Reklama

Reklama

Mrtví neumírají

  • USA The Dead Don't Die (více)
Trailer 4

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu, protože nudit se člověk může i bez koltu za pasem. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie. Jindy by se mu zkušenější kolega vysmál, ale dnes ne. V městečku se totiž odehrává mnohem víc podivností, například slunce nezapadá, kdy by normálně mělo, do pohřebního ústavu nastoupila divná ženská se skotským přízvukem a samurajským mečem (Tilda Swinton), a rasistickému farmáři Millerovi (Steve Buscemi) začal mizet dobytek. A když na městečko konečně padne noc, z předtuchy se stane jistota. Nejrušnějším místem Centerville se v tu chvíli stává hřbitov, jehož obyvatelé právě procitli a dostali chuť na čerstvé maso. A muži zákona tuší, že dneska je čeká přesčas. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (449)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rád bych si k tomu filmu našel cestu, protože je v něm vlastně všechno, co mám rád. Ale nedrží to pohromadě. Skvělé obsazení je z valné části nevyužité, linie se vlastně ani nerozbíhají, ony rovnou zůstanou v bodu nula, na poctu je to málo střelené a to, že sem tam postavy zboří čtvrtou zeď, už výslednou šeď nezvrátí. Mám slabost pro pomalého i divného Jarmusche (ideálně v kombu), ale tady se nenašel. Je to jako když vám vtip vypráví někdo, kdo mu sám tak úplně nerozumí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo dost zmařený potenciál. Film je plný mých oblíbenců, bohužel jim Jarmusch nedal nějaký širší prostor ke hraní. A konec filmu vyspoileruje v jeho třetí čtvrtině... :-). Vtipů je tam celkem dost a párkrát se usmějete. Milovníci zombie filmů i zombie komedií však asi budou zklamáni. Já se k nim řadím a i když vím, že je Jarmusch svůj, nějak mi to celé nesedlo. Bylo to takové pomalé, ospalé, prostě stejně rušné jak život v městečku Centerville ve středu dopoledne... Dávám jen za 3 hlavy hipsterů z Clevelandu a nezastírám zklamání. * * * ()

Reklama

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Mrtví neumírají je "komedie", u které jsem se ani jednou nezasmál a horor, který neděsil/nelekal ani v jediné scéně. Tento film je plný zvučných hereckých jmen a to je vše. Jima Jarmusche nemusím a nerozumím mu, ale zombie tématika mě lákala. No měl jsem si raději znovu pustit klasiku jako je Soumrak mrtvých nebo první díl Zombielandu a netrápit se tímto 103minutovým kýblem nudy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film tak pomalý, že v jednom záběru se kola auta otáčejí dopředu. „To muselo udělat divoké zvíře. Nebo smečka divokých zvířat." Opakování replik či titulní písně ještě násobí pomalost vyprávění, zastavené hodinky jsou pak přímo třešničkou na dortu. Vedle parodování Romerových filmů (Noc oživlých mrtvol - hřbitovní scéna s nemrtvými či noční scéna s nahou ženou, nebo Úsvit mrtvých, kde symbolem konzumu je obchodní dům, zde pak zombie opakují jména značek výrobků, vrcholem jsou názvy léků a termíny jako wi-fi nebo bluetooth, které šeptají zombie držící při tom mobily v rukou),z nichž se zde objevuje auto, jde především o satiru společnosti. Zásahy do životního prostředí, lživá média, prolhaná vláda. Ušetřeny nejsou ani děti, které i jako nemrtvé touží nikoliv po rodičích, ale po hračkách. Škoda průměrné kamery, zato hudba byla místy uhrančivá. Ovšem postrádal jsem magičnost a tajuplnost snímku Přežijí jen milenci. Tilda Swintonová znovu potvrdila, že není z tohoto světa. Film pro okrajové publikum. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Největším přínosem ČSFD projekce bylo setkání s starým známým kamarádem. Film má obrovský potenciál (herci, prostředí, spojení žánrů, režisér), který v možná, vzhledem k ději v příliš dlouhé stopaži a menšímu výskytu humoru pomalu ztrácí. Ne, že by ve filmu nebyl jeho na délku filmu málo. Bohužel. Ale zase jsem se dozvěděl, že Ronnie je Ronald, Cliff je Clifford a Mindy Minerva. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (12)

  • Ústřední píseň filmu má na svědomí americký country písničkář Sturgill Simpson. Píseň má stejný název jako film, tedy „The Dead Don't Die“ a během filmu zazní rozhodně nejedenkrát. Samotný Sturgill Simpson si ve filmu i zahrál, a to epizodní roličku zombika s kytarou. (Posheidon)
  • Postava Adama Drivera má na klíčcích od auta přívěsek ve tvaru lodi „Star Destroyer“ ze Star Wars. Je to drobné pomrknutí na fanoušky vesmírné ságy, v níž Driver hraje záporáka Kylo Rena. (luka4615)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

25.05.2019

Letošní ročník filmového festivalu v Cannes je oficiálně u konce a tak je na čase podívat se nejen na jeho vítěze, ale i poražené a vůbec všechny důležité snímky, které se festivalu zúčastnily.… (více)

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

Reklama

Reklama