Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když depresivní Bertrand, trpící krizí středního věku, odpoví na inzerát, který hledá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání (ano, slavné i vysmívané mužské akvabely), netuší, do jak pestré společnosti sympatických ztroskotanců se dostává. Družstvo vybavené povislými svaly, počínající pleší a nejrůznějšími životními problémy míří na nejvyšší stupně vítězů. Francouzský režisér Gilles Lellouche letos rozesmál i dojal publikum v Cannes komedií o snech, které se mohou splnit, přestože se v ně ani neodvažujeme doufat. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (101)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Když začnete fandit chlapům co dělají synchronizovaný plávání,tak se snímek zkrátka podařil.Každá postava si našla svoje místo a i v počtu hned divák dokázal hrát bazén:)Tohle se doopravdy povedlo a režisér jel na skvělé vlně,kterýmu sekundovala i závěrečná show,kdy jsem si říkal jestli to fakt herci umí či to jsou jen dubléři/ky.Hrozně pohodově se na to dívalo,humor to mělo skvělý,ač ho nebylo moc,na 85% bez debat. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nevinnost sama. Líbezný neškodný film, který slouží sice ke cliché, ale za to klasické a zábavě takové, že nikoho neurazí. Ne vždy se popadáte za břicho, ne vždy soucítíte, ale jde stále o to, že se i tak dokážete v celku snadno vžít do postav a soucítit s nimi. Mistrovství jsem prožíval jako kdybych se ho měl účastnit i já. Přišel jsem s tím, že jsem nic nečekal a odcházel jsem z kina v podstatě více než nadšený. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Název filmu napovídá, jak naložit se životem ve chvíli, kdy už máte něco za sebou, leccos se nepovedlo tak, jak jste si přáli, trable v práci střídají potíže v kruhu rodinném a vy najednou nevíte, co s tím. Mužské akvabely slouží podivné partičce chlapíků jako oáza klidu, místo k vypovídání a plácání se v bazénu, kde jim shovívavá trenérka předčítá z knih. To se ovšem změní v okamžiku, kdy se přihlásí do soutěže... Milý, úsměvný, takový nenápadný film o obyčejných lidech, kteří dokázali najít to, co potřebovali, každý po svém... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Komedie, které jsem sice dala čtyři hvězdy, ale už dost dobře nevím proč vlastně, protože kvůli příliš dlouhé stopáži, která je tu dost na škodu si nepamatuji veškeré detaily. Postavy jsou typicky francouzské, taktéž i dějové absurdno. Vím, že největší humor se zde těžil z vedlejších (super zábava nastává s trenérkou na vozíku) a hlavních postav, avšak některé zůstaly silně nevyvinuté a na tak dlouhou stopáž byl děj z tohoto hlediska značně nevyvážený a celkově to bylo se scénářem občas kostrbaté. Vím, že jsem z promrzlého letňáku odcházela docela spokojená, ale teď vidím, že to ve mně moc vzpomínek nezanechalo. Tři a půl. KVIFF 2018 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda jde o vědomou nebo dokonce přiznanou inspiraci známým britskýmí snímkem Do naha!, ale ti, kteří britskou komedii viděli, si záhy uvědomí značnou podobnost v zápletce. Právě ve srovnání obou snímků se ovšem odhalí slabiny francouzského přístupu k látce. Britové natočili vtipnou komedii, která vyznívá i realističtěji, nemusí si pomáhat berličkami a je tam mnohem výraznější sociální rozměr. Francouzi to výrazně tlačí do komediální polohy, ale ta snaha se míjí účinkem. Místy to připomíná boxera se slušnou technikou a fyzičkou, který ale boxuje se zavřenýma očima. Pokud někde film funguje, je to spíš ve vážnějších polohách. Lellouche jako by nedokázal najít správnou polohu a neumí si vyjasnit, co vlastně točí. Snímku navíc výrazně škodí přepálený happyend. Je to škoda, protože se v Utop se, nebo plav sešla skupina výrazných tváří francouzské a belgické kinematografie. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. května 2018 v Cannes FF. (ČSFD)
  • Hlavní aktéři se poctivě připravovali sedm měsíců před natáčením pod vedením jedné francouzské šampiónky mezi akvabelami. [Zdroj: časopis Cinema 12/2018] (ČSFD)
  • Virginie Efira hrá v tomto filme postavu, ktorá sa volá Delphine. Rovnomennú postavu si zahrala taktiež aj vo filme Cookie (2013). (De Large)

Reklama

Reklama