Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V USA to majú zdá sa zmiešané oblasti stále problematické. Tento film je dobrý, je takou zmesou Kultu hákového kríža bez prvku nacizmu a potom oscarového Crash. Chýba mu možno ten holywoodsky náboj veľkofilmu, ale myšlienkovo je bohatý. Hlavne nie je čiernobiely ani orientovaný jednostranne a to sa počíta. Stojí za to pozrieť. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozoruhodný film, ktorý som prvotne dosť podcenil, ale o to viac ma potom bavil. Ten koncept dvoch svetov tu už od počiatku vytvára dosť zaujímavý základ, na ktorom sa dalo pochopiteľne stavať. No a potom po tom ústrednom zlome v deji sa to celé riadne rozbehlo. Musím uznať, že popri tom prirodzenom dramatickom rozmere ma veľmi bavil aj ten psychologický vývoj hlavnej postavy Starr, ktorá sa ocitla razom v centre diania a musela sa s tým popasovať prakticky sama. Kvalitný film dopĺňali rovnako kvalitné dialógy, ktoré donútili aj samotného diváka prežívať čiernobiele dilemy spoločne s postavami. Takže za mňa obrovská spokojnosť, teda až na ten záver, kde sa podľa mňa až príliš tlačilo na pílu. Ale aj tak, veľmi milé prekvapenie! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Žijeme v komplikovaném světě, slyší dospívající dívka, toho času pilná studentka, členka basketbalového týmu, budoucí vysokoškolačka. Jenže sama žije tak trochu dvojí život. Šestnáctiletá Starr totiž vyrostla v černé čtvrti plné cracku a násilí, navštěvuje ovšem bělošskou školu, kde má bílé kamarádky a bílého přítele. Jeden večer po černošské party zemře po několika výstřelech bílého policisty její kamarád z dětství. Samozřejmě černý. A s hřebenem v ruce. Z otřelých situací mi chyběl snad už jen velmi chápavý učitel, ale jinak si ze seznamu postupně odškrtneme všechna myslitelná klišé. Přesto to víceméně funguje. A určitě bych nemluvil o limonádové verzi antirasistických filmů. I když někdo se na něj zlověstně mračit určitě bude. Nemůže se ovšem po herecké stránce mračit na talentovanou Amandlu Stenberg nebo jejího otce Russella Hornsbyho. Dívka se ocitá pod tlakem hned z několika stran, tvůrci nás několikrát přesvědčí, že nic není černobílé (strejdova promluva před zasednutím velké poroty), každopádně se většinu času přiklání na stranu menšiny. Scénář se s těžkým tématem vyrovnává poměrně se ctí, i když nikdy nejdeme úplně na dřeň. Charaktery zúčastněných jsou jednorozměrné, tu a tam probleskne nějaká vážnější a emocionálně vypjatější scéna. A zabírá. Konec je samozřejmě už přes čáru, i když sejdeme z cesty víckrát (třeba takové kázání otce na trávníku po příjezdu z bistra po incidentu s policií). Tři až čtyři hvězdy. Cynici holt krapet přivřou oči. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Mladý černý drogový dealer neuposlechne výzvu policisty a je zastřelen. Pak ve filmu 2 hodiny klábosí zástupci černé komunity o tom, jaké to bylo nespravedlivé. Sem tam udělají nějakou demonstraci, rozbijou pár aut a zase melou o tom, jak jsou k nim bílí nespravedliví. Nudou obtěžující film vyprávěný malou holkou a na téma, které mě ani za mák nezajímá. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Dávám bůra. Protože problematika černochů v USA jde mimo mne. Myslim i mimo celou Evropu. Tady ten film málokdo z nás pochopí. Už jenom v první části filmu školení rodičů o tom, kde mít ruce, když vás bude kontrolovat policie. A kontrast tomu všemu je ten náš "čecháček" pablb Majkjepán. (pozor, vím jak se to píše) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Chrise (K.J. Apa) měl původně hrát Kim Lawley, byl však z obsazení filmu odvolán kvůli nahrávkám s rasistickým obsahem, které se objevily na jeho YouTube kanále. (kesinaa)
  • Název filmu The Hate u Give je součástí věty, kterou pronesl malý Stařin bratr Sekani (TJ Wright), zatímco mířil pistolí na Kinga (Anthony Mackie), který se dostal do hádky s jeho otcem Maverickem (Russell Hornsby) po zapálení obchodu. „THUG LIFE – The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody.“ Zkratka byla vynalezena raperem Tupacem. (kesinaa)

Reklama

Reklama