Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává v jednom malém krámku a sleduje osudy jeho zaměstnanců. Co se ale stane, když si dva z těchto zaměstnanců, kteří se v reálném světě nemůžou ani vystát, podají inzerát a přes své dopisy se zamilují? O skutečné totožnosti toho druhého nemají samozřejmě ani ponětí…
Režisér Ernst Lubitsch situoval celé vyprávění do Budapešti a do hlavní role obsadil Jamese Stewarta, pro kterého to byla jedna z jeho dalších typických rolí. Roku 1998 byl natočen remake pod názvem LÁSKA PŘES INTERNET. (swed)

(více)

Recenze (89)

zette 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se dlouho tesil, az ho uvidim (diky Milky). O to vetsi je bohuzel me zklamani... Mam rad Jamese Stewarta v jeho dobrackych rolich a ani jako prodavac nezklamal. Myslim, ze herecke obsazeni je slozene z hercu, kteri u nas nejsou zase tolik znami, na kvalite to vsak neubira. Spise jsem mel problem s minimalni gradaci deje a pointa, ktera je vicemene jasna uz od zacatku je jen malo vyrazna. Zbytecne moc dialogu, ktere ne vzdy jsou vecne ci vtipne. Nejvice pobavily postavy Vadase a Katony. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že remake z roku 1998 má mnoho předností - výborné herce, příběh, jiskření mezi hlavním párem, příjemný humor, ale se vší úctou k Tomu Hanksovi, nemá Jamese Stuarta. Jeho odzbrojující nesmělý šarm pro mě povyšuje tuto roztomilou romantickou komedii do nebetyčných sfér a už nyní ji zařazuji mezi své oblíbené klasické filmy. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Remake drtivě knockoutován. Lubitsch vtiskl svému dílu skvostnou harmonii příběhu, herců a atmosféry. U každé postavy znamenitě vystihl charakter a dohromady tvoří přemilý, rodinný kolektiv, v němž není nouze o peprné dialogy, originální nekýčovitý humor a jemnou romanci, která zahřeje na duši možná i moderního diváka. Pozadu nezůstávají ani svižné příhody vedlejších postav. Nestárnoucí klasa, která si i po tolika letech stále zanechává své jedinečné kouzlo. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

You've got mail...pardon, vlastně letter. Snímek který se zabývá romantickým evergreenem, kdy z velké nenávisti se rodí ještě větší láska a zjevně nezáleží na době. Očividně i po více jak sedmdesáti letech tohle funguje, i po sedmdesáti letech se romantik jako já bude rozplývat nad omyly a popichováním ústřední dvojice. Škoda jen, že to popichování nebylo přece jen torchu ostřejší, o to víc by si pak divák užil to láskyplné finální zmagoření těch dvou. Tenhle příběh prostě nikdy nezrezaví a Láska přes internet, jako remake, o tom diváky přesvědčí minimálně stejně kvalitně. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších romantických komedií, které byly v 30.-40. letech natočeny. Díky výbornému scénáři jsem se po celou dobu bavil, se zaujetím sledoval vývoj příběhu a zároveň si vychutnával vtipné dialogy. Předobraz Lásky přes internet má zkrátka všechno, co si žánr žádá (včetně Jimmyho Stewarta :). Takových filmů není nikdy dost! 9/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Všetky scény boli natočené po poradí. (shimik77)
  • Při natáčení využil režisér Ernst Lubitsch své zkušenosti, kdy jako mladý pracoval v otcově obchodě v Berlíně. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno