Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a Dítě cestují na místo, kde stával prastarý chrám. (Disney+)

Recenze (73)

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda mě překvapila snad v každým ohledu. Tython jsem čekal až v samém finále série, setkání Manda a Boby taktéž. Co se týče Tythonu, tak lokace byla pěkná, ale čekal bych, že z ní uvidíme trochu víc. Nikde žádné ruiny, vodopády, jezera, jak známe ze hry. Tak trochu jsem doufal i ve Flesh Raidery. // Boba se předvedl jako drsňák, dokonce jsme viděli i nějaký tríčky, co jsme neviděli ani u Manda, tak to třeba vezme jako podnět k upradu zbroje. // Čekám, že v dalších epizodách se objeví nějakej ten Jedi, kterej jim pomůže porazit Gideona a zachránit Grogua ()

in_deed odpad!

všechny recenze uživatele

Doposud jsem to toleroval, ale tenhle díl s tím zašel do úplného extrému. Stormtroopers jsou absolutně bezmozkovití NPCs, kteří střílejí buď několik metrů vedle anebo nestřílejí raději vůbec. Hlavní hrdinové jsou nezranitelní a porážejí celé pluky nepřátel najednou. Mám čím dál větší dojem, že ten seriál je spíše jakousi karikaturou. A to včetně hereckých výkonů. ()

Reklama

Dolby.130 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bola jazda. Zatiaľ najlepšia epizóda celej série. Boba Fett sa ukázal v plnej paráde. Dostal veľa priestoru a nesklamal. Využil plný potenciál. Celý diel bol veľmi napínavý. Čím viac sa to blížilo ku koncu tým viac som bol v napätí. Pekne sa nám to blíži do finále. A už sa veľmi neviem dočkať ďalšej časti a samotného vyvrcholenia série. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extra akčné pokoukáníčko. Nie som moc veľký fanda oživovania mŕtvych postáv, ale pri Boba Fettovi som rád, že sa to stalo (rovnako to platí aj u Maula). Pretože vo filmových projektoch sa dospelý Boba v podstate iba mihol a my sme si ho vôbec neužili. Dá sa povedať, že už len touto epizódou si to vynahradil. Ja dúfam, že si ho ešte užijeme. Čakal som, že sa nejakým spôsobom vnútorne pozrieme na Groguove spojenie so silou, ale OK. Možno sa v budúcnosti dozvieme, čo vlastne videl. Super epizóda. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hahahahaha!!! Tady se někdo až moc díval na Star Trek V. Můj nejoblíbenější. Už jsem jen čekal, až se ve svatyni (na jejíž vzhled právě narážím) zjeví falešný bůh.:))) No a jak se už stalo pravidlem, postavam které mě nebaví v comicsech a někdy i ve filmech, jsou zde fakt kůl. Mám přirozeně na mysli Boba Fetta, jehož nehoráznou popularitu posl. 30 let jsem si nikdy nedovedl vysvětliti. Tady je ale neskutečně super a vypadá jako Anakin před přeměnou v Darth Vadera.;-) Pořád jsem si říkal, nojo+aha, dyť je to 5 let po jeho nedobrovolné dovolence v Sarlaccovi. Palec nahoru za objasnění závěrečné scény z Tatooinské kapitoly v 1.s. Největší šok jsem ovšem zažil, při razantní a náhlé destrukci Mandova plavidýlka. To jsem čučel jak vejr. To by mě snad ani nedostala ani nějaká smrt postavy, jako toto. Waw. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Runy, které jsou vidět kolem kamene na Tythonu, když se s ním spojí Grogu, jsou Jediské runy, které již byly použity ve hrách ze světa Star Wars a také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Runy jsou inspirovány grafickým konceptem od Ralpha McQuarrie, který vytvořil již pro Star Wars Epizodu IV (1977). I přesto, že význam písmen jednotlivých run je znám, tak nejsou bohužel na kameni na Tythonu dost dobře vidět, aby bylo možné text „přeložit“. (Sidarius)
  • Zbraň na blízko, kterou tak obratně ovládá Boba Fett (Temuera Morrison), se jmenuje gaderffii (hůl gaffi) a je to tradiční zbraň Tuskenů, která se poprvé objevila již ve Star Wars Epizodě IV (1977) a má předlohu v reálné zbrani našeho světa totokia, kterou používali domorodci na ostrově Fidži). Zajímavé je, že zbraní velmi podobného typu byl Boba Fett (Jeremy Bulloch) nešťastnou shodnou náhod poražen ve Star Wars Epizodě VI (1983), takže dává smysl, že se rozhodl získat mistrovství s podobným typem zbraně a gaderffii byla jasná volba, protože ji získat na poušti plné Tuskenů rozhodně nebyl pro Boba Fetta žádný problém. (Sidarius)
  • Keď sa Din Djarin (Pedro Pascal) pýta Boba Fettu (Temuera Morrison), či je Mandalorian, ten mu odpovie: „I'm a simple man making his way through the galaxy.“ Tieto slová sú veľmi podobné tým, ktoré povedal jeho „otec“, Jango Fett (tiež Temuera Morrison) v Star Wars: Epizoda II - Klonovaní útočia (2002). Obi-Wanovi na jeho otázku, či je na svoje klony hrdý, odpovedá: „I'm just a simple man trying to make my way in the universe.“ (ČSFD)

Reklama

Reklama