Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

bourec 

všechny recenze uživatele

Co nám ten film vlastně nabídnul.Dva nesympatický pitomce,situaci,kterou jsme už x-krát viděli,a partu ostrovních buranů,který vypadaj vždycky stejně.Vlastně se nemáte o koho opřít.O ty dvě hovada ne,a o burany už vůbec,prostě tady chybí hlavní postava,který budete přát.Konec spíš neuvěřitelnej,ale vlastně jen těch posledních dvacet minut za něco stálo.Ale bomba to neni,a ani nikdy nebude.50%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nikam nejezdi.“ - „Musím, slíbil jsem to.“ - „Aspoň mi slib, že na sebe budeš dávat pozor.“ - „Jo. Jedu si zalovit.“ Film dle obsahu sliboval napínavou podívanou a na tu také došlo. Po necelých 20 minutách se děj zvrtl natolik, že už se hlavní hrdinové nemohli jen tak vrátit zpět. Divák to má každopádně s tím fanděním Marcusovi a Vaughnovi, aby nebyli odhaleni, dost těžké, když si plně uvědomuje, co provedli. Postupně přibývá napětí, dusna, nepříjemných pocitů, po emocionální stránce se jde až na dřeň a ten psychický nátlak v mém případě docela fungoval. A to, že těm 2 podezřelým v určitém momentu rupnou nervy, bych neoznačil za přímo idiotské chování, když to člověk sám nezažil. S tím, co pak 1 z postav udělá, můžete nesouhlasit, ale pak je dobré si položit otázku, co byste tedy v jeho kůži dělali vy. Samotný konec je svým způsobem mrazivý, a ačkoliv je otevřený, divák si už může domyslet, jak to asi zainteresované poznamenalo na celý život. I přes ty diskutabilní scény a rozhodnutí postav hodnotím ještě slabšími 4*. ()

Reklama

Alien220 

všechny recenze uživatele

Brutální záležitost. Nevím kdy naposledy jsem se u filmy takhle cítil. Nejistota, nervozita, napětí - skvěle vystavěné. Matta Palmera už odteď budu mít v hledáčku. Skvěle natočený thriller s velkým T. Při sledování je vám normálně špatně. Dlouho jsem nezažil u filmu něco podobného a zdejších 73% nechápu. Za mě je to jasných 5*! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nič prevratného, nič zložitého. Veľmi dobre podaná jednoduchá zápletka, ktorá ťaží práve zo servírovania. Dokážete sa vcítiť do situácie ústrednej dvojice. A postupne sa spolu s nimi viac a viac zabárate do bahna nečistého svedomia. Vedľajšie postavy všetko stupňujúcim spôsobom komplikujú a ženú tak dej k zlomovým okamžikom. Nemám potrebu vidieť niekedy znova, ale ako jednorazový bezpečný test morálky určite kvalitné. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý návod, jak natočit dobrý film - 1x les, 5 x auto, 8-15 x divadelní herec s minimálními nároky na mzdu a 1x super nápad = Calibre ! Těžko říct, pokud by se taková situace stala běžnému smrtelníkovi, jak by se zachoval...možná podobně, ne-li stejně. Jednoduchá, přímočará a brutální sonda do nitra člověčího charakteru a jeho nejtemnějších zákoutí........... moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama