Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem s filmem docela spokojený. Pavel Liška ztvárnil svou postavu skvěle, čemuž jsem z počátku moc nevěřil, ale ukázal, že je skutečně tím skvělým hercem, za kterého ho mnozí mají. A věřím tomu i já. Vltavíny zde mají svoje zhoubné kouzlo, stejně jako některé postavy a jejich osudy, které nejsou jednoduché. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Liška je skvělej, konečně nehraje variaci na obecního blba, ale má absolutně skvělou roli, která je napsaná nádherně životná a půlku filmu člověk neví, jestli má myslet, že je to pěkná svině, nebo spíš chudák, co to nemá v životě úplně jednoduchý. Jasně, je to malej film, kterej neměl co dělat v kinech a měl jít rovnou do televize, ale má výbornou atmosféru a perfektního Lišku. Bavilo mě to, howgh. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Netradiční téma filmu (kopání vltavínů) mě zaujalo, trailer už tolik ne, přesto jsem se na zelené koně těšil. Celkově ve filmu nejsou vltavíny tím hlavním, i když jsou samozřejmě důležité, ale prioritně tu jde o něco jiného... Scénář je občas poněkud zvláštní a tak mnohé zachraňují herci, kamera a hudba, či zvuk. Herecky nejvíce zaujal výborný Pavel Liška v roli Kačmara, ale velice dobrá byla celá ústřední trojice. I přes zajímavost a zábavnost celého dění tu nemuselo úplně všechno být. Filmu by zkrácení jen prospělo, spád by byl větší a celé dění snad rozumnější. Takhle jsem musel hodně přemýšlet nad Pavlovým autem a Kačmarovou novou televizí... nebo jsou na tom mladí geologové tak zle? Minimálně po kopání vltavínů těžko, i když byl Pavel spíše sběratel. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď seš zlatokop na plnej úvazek?" Kopání - to je svoboda. Tomu já rozumím. Tedy pokud se nejedná o práci v noci, ve tmě, ve vlhku, s kreténem po boku a policií v patách. To už mi tak moc svobodné nepřipadá. Navíc celé to tak pomaloučku odhalované tajemství je průhledné, jak čerstvě umyté sklo, takže mě to "tajuplno" dost štvalo. Prostě jsem se nějak nebavil, ale závěrečný souboj dvou šutrologů mě rozesmál natolik, že si to možná pustím ještě jednou, abych zjistil, jestli to drama náhodou nebyla komedie. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Liška v roli, která mi k němu ale vůbec neseděla. A vzhledem k tomu, že vyjma Jenovéfy se jedná o jedinou pořádnou hereckou personu vyskytující se ve filmu, tak jsem zklamán, a to náležitě. Na stranu druhou jsem se dozvěděl, že i v dnešní době si vybraní čeští exoti hrají na zlatokopy z Dawson City v kanadském teritoriu Yukon. 36% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama