foto

Kathy Griffin

  • nar. 4.11.1960 (55 let)
    Oak Park, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kathleen "Kathy" Mary Griffin se narodila 4. listopadu 1960 do silně katolické rodiny matce Mary Margaret Griffin a otci Johnu Patrickovi. Jako mladá, dle svých vlastních slov, byla Kathy Griffin „dítě, které si potřebovalo neustále povídat." Každou chvíli jako malá navštěvovala své sousedy Bowenovi a vyprávěla jim historky své rodiny. Dnes říká, že tyto návštěvy jí pomohly uvědomit si „sílu drbů" které jsou velkou náplní jejích stand up vystoupení.
 
Už na základní škole St. Bernadine's Elementary School Griffin začala nenávidět organizované náboženství. Na střední škole si poprvé vyzkoušela vystupování před publikem ve školních hrách. Během svého posledního roku na střední se Kathy hádala s rodiči protože ti chtěli aby jejich dcera pokračovala ve studiu na vysoké, zatímco ona se chtěla stát herečkou.
 
Když se všichni její sourozenci odstěhovali z rodného domova zůstávala Griffin sama doma. Tehdy si Griffin vybudovala poruchu nadměrného přejídání. Ve své biografii Griffin přiznala, že i dnes má problémy s jídlem, ale „naučila se s tím žít." Ve stejné knize pak Griffin řeší svůj vztah s nejstarším bratrem Kennym, se kterým odmítala být ve stejné místnosti.
 
Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v reklamě na Chicago White Sox a poté s ní několik Chicagských agentur uzavřelo smlouvu. Ve věku osmnácti let Kathy přemluvila rodiče aby se přestěhovali do Los Angeles a pomohli jí tak stát se slavnou. V tom samém roce začala Kathy navštěvovat Kalifornskou improvizační skupinu.
 
Kathy Griffin se začala objevovat v malých rolích v seriálech jako Tak jde čas, Fresh Prince, Akta X, Ellen nebo Pohotovost nebo ve filmech jako Čtyři pokoje a Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Větší role se dočkala v roce 1996 v seriálu Správná Susan, kde si zahrála po boku Brooke Shields. Mezitím Kathy vystupovala po různých stand up show včetně dvou odvysílaných speciálů na HBO.
 
V roce 2001 se provdala za Matta Molineho. Po čtyřech letech se odloučili, a v roce 2006 rozvedli.
 
V roce 2005 se Griffin stala hvězdou vlastní reality show My Life on The D List, za kterou získala dvě ceny Emmy. Je také držitelkou ceny Grammy, kterou získala za své komediální album. V roce 2013 byla zapsána do Guinessovi knihy rekordů za nejvíc televizně odvysílaných stand up speciálů vůbec – toto číslo činí 21 vystoupení.

Patrik "Patw" Weisser

Herecká filmografie

2011 Mupeti
2010 Obhájci (TV seriál)
Sammyho dobrodružství 3D
Shrek: Zvonec a konec
2009 Just for Laughs (TV seriál)
V těle boubelky (TV seriál)
2008 Smetánka (TV seriál)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
Vegas Baby
2005 Dinotopie: Výprava za kamenem Slunce
Malá vada na kráse
Ztroskotaná láska
100% blond
2004 Cheap Seats: Without Ron Parker (TV seriál)
2003 Beethoven 5
Spiderman (TV seriál)
Stripperella (TV seriál)
2002 Co nového Scooby-Doo? (TV seriál)
Half & Half (TV seriál)
Vtipálkové Crank Yankers (TV seriál)
2001 Chris Isaak Show, The (TV seriál)
On Edge
2000 Diva's Christmas Carol, A (TV film)
Enemies of Laughter
Křižovatky medicíny (TV seriál)
Lev ze Země Oz
Praktikantka
1999 Can't Stop Dancing
Dilbert (TV seriál)
Dill Scallion
Muppeti z vesmíru
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1997 Courting Courtney
Trojská válka
Who's the Caboose?
1996 Cable Guy
Správná Susan (TV seriál)
1995 Barefoot Executive, The (TV film)
Big News (TV film)
Caroline in the City (TV seriál)
Čtyři pokoje
Dr. Katz, profesionální terapeut (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
Ned a Stacey (TV seriál)
Partners (TV seriál)
Pošukové (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
It's Pat
Pohotovost (TV seriál)
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
1993 Akta X (TV seriál)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Klaun Shakes
Medusa: Dare to Be Truthful (TV film)
1991 Civil Wars (TV seriál)
Nenarozený
1990 Fresh Prince (TV seriál)
Snílek (TV seriál)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2015 Being Canadian
2013 Moms Mabley: I Got Somethin' to Tell You
Why We Laugh: Funny Women
2010 A Bundle of Sticks
Joan Rivers: A Piece of Work
Když mně bylo 17 (TV seriál)
2009 VH1 Divas Live 2009 (TV film)
2007 Hollywood Lives (TV seriál)
In Search of Puppy Love

TV pořady

2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
The 41st Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2013 Kathy Griffin: Calm Down Gurrl (TV pořad)
Queen Latifah Show, The (TV pořad)
The 40th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2012 Do hlubin komedie (TV pořad)
2011 Dave's Old Porn (TV pořad)
Kathy Griffin: Tired Hooker (TV pořad)
Kathy Griffin: 50 & Not Pregnant (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
Marriage Ref, The (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 Comedy Central Roast of Joan Rivers (TV pořad)
Lopez Tonight (TV pořad)
Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Kathy Griffin: My Life on the D-List (TV pořad)
Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2004 Apprentice, The (TV pořad)
Fashion News Live (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Last Comic Standing (TV pořad)
New Tom Green Show, The (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2002 Anna Nicole Show, The (TV pořad)
Fashion Police (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Mornings with Kerri-Anne (TV pořad)
SoapTalk (TV pořad)
2001 Andy Dick Show, The (TV pořad)
2000 Teen Choice Awards 2000, The (TV pořad)
1999 Martin Short Show, The (TV pořad)
The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
The Man Show (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)
1997 View, The (TV pořad)
1996 Saturday Night Special (TV pořad)
Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1990 Fórky a vtípky (TV pořad)
On the Television (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 Eminem: E (hudební videoklip)
Eminem: The Real Slim Shady (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2013 Kathy Griffin: Calm Down Gurrl (TV pořad)
2011 Kathy Griffin: Tired Hooker (TV pořad)
Kathy Griffin: 50 & Not Pregnant (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace