Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1921 je ve Španělsku přepaden armádní vlak se zbraněmi a veškerý náklad je ukraden. Stopy vedou mezi anarchistické hnutí, které připravuje revoluci. Z Madridu je do Barcelony povolán nesmlouvavý policista Aníbal Uriarte (Luis Tosar), aby do případu vnesl nový pohled na věc a především v co nejkratším čase přišel na to, kde se zbraně ukrývají. Hned po svém příjezdu však odhaluje, že barcelonská policie udržuje kontakty s nepříliš ctihodnými občany v čele s Baronem (Manolo Solo), který nejen že vede zábavní podnik, ale je namočený i do vydírání a kuplířství. (C0r0ner)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (43)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jsem na filmové vlně, tedy otevřeně přiznávám, že odpouštím vše, co by se dalo vytknout. Kamera tuze podmanivá, zcela mě okouzlila, tak nádherné záběry se málokdy vidí (plus hravost se světlem a stíny, krása). Luis Tosar výborný a je úplně jedno, jestli je policajt, kapitán, podvodník, vyděrač či obyčejný muž se slabostí pro ženy. A ať se na to dívám z jakéhokoli úhlu pohledu, pořád mi vychází, že na každé straně barikády (odbory, vykořisťovatelé, policie, vláda) jsou upřímní idealisté, stejně tak jako hnusní hajzlové.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jako ten naprosto luxusně propracovaný nádech dvacátých let minulého století se tomu odpřít nedá, herecké obsazení v čele s Luisem Tosarem vládne obrazovce, ale chyběl mi tomu větší tah na bránu a také i o trochu lépe vypiplaná zápletka. Španělé točit filmy umí, o tom jsem se již mnohokrát přesvědčil, a Gun City se v mnohých ohledech do této kolonky dá taktéž zařadit. Jenže pár aspektů tomu jaksi podrazilo nohy. Příběh točící se kolem zcizeného nákladu zbraní mě tak nestrhnul, taktéž se rozehrálo dost příběhových uliček okolo vedlejších postav, které ve výsledku spíše děj zpomalovaly. A hlavně mě spíše naštvala akce, která se sice na konci snažila dohnat manko za celý film a rozehrála se zde opravdu dlouhotrvající přestřelka, jež na mě spíše zapůsobila amatérským dojmem. Za jedinou čestnou výjimku bych označil automobilovou honičku, ta nabídla slušně vygradovanou podívanou. Zachránily to kostými, špičkové exteriéry a uhrančivý pohled Tosara, ale více než 67 % tomu jednoduše dát nemohu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„REVOLUCE NEBO SMRT!…“ /// Dobovej příběh – Španělsko dvacátejch let, kdy se radikalizovala nespokojená dělnická třída, vznikaly anarchistický skupiny a neustále se stávkovalo… Místní vyšetřovací oddělení se s ničím nemaže - ani když zrovna nehledá ukradený zbraně. Politický věci, anarchisti… krvavý policejní způsoby. Je vidět, že Španělům to tak nějak filmově myslí… což dokazujou v závěru plným rozuzleních i vražd (revoluce vole!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistí, že i Španělé můžou mít tragickej tejden. 2.) Jsem pro každou revoluci. 3.) Thx za titule “Mejsy“ a „Yusek“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sice se budu opakovat, nicméně právě to opakování je matkou moudrosti. Takže – španělská kinematografie je nevyčerpatelnou studnicí plnou originální a vtahující tvorby! La sombra de la ley se do tohoto ranku okamžitě také řadí, jelikož je to vybroušená "noir" kriminálka zasazená do atraktivního časového úseku a s perfektně odsýpajícím příběhem. Snímek se mimo tyto atributy může rovněž pochlubit precizně lícujícím soundtrackem či skvělými hereckými výkony, z nichž radikálně vyčnívá Luis Tosar jakožto policista potírající zločin v Barceloně dvacátých let. Celý tento filmový koktejl obestírá zajímavě zvolený styl kamery a dechberoucí výprava. Ve finále tedy zamrzí poněkud delší stopáž, s níž si režisér Dani de la Torre neporadil tak jak bych očekával, pročež nabídne pár hluchých míst. Avšak až na tento detail se jedná o skvělou kriminální jednohubku, kterou byste si zejména díky té esenci zlaté doby gangsterů neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix.com) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná dobová retro chlapská gangsterka od Španělů s vynikajícím Luis Tosarem, u kterého divák do poslední chvíle neví jestli je kladný či záporný. Po režijní i herecké stránce je film zvládnut rozhodně skvěle, avšak na můj vkus má až moc pomalé tempo a samotné akce není moc a taky vyloženě neoslní. Těšil jsem se na to, přál si, aby se mi to líbilo víc, ale více než tři hvězdy dát nemohu. Přesto zhlédnutí nelituji. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme zaznie viackrát slovo "Vasco". Španieli takto nazývajú rodených Baskov, ktorí sa narodili a žijú na severovýchode krajiny. (MikaelSVK)
  • Väčšina natáčania filmu prebiehala na severozápade v Galícii, no filmári pracovali aj v katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama