Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Jako životní cynik a člověk, co slyšel o panu Rogersovi teprve nedávno, jsem si naivně myslela, že mě A Beautiful Day in the Neighborhood nezasáhne. Ha! Stačilo, aby Tom Hanks svým klidným hlasem promluvil o odpuštění a podíval se na mě v naprosté tichosti skrz kameru, abych začala bulet. (LFF 2019) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers je naprosto ojedinělou postavou amerických televizních dějin, fenoménem, který většině našinců musí být naprosto nepochopitelný. Na rovinu se přiznám, že i pro mě samotného je dosti neuchopitelný. Ale právě asi tímto aspektem je to tak zajímavé téma pro zfilmování. Ale způsob, kterým na to šel Nate Heller a spol. mě bohužel moc nesedl a dle hodnocení je vidět, že nejsem v tomto pocitu sám. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už z toho popisu, že ide o film o priateľstve medzi dvomi mužmi som mal skeptické očakávania. Vedel som, že pôjde o taký feel good film, od ktorého môžem len málo čakať, čo tam môže vyskočiť, môže sa to zdramatizovať? Očakávania sa aj naplnili. Nič sa poriadneho nestalo, pomaličké tempo bolo občasne vyplnené piesňami hercami ktorí fakt nevedia spievať. Hanks sa snažil vyzerať ako ten Rodgers čo je super, ale naozaj neviem, ako môže tento film príbehovo zaujať nášho diváka. Ja myslím, že len minimálne a mňa ešte menej. Z mojej strany úplne zbytočne videný film. Slabé dve hviezdy. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Osobnost "pana Rogerse" mě fascinuje, obzvlášť potom, co jsem viděl dokument Won't You Be My Neighbor? Na film, kde si ho zahraje Tom Hanks, taktéž miláček Ameriky, jsem se těšil, a nezklamal mě. Stejně jako dokument je i hraný film pořádnej doják. Zde si tedy vymysleli příběh novináře, který je bručoun, a setkání s panem Rogersem ho samozřejmě změní... Je to fikce, i když oslavovaný výsledný článek z filmu existuje (po zhlédnutí filmu jsem si ho dohledal, a je to fakt výborný text). Že si takto tvůrci "vymýšlí" mně v tomto případě nevadí, protože pan Rogers opravdu pozitivně ovlivnil spoustu lidí, takže to není vůbec odtržené od reality a víc se tak můžete do filmu ponořit a sledovat Rogerse jeho očima. Přiznávám, že stejně jako u dokumentu jsem byl z Rogerse opět úplně hotový, je to fakt neuvěřitelná osobnost. Film je sice svým způsobem poměrně obyčejné melodrama, které přesně ví, na jakou strunu zabrnkat, ale je zručně natočené a má kvalitní herce, tak mně to vůbec nevadilo a do Rogersova příběhu jsem se zcela ponořil... Vadilo mi jen to, že vidíme Rogerse jen na sklonku života a film se možná až moc soustředí na fiktivního novináře. Celkově však výborná záležitost. (8/10) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, u kterého hodně záleží s jakým rozpoložením k němu jdete a jak přistoupíte na jeho hru, jelikož osud hlavního hrdiny a jeho osobnost je tak sladkobolně pozitivní až to může většinu lidí iritovat. Opravdu je až s podivem, jak mohl takovýto člověk existovat. Všechno jde ale stranou, když podlehnete sympaťákovi Tomu Hanksovi. Troufám si tvrdit, že s kýmkoliv jiným v hlavní roli bych šel s hodnocením možná i o dvě hvězdy dolů. Mně to zrovna rozpoložením sedlo, ale dokážu si jednoduše představit, že to někoho jiného bude štvát. Proto je zde hodnocení takové, jaké je. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama