Reklama

Reklama

Tau

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá atraktivní žena Julie (Maika Monroe) si přivydělává bokem na studia. Žije sama, nikoho nemá, a tak se jedné noci ztratí. Kdo bude hledat někoho, koho ani nemá kdo postrádat? Toho přesně využívá Alex (Ed Skrein), který unáší lidi pro svůj experiment. Jenže Julie se jen tak lehce nevzdává a za každou cenu bojuje proti technologii zítřka. Jenže není to tak jednoduché, jak si zprvu myslela. "Tau" je počítačem budoucnosti... (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápadité sci-fi béčko za väčší “badget”, o inteligentnom počítačovom systéme a robotovi v jednom “tele” menom “Tau-i”, ktorý v dome šialeného “vedca”, dohliada na uväznených ľudí. Tí sa následne musia podrobiť rôznym “nie len” inteligenčným testom. Nádherne natočené, v kombinacii s dokonalými, no zato nijak mimoriadne veľkými efektmi, ktoré učarujú len v úvode. Ich rozmach totiž nijak nenapreduje, a tak úpadok do stereotypu, nenechá na seba dlho čakať. Kým je úvod pomerne “živou” záležitosťou, jadro kompletne prepadne deju, postavenom na tliachaní hubou. Fakt škoda, že sa samotný snímok neuberal viac akčným, možno dokonca hororovým smerom, no toto na 100% nebol úmysel tvorcov. Čiže tí, čo čakali, respektíve očakávajú krvavé jatka, urobili, respektíve robia chybu. Toto je o boji “troch” hláv, kde sa chce jeden stoj čo stoj zachrániť, druhý je šialený, tretí zas umelou inteligenciou, ktorá nič “nechápe”. Myšlienkovo pomerne nápaditý snímok, v závere opätovne “začne dýchať”, avšak neverím, že ho mnoho ľudí docení. Za mňa za “3” .. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru premárnený potenciál. Námet filmu celkom zaujímavý, no scenár ho nedokázal rozviesť do niečoho zaujímavejšieho. V podstate takmer celý čas ide iba o príšerne nudné a povrchné blábolenie jednej dievčiny s umelou inteligenciou, ktorá stále všetko nechápala. V tomto duchu sa niesol i samotný koniec, ktorý mi tiež prišiel ako nemastný-neslaný. Jediné čo za to stojí je slušná výprava, vidno, že sa s peniazmi nešetrilo. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na začátku sledujeme jakousi šlápotu a fetku při své ´´práci,, kdy ji, ale jakýsi maník unese spolu s dalším 2 lidmi. Ty 2 lidi později zemřou a zůstane pouze ona s jedním magorem v domě ovládané počítačem který má k dispozici 1 robota a nekonečno (asi 50) dronů. Magor ji ze začátku mučí, aby dosáhl svého a později drží v tom domě a chce po ní, aby mu odpovídala na otázky. Ona jelikož chce žít tak to dělá a kecá si s tím počítačem ,aby ho dostala na svou stranu. Optimálně je to na 2 hvězdu nicméně jednu přihodím jelikož mě to nenudilo tak jak Anihilace https://www.csfd.cz/film/419596-annihilation/komentare/ a nemá to feministický nádech. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Nebyla to úplně blbost...začátek sice "tajemný", ale pak sledujete 50 minut stockholmský syndrom mezi ženskou a počítačem. Chyběl tomu nějaký "wau" efekt. +++ SPOILER 20ti slovy: Týpek unese ženskou, aby řešila hlavolamy ve futuristickém domě, ovládaným Tauem (UI). S Tauem se skamarádí, zabije věznitele, zničí dům a jdou do světa. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tentoraz silnejšie dve hviezdy, ale na tri to asi nemalo. Pričom je to škoda, lebo aj pri takomto "komornom" spracovaní to malo dobré grády aj technické spracovanie a Ed Skrein bol správne "psychopatický". Hlas Garyho Oldmana som si nejako vôbec neuvedomoval, takže to neriešim a Maika Monroe vyzerá ako tuctová kopírka iných amerických známejších teen hrdiniek. Potenciál to malo veľký, rozuzlenie resp. finále však neuspokojilo všetky očakávania, preto to je max priemer. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama