, tak působí vychtěně. Je mi jasné, že se musela vytvořit nějaká zápletka nebo konflikt, ale to jakým způsobem se to děje je hodně laxní. Z mého pohledu nefungují některé rozhodnutí, které postavy činí, hodně nesympatický mi byl herec, co hraje Thea a i samotná postava. A v neposlední řadě mě mrzí jako moc je to místy hloupé a nelogické. V tom městě mají nejhorší policii na světě. Nicméně pořád to má dobrou atmosféru, fajn herce a jisté GP kouzlo. V další řadě by to, ale chtělo přidat a být kvalitnějším seriálem. ()

Galerie (499)

Zajímavosti (18)

  • Keď ide Joe za Rúfusom, môžme vidieť v pozadí na stene plagát k filmu To (2017). (EvilMatus)
  • Pět epizod první série byl zrežírováno ženami a pět muži, aby byl v seriálu vybalancován mužský a ženský pohled na věc. (hansel97)

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama