Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 1 (2019) (série)


Kapitola 4: Útočiště (S01E04)

(epizoda)
  • USA Chapter 4: Sanctuary (více)

VOD (1)

Mandalorian spojí síly s bývalou výsadkářkou a brání farmáře proti nájezdníkům. (Disney+)

Recenze (100)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtý díl a první fullstar. Tentokrát je Mando na návštěvě na krásné, pláněmi porostlé, zalesněné planetě. Potkává místní domorodce a veteránku paragánů. Sled událostí donutí Manda vzít další vedlejší úkol. Skvělé a příjemné zpestření. Opět Mando utvrdil svůj charakter a chůze Pedra Pascala v té zbroji je prostě jedinečná. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl nejspíše nepobavil skalní fanoušky, ale mně se líbil. Jednak s tam konečně začalo trochu mluvit a také se něco dělo, co dávalo smysl. Jen se bojím, aby to postupně nesklouzlo ke klišovitým epizodám na jedno brdo. Mini Yoda je sladký ja malý Gremlin, nebo koťátko - možná až moc sladký. Tato epizoda je za tři a půl jednoznačně. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian ve variaci na Sedm statečných. Akorát že jich nebylo sedm, ale jen dva. A jeden z těch dvou je žena. A to dost lesbického vzezření. Ale asi to lesba ani nebyla. Což je divné, ještě tu snad nebyla žádná homokláda. Cítím narušení pravidel. A o to víc to miluju. Musím uznat, že AT-ST v té noci budil dojem horroru, něco ve stylu tripodů z války světů. Celkově vzato, sežer žábu, zachraň Manda. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( Komentár je len môj subjektívny názor ,ktorý som naschvál napísal s cynickým podtónom ,takže ho neberte moc vážne ) ... A samozrejme ,keď ja začnem niečo chváliť všetko musí ísť do sračiek. Minulé epizódy boli to najlepšie ,čo ma od premiéry Rogue One čakalo. Epizóda 7, 8 a SOLO ma neskutočne sklamali a tak som dúfal ,že sa Mandalorian nezačne správať strojene ,predvídateľne a neskutočne detinsky. Bohužiaľ toto všetko tento diel obsahuje. Máme tu jednoduchú zápletku ( až moc jednoduchú ) točiacu sa okolo vojen medzi kmeňmi ,ktorú nakoniec vyhrá kmeň na strane Mandaloriana ( aké nečakané! ) a vzápätí to vyzerá ,že sa nám tu pekne usadí ,ale ako to býva niekto ho príde zabiť a celá predstava sa rázom rozbije. Baby Yoda a jeho roztomilosť nedokážu odvrátiť pozornosť od nedostatkov . Počas celej epizódy som mal pocit ,že je hlavný charakter až moc citlivý a tvorcovia nám pchajú do ksichtu jeho pocity ,ktoré od nájomného zabijáka moc ľudí fakt nechce počuť. K tomu si ešte prirátajte neprehľadnú a zbesilú akciu a máte Star Wars Last Jedi vytvorený. Ale katastrofa to nebola ,len mám pocit ,že keď Disney začne robiť niečo neskutočne vážneho a dospeláckeho tak to vždy okorení niečim detiským trápnym. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Variace na Sedm statečných, ve které má hlavní hrdina podobně jako kdysi Lee idiotský nápad ukrýt se uprostřed bojiště. Milostný románek s vesničankou působí hodně křečovitě a nereálně. Taktéž mě trochu zarazilo, že ačkoli AT-ST popisují jako téměř nezničitelný stroj rozsévající smrt, moc škody nenadělal a k zemi šel celkem svižně. A naděje, že se zbavíme zeleného pikaču, se bohužel ukázaly jako plané. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)
  • V epizodě můžeme při vstupu do baru vidět Lotharskou Kočku, která se doposud objevovala výhradně v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Jedná se o přímý odkaz na tento seriál. (UncleMorty)
  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Bounty Hunters (2010) zo seriálu Star Wars: Clone Wars. (Piri)

Reklama

Reklama