Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

tron 

všechny recenze uživatele

Viem, že Artic nie je typ filmu, ktorý má byť od začiatku do konca nabitý zvratmi a akciou, ale na môj vkus to bolo predsa len až príliš monotónne a pomalé. Síce to ako-tak zachraňuje rozumne zvolená minutáž (ani nie hodina a pol), ale aj tak to bola trošku nuda. Mads Mikkelsen tomu veľa dal, mám ho fakt rád, ale bol v úlohe predsa len pomerne nevýrazný (no to by bol každý, je to proste ten typ úlohy). Niektoré scény skvelé a ku koncu sa dostaví značné napätie, ale na viac ako 3* to nevidím. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak nám venku naflákalo hafol sněhu a já dostal chuť na nějaký filmy se sněhovou scenérií. Hlavním tahákem filmu pro mě byl Mads Mikkelsen, kterej mě zatím v žádným ze svých filmů nezklamal. Možná je to i tím, že má čuch na dobrý filmy a svoje role si pečlivě vybírá. Já mám tyhle survivaly celkem rád a tenhle má fakt hodně velkej trumf v podobě M. Mikkelsena. Někomu může přijít snímek pomalej a nudnej ale já jsem se nenudil. A kdo má Mikkelsena rád ten se nudit nebude taky. Je to taková One Man Show. Škoda jen, že film nemá na konci větší koule a vytasí se s Happy endem. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Není nic před ani potom, divák je jednoduše vhozen do ledového pekla, ve kterém s bezejmenným pilotem bojuje o život. Společně s ním objevuje jinak neviditelnou hranici lidských možností, fyzických i morálních a dochází na rozcestí, na kterém jsou dvě cesty...pokračovat dál, nebo vše vzdát. Lidský instinkt přežití i nutnost pomoci bližnímu svému tady a teď, v klasicky precizní severské režii, která u mě drží tuto filmovou jednohubku v nadprůměru. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

One man show Madse Mikkelsena, ze které tu syrovost cítíte od první minuty. Krásné záběry na nekonečné zasněžené islandské kopečky a fakt, že tady to natáčení mnohdy muselo bolet, jen dokazuje, že Mads je totální bourák, ale i to, že podobný survival kousek nepotkáte každý den. 97 minut intenzivního napětí s absencí jakýchkoliv hlubších dialogů (nebo vlastně dialogů obecně). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Těžce minimalistická survivor záležitost, která se snaží kráčet spíše v mezích co nejvyšší reálnosti, než aby se pokoušela o jakousi umělou dramatizaci. Žádné velké vzrušení tedy rozhodně nečekejte a nebýt vždy úžasného Mikkelsena, tak bych snad i okusil trošku té nudy. Nejvíce z celého děje mě zřejmě zarmoutilo to, že si Mikkelsen během celé stopáže nezašpásoval s tou polomrtvou Japonskou, samozřejmě čistě z důvodu oboustranného zahřátí se. Celkově těžký průměr. Existuje celá řada lepších filmů s danou tématikou. Slabší 3 kousky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)
  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)

Reklama

Reklama