foto

Ladislav Lahoda

  • nar. 1949
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ladislav LAHODA se narodil 27. května 1949 v Brně .Od mládí se aktivně věnoval boxu, volnému stylu a judu .V sedmdesátých letech se přes kaskadéra Karla ENGELA dostal do kaskadérské skupiny, kterou vedl Jaroslav TOMSA. Ze začátku své filmové kariéry hrával vojáky ve válečných filmech, později ho režiséři začali obsazovat do rolí rváčů a boxerů. V osmdesátých letech pracoval na diskotéce Alfa jako portýr. Má za sebou mnoho filmů ve kterých se specializoval na ohnivé scény ve kterých se několikrát vážně zranil. V devadesátých letech založil Ladislav LAHODA a Jaroslav TOMSA filmovou kaskadérskou firmu s názvem FILMKA.Z této filmové skupiny se stala největší filmová kaskadérská skupina v České republice. FILMKA se podílí často na zahraničních filmech kde je velice žádaná. Ladislav LAHODA se celý život věnuje sportu.

Miloš "M.B" Boubín

Herecká filmografie

Filmy

2009 Sněžná noc (TV film)
2006 Rafťáci
Tajemství Lesní země (TV film)
1999 Crackerjack 3
Dravci
1996 Podzemní komando (TV film)
Zapomenuté světlo
1992 Prague
1991 Discopříběh 2
Maigretův první případ (TV film)
Skládačka (TV film)
Ten lokaj (TV film)
1989 Kdo probudí Pindruše ...? (TV film)
1988 Kamarád do deště
Pražská 5
1987 O princezně na klíček (TV film)
1986 Ahoj sídliště (TV film)
Antonyho šance
1985 Mravenci nesou smrt
...nebo být zabit
1983 Katapult
1981 Kam zmizel kurýr
1980 Blues pro EFB
Postřižiny
Rytmus 1934
Signum laudis
Svítalo celou noc
Temné slunce
1979 Božská Ema
Hodinářova svatební cesta korálovým mořem
Julek
Lásky mezi kapkami deště
Pan Vok odchází
Postavení mimo hru
Smrt stopařek
1978 Balada pro banditu
Já jsem Stěna smrti
Panna a netvor
Píseň o stromu a růži
Tajemství Ocelového města
1977 Adéla ještě nevečeřela
Ať žijí duchové!
Na veliké řece
Osada Havranů
Volání rodu
Zítra vstanu a opařím se čajem
1976 Čas lásky a naděje
Dům Na poříčí
Zítra to roztočíme, drahoušku...!
1975 Holka na zabití
Osvobození Prahy
Sarajevský atentát
1973 Dny zrady I.
Dny zrady II.

TV seriály

2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Boxer (S04E10)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Neposkvrněné početí (S01E22)
Ředitelka (S01E17)
1984 Sanitka (TV seriál)
1978 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Klauni (S03E04)

Dokumentární

2011 Tajemství filmových kaskadérů (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace