Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

bourec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem narazil náhodou. Dobrý hodnocení, a chválený herectví Shii mě nalákali ke sledování, a prakticky jsem nějak přešel fakt, že je to v hlavní roli s člověkem s Downovým syndromem. Bohužel i v tomhle případě je to problém. Filmy s všelijak postiženými lidmi nemám rád (Forest Gump, Rain man a další). Takže mě to i přes určitou snahu prostě nebavilo. Dvě hvězdy za slušný herecký výkony a za fakt, že jsem koukal na něco, co bylo v mejch očích už dopředu odsouzeno k záhubě.30%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době fajnová roadmovie. Pár úsměvných příhod. Zajímavý cíl cesty. Příjemné postavy. Dakotě to zde moc sluší a Shia je správňácky spustlý. No a i postižený (nebo nemocný, co já vím, jak se "má" down označovat) Zack si brzy získá divákovy sympatie, když se nestydí vystavovat na odiv své pupkaté tělo jen v mokrých slipech. ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hořkosladká feel good buddy road movie o dvou nepravděpodobných kumpánech - mlčenlivém LaBeoufovi a wrestlingem posedlým klukem s downovým syndromem na útěku z pečovatelského domu. Jak LaBeouf, tak Gottsagen jsou ve svých rolích skvělí a chemie mezi nimi funguje, stejně jako později s Dakotou Johson. Burákový sokol je krásný, milý, čistý film plný spousty vtipných a skvělých momentů. Až skončí, bude vám hezky. A to mi na pět hvězd stačí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Peanut Butter Falcon" je jeden nádherný film. Skutočne skvelá práca Tyler Nilson a Mike Schwartz. Prekvapivo to na mňa zapôsobilo viac, než som čakal. Sú tu aj elementy, ktoré ale na mňa nefungujú. A kde je to hlavne cítiť? Pre mňa v Tylerovom príbehu. Shia LaBeouf je vynikajúci, no uteká pred gangstrami a násilníkmi, ktorí od neho vymáhajú prachy a počs filmu sa tu budú miestami objavovať. A kedykoľvek sa zjavia, tak vtedy film prestáva byť zaujímavý. Keby ich dali odtiaľ preč, myslím si, že by to bolo absolútne fantastické. Lebo úprimne, všetko ostatné vo filme je vynikajúce. Tyler A Zak sú vynikajúca dvojica a fungujú na 100%. Takto si predstavujem zobrazenie priateľstva. Je v tom absolútne všetko. Prejde to svojim vývojom, no výsledok je skvelý. Vždy som sa pri ich spoločných scénkach usmieval. Rovnako skvelá je aj Dakota Johnson. Má tu celkom zaujímavú rolu a keď sa k tomuto dobrodružstvu pridá, myslím si, že nič viac nebolo treba. Je to veľmi milé, je to vtipné, je to dramatické, je to silné a funkčné. Ku koncu je tu niekoľko vynikajúcich momentiek. Najmä keď si Zak splní svoj sen a konečne sa dostane do ringu. Bude to mať skutočne fenomenálne finále. To vám zaručujem. Plus vynikajúci je vo filme aj Thomas Haden Church. V role, ktorá mu maximálne sedí a dáva tomu veľkú dávku srdca. Neviem čo viac povedať. Vyzerá to skvele, postavy sú skvelé a ich vzťahy sú skutočne krásne zachytené. Som zvedavý, s čím prídete nabudúce páni. Hodnotenie: A ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Malý nezávislý film s velkým srdcem. Příběh dvou rozdílných lidí, které svede osud a vydávají se na cestu plnou dobrodružství a burákového másla. Shia tady opět ukazuje, že na tom s alkoholem není až tak špatně a dokáže zahrát přesně takovou postavu, která mu sedne podle gusta. Otrhaného vandráka s dobrým srdcem. Sekunduje mu velké překvapení Zachary Dawes, který si splnil svůj velký sen a zahrál si ve filmu. Dakota je tady jako vždycky naprosto okouzlující a odzbrojí vás v prvních vteřinách na scéně. Pro mě osobně byly však nejsilnější momenty s Jonem. Beze slov, ale s obrovskou silou a bolestí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)

Reklama

Reklama