Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To mohl být tak zajímavý příběh: kriminálník, který za časů Napoleona zavedl nové metody ve francouzské kriminálce. Jenomže tvůrci z toho nevytěžili ani prd. Měla jsem pocit, že jsem vždy scénu před nebo za dějem. Že kamera snímá jakýsi tápavý úvod, či dýchavičný závěr, samotný děj a akci však vynechává. ____Takže mě příběh ničím nezaujal. Byť se tvářil děsně hlubokomyslně, v podstatě to byla historka o několika zradách, kdy Vidocqovi vznikl úhlavní nepřítel tak nějak z ničeho nic. Prostě nejdřív mu pomáhal sám od sebe, pak se mu mstil sám od sebe. Jediné vysvětlení je snad, že se do Vidocqa zamiloval a ten, moula jeden, si toho ani nevšiml. Vlastně si toho chlapíka vůbec nevšiml, dokud tedy ten nezačal uskutečňovat svou ničím nevyprovokovanou mstu. To vše ještě za doprovodu nevhodné hudby jak od slečny ze švýcarského penzionátu, která si myslí, že je skladatel. ____ Ale do kostýmů a lokací museli tvůrci vrazit dost peněz. SHNRUTÍ: Každý je zrádný. Akorát ti nahoře na to místo kudly používají intrikaření. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Drsný a špinavý historický film v hlavnej úlohe so zarputilým Casselom, ktorému tieto postavy vyložene sedia. Vrcholom bolo keď vstúpil do cely plnej grázlov ktorých pozatýkal a poriadne im vyčistil žalúdky, to bolo vyslovene lahôdkové. Príbehu nechýba napätie, akcia ani intrigy (hlavne v podaní akosi nadbytočnej a nevyužitej Olgy Kurylenko). Dejovo to ale nebolo veľmi objavné (bývalý trestanec začne loviť zločincov) a zvraty šuštia papierom (keď sa to hodí, tak Casselova parta sa objavuje priam zo vzduchu a zatýka zloduchov, neskôr sa deje presne to isté v opačnom garde). Záverečné čistenie zločineckého brlohu je uspokojivé, ale to množstvo mŕtvol, ktoré vyprodukovala dvojica chlapov je až absurdné. Inak ale solídna dobovka. 7-/10 ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Výprava kostýmy zjedli lála. Krásne. Príbeh tiež zaujímavý. Kriminálky ide pomáhať polícií lapať svojích niekdajších "kamošov", za vidinou milosti. A tiež preto, aby nemusel ísť na ťaženie do s Napoleónom do ruských zemí. Skvelé obsadenie, silné dobové reálie a taký ten dôraz na detail. Možno to len o trošičku zrýchliť alebo prestrihať. 4 z 5 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se nemůžete zbavit krys, nasaďte na ně krysu, co má nápady v oblasti odchytu a deratizace.. Leccos samozřejmě utáhnou Dacosseho nápaditá kamera, charisma Vincenta Cassela, jehož postava se oblékala jako Boris Rösner v jednom našem historickém seriálu či konec v podzemí, kdy se s tím kapitán pátého regimentu husarů rozhodně nemazal, nicméně Richetovy snahy o nějakou ucelenost a atraktivní podání byly stejně úspěšné jako Napoleonovi hoši u Waterloo.. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě Vidocq a jeho příběh spíš štval. Nejsem fanoušek těchto tmavých, historických rádoby biografických filmů, přiznám se, že ta francouzština tomu moc nepřidala a když Vidocq skládal svůj tým, nějak jsem to celý nechápal a očekával celofilmový opruz (terminus technicus). Ó jaké bylo mé překvapení, když jsem místo opruzu obdržel napínavou "lekci historie", užil si lásku, drama, zradu, napětí a s Vidocqem dýchal až do konce. Velké zásluhy má sympatické (ne nutně kvalitní, ale opravdu sympatické) obsazení, kdy zamilovat se do Olgy by nikdy nebylo jednodušší...nebýt Freyi, která taky chce kousek vašeho srdce. August Diehl je nyní potvrzeně boží a pustím si další filmy s ním, jen kvůli němu. A Vincent si hraje to svoje a jeho Vidocq je tajemný, tvrdý, protřelý, zvláštní, nedosažitelný....přesně tak si skutečného Vidocqa představuju. Taková třešnička na dortu je využití jednoranných bambitek v mnohamužných soubojích, to se často nevidí. Celkově vzato velký dobrý, není to ničím převratný, ale je to fajn poctivý řemeslo, který mě bavilo. Dávám čtyři akurátní, hlavy lehce oddělující gilotiny. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)
  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno