Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy dobrodružný film Mortal vypráví příběh o mladém muži, který objevuje, že má zvláštní schopnosti podobné bohu, které jsou založeny na norské mytologii. (FiRST)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (49)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z chladného Norska. Eric přijíždí z Ameriky, aby vyhledal své příbuzné. Jenže na farmě se něco zvrtne a z rozpoutaného pekla se zachrání jen on. V norských lesích pak přemýšlí, co se sním vlastně stalo. Dokáže manipulovat s živly, jenže zcela ovládnout je neumí. To se postupem času změní. V patách má ovšem policii, armádu a zástupce americké ambasády. Eric by byl totiž výbornou zbraní! Alespoň žádná jiná armáda nemá vojáka, co by dokázal přivolat bouři a využít její blesky. Trocha mytologie, runy, kladivo a odkaz Thorových synů. Nechybí milostné vzplanutí, ale pozor, je to svým laděním balada. Pokud samozřejmě budete očekávat kopii Chrise Hemswortha a bombastickou akci od začátku až do konce, pak se filmu raději vyhněte. Tohle je komorní příběh, v němž nemalou roli hraje nádherná norská příroda. A pak je tu samozřejmě hrdinův coming out. Za mě velká spokojenost, osloveni však budou asi především menšinoví diváci. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vcelku priemerna fantasy rozpravka z trochou tej severskej mytologie. Avsak drzi sa zaziteho, a tak sme svedkami videnych klise, co by vsak v rozpravke bolo pochopitelne, ze? ;) Do tohto zanru vsak nespada samotny zaver, ktory je uplne haluznym WTF momentom. Dalo sa to vsak skuknut. 50% Zalezi od toho, s akou naladou do toho idete. Neurazi, ale moze sklamat. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Navýsost zábavný kousek, který dá hladce na frak komiksovým adaptacím pobíhajícím po světě v typických šaškovských oblečcích a ve scénáristicky sterilních a dokola k uzoufání nenápaditých situacích a atmosférách. Tak tady ne. To si dejte. Na rozdíl od Marvelovin & spol., které postupně splývají do tak repetitivní nudy, že mezi nimi člověk přestává rozlišovat, tady bych pokračování docela vidět chtěl. Btw původní název je Torden, což v překladu znamená Thunder - proč pak přijde nějaký šašek a rozhodne se to do distribuce uvést jako Mortal, je nepochopitelná záhada a jen další důkaz, že ti lidé, co ty názvy pro distribuce vymýšlejí, to nemají v hlavě v pořádku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný André Øvredal, který se proslavil Lovcem Trollů, zazářil v Autopsy of Jane Doe a zabavil v Scary Stories to Tell in the Dark nám teď servíruje starodávnou norskou mytologii s fantasy prvky v reálném světě. Hlavní hrdina ( Nat Wolff) má nadpřirozené schopnosti ( dokáže ovládat blesky) a omylem zabije kluka, který jej otravoval a tím zpozorní vláda i police a žene se z problému do problémů. Má to slušné efekty, pohodové tempo i pěknou dávku norské mytologie, kterou fanoušci zajisté ocení, ale příjde mi to jako Øvredalova slabší chvilka. Snad jeho nadcházející horor s Drákulou opět bude stát za to! Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu nórskej mytológie v súčasnom príbehu o mladom mužovi, ktorý objavil svoje nadprirodené sily. Film sa začína celkom zaujímavo, kedy sa v lese prebúdza tento chlapík, celý špinavý s výzorom bezdomovca, aby po rannej prechádzke natrafil na otravného teenagera, ktorého zabije mysterióznym spôsobom. Nuž čo, veď aj u nás je mnoho výrastkov, ktorí si svoje hormóny odbavujú na bezďákoch ležiacoch polomŕtvych v krabici, tí by si tiež zaslúžili príučku. Začína sa policajné vyšetrovanie a potom celkom zaujímavý dej, ktorý je lepší v prvej polovici, v druhej akoby strácal tempo, ale stále to stačí na pohodový zážitok. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Norsku (Hordaland, Akershus a Oslo) a České republice (Praha). (Rominator)

Reklama

Reklama