Reklama

Reklama

Tau

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá atraktivní žena Julie (Maika Monroe) si přivydělává bokem na studia. Žije sama, nikoho nemá, a tak se jedné noci ztratí. Kdo bude hledat někoho, koho ani nemá kdo postrádat? Toho přesně využívá Alex (Ed Skrein), který unáší lidi pro svůj experiment. Jenže Julie se jen tak lehce nevzdává a za každou cenu bojuje proti technologii zítřka. Jenže není to tak jednoduché, jak si zprvu myslela. "Tau" je počítačem budoucnosti... (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie vždy je potreba vidieť vysokorozopočtový film, ktorý ma odrovná. Občas mi stačí aj niečo menšie. A ak to máme ešte ako sci-fi, tak som tomu otvorený. "TAU" je podľa mňa celkom dobré sci-fi o super dome a jeho super inteligentom programe s menom "TAU". A keď to vezmem celkovo, tak som si film aj relatívne užil. V prvej časti to má mierne hororové prvky, potom je to viac dialógové a veľa informácií pre "Tau-a" Viem si predstaviť úprimne všetkých, ktorých to otravovalo a nudilo, no pre mňa to bolo v tomto celkom zaujímavé. Tie dialógy mi nevadili, mali pointu, mali myšlienky a celkovo som mal pocit, že vo mne zanechali celkom dobré dojmy. A je vždy super, keď môžeme vidieť, ako sa umelá inteligencia dokáže priblížiť k ľudskému mysleniu a cíteniu. Či už v "Mass Effect 3 alebo "Terminator 2: Judgment Day". Asi mám pre to slabosť. Nemôžem povedať, že by film nemal slabé miesta... okey zloduch je síce celkom zaujímavý, ale zase miestami sa správa ako malé decko. Až to človeka trošku irituje. Niekde v strede mám pocit, že to potrebuje zase nejaký smer a potom záver nie je podľa mňa nič moc. Alebo aspoň vrcholná akcia. Už som videl lepšie. Posledná scénka však je dobrá a dá človeku príjemný pocit. Ako celok je to podľa mňa pozerateľné a celkom dobré. Ak chcete niečo malé s umelou inteligenciou, myslím si, že si prídete na svoje. Čeknite si film a zhodnoťte sami. Hodnotenie: B- ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli něco Netflix svého času uměl, tak to byla tahle malá, úsporná, ale vizuálně hezky esteticky vypadající sci-fíčka. Tau sice nepatří mezi ty nejlepší kousky a co scénáře ani zdaleka nevyužívá potenciálu námětu, ale film zpracovává mou oblíbenou tématiku a AI s charismatickým hlasem Garyho Oldmana rozhodně není k zahození, stejně jako vždy parádní hudba Beara McCrearyho. ()

Reklama

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Je to klasická únikovka, ale upřímně jsem nečekal, že to skončí takhle. Čekal jsem spíš něco na způsob stockholmského syndromu a ono je to vlastně uplně naopak. Celé je to ale nesnesitelně dlouhé. Kdyby tohle byl například díl Black Mirror, dávalo by to větší smysl. Maika to sehrála dobře, Ed už tak ne a vzhledem k tomu, že další postava je počítač, tak to je trochu blbé. Nicméně konec mě potěšil, takže hodnocení zvednu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na začátku sledujeme jakousi šlápotu a fetku při své ´´práci,, kdy ji, ale jakýsi maník unese spolu s dalším 2 lidmi. Ty 2 lidi později zemřou a zůstane pouze ona s jedním magorem v domě ovládané počítačem který má k dispozici 1 robota a nekonečno (asi 50) dronů. Magor ji ze začátku mučí, aby dosáhl svého a později drží v tom domě a chce po ní, aby mu odpovídala na otázky. Ona jelikož chce žít tak to dělá a kecá si s tím počítačem ,aby ho dostala na svou stranu. Optimálně je to na 2 hvězdu nicméně jednu přihodím jelikož mě to nenudilo tak jak Anihilace https://www.csfd.cz/film/419596-annihilation/komentare/ a nemá to feministický nádech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuál a efekty jsou fajn. Zejména robot mě bavil. Nejedná se sice o nic dechberoucího, ale dívá se na to dobře. Zadařilo se i herecky. Skrein má pro podobné psychopaty vlohy a Maika Monroe je prostě nádherná. Problém je se zápletkou. Aby se holka dostala ze zajetí, musí se skamarádit s inteligentním počítačem, který dům hlídá. Proti tomu bych nic neměl, ale samotný stroj je de facto bez osobnosti a to, jak jí postupem času získává, působí víc než kostrbatě a některé dialogy jsou hodně úmorné. Kouknout se na to dá, ale rozhodně se nejedná o film, ke kterému by se člověk vracel. 60% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama