foto

John Stamos

  • nar. 19.8.1963 (53 let)
    Cypress, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Stamos, vlastním jménem John Phillip Stamotopoulos, se narodil 19. srpna 1963 v Kalifornii. Jeho rodiče jsou Bill a Loretta Stamosovi a má dvě mladší sestry Jannen a Alainu.

Svou hereckou kariéru započal vcelku v malých a bezvýznamných rolích v seriálech jako GENERAL HOSPITAL (1982 - 1984) nebo YOU AGAIN? (1986). Průlom v jeho herecké kariéře přišel až v roce 1987, kdy získal roli Jesseho Katsopolise v americkém populárním seriálu PLNÝ DŮM, kde hrál po boku tehdy začínajících hereček Mary-Kate a Ashley Olsen.

Po skončení seriálu se John Stamos objevil v několika filmech, reklamách, seriálech a dokonce i v divadelních hrách. V roce 2003 se objevil v seriálu PŘÁTELÉ, v epizodě The One with Donor, kde si zahrál potenciálního dárce spermatu. V roce 2005 se stává součástí doktorského kolektivu v seriálu POHOTOVOST. Na seriálu pracuje v letech 2005 - 2009. V roce 2006 si zahrál v TV filmu SVATEBNÍ VÁLKY, kde si zahrál homosexuála, který organizuje svatby. A v roce 2010 se objevil ve 2. řadě muzikálního seriálu GLEE jako Carl Howell, přítel Emmy Pilsbury. A v roce 2011 si zahrál v seriálech ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI a DVA A PŮL CHLAPA.

V dnešní době se John věnuje hudbě a divadlu. Umí hrát na klávesy, bubny, či basu. A občas si zahrál se skupinou The Beach Boys. Také si zahrál v několika divadelních představeních na Broadwayi. V roce 2009 získal svou hvězdu na americkém chodníku slávy.

Co se týče jeho osobního života, tak ten není obzvláště divoký. V roce 1998 se oženil s americkou modelkou Rebeccou Romijn a po sedmi letech, 1. března 2005, se rozvedl.

R´Hell

Herecká filmografie

2016 Fuller House (TV seriál)
Moje tlustá řecká svatba 2
2015 Grandfathered (TV seriál)
Members Only (TV film)
Scream Queens (TV seriál)
2014 Galavant (TV seriál)
Chlap na dvě věci
They Came Together
2013 I Am Victor (TV film)
2012 Úplně normální (TV seriál)
2010 Father of Invention
2009 Glee (TV seriál)
2008 Comedy Central Roast of Bob Saget
Two Mr. Kissels, The (TV film)
Zatmění slunce (TV film)
2006 Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
Svatební války (TV film)
2005 Jake in Progress (TV seriál)
2004 I Am Stamos
Smyčka
Vincentův svět (TV seriál)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Manželé Reaganovi (TV film)
Party Monster
2002 Běž, Ronnie, běž!
Femme Fatale
2001 My Best Friend's Wife
Zloději (TV seriál)
2000 Beach Boys (TV film)
Dropping Out
Fortunate Son (TV film)
Jak si vzít milionářku (TV film)
1999 Jak přichází láska (TV film)
1998 Marriage Fool, The (TV film)
1997 Soukromé neřesti
Svatba sjednaná v nebi (TV film)
1994 Osudový slib: Příběh Alexandry O´Harové (TV film)
Pohotovost (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
1993 Zmizení Christiny (TV film)
1991 Captive (TV film)
Zrozen k jízdě
1990 ABC TGIF (TV seriál)
Daughter of the Streets (TV film)
1987 Plný dům (TV seriál)
1986 Příliš mladý aby zemřel
You Again? (TV seriál)
1985 Alenka v říši divů (TV film)
1984 Dreams (TV seriál)

Dokumentární

2009 Previously On: E.R. (TV film)
2006 Celebrity Weddings: In Style (TV film)
2002 Making of Bret Michaels, The
2000 Behind the Walls of 'Full House' (TV film)
1999 Celebrity Profile (TV seriál)

TV pořady

2016 The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2012 Jeff Probst Show, The (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace