Reklama

Reklama

Poslouchej

  • USA Listen (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh mladého páru, který vyráží na výlet, aby jejich vztahu dodali novou energii, protože se zdá, že už se vyčerpal a spěje k zániku. Dívka má navíc silné podezření, že jí je partner nevěrný, ale nemá pro to důkazy. Partnerovo koketní chování vůči jiným ženám ji v tom však utvrzuje. Během cesty, kdy její partner spí, uslyší v autě hlas a jak se záhy ukáže, jde o hlas mužovy milenky. Ta se dokonce dívce začne zjevovat. Je to jen noční můra, halucinace, nebo snad její partner skrývá daleko hrůznější tajemství, než jsou občasné zálety? Jak ubíhají kilometry, atmosféra houstne a ve chvíli, kdy dívka záhadu rozluští, jí začne jít o život. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Marze 

všechny recenze uživatele

Žanrově milenecká nízkoropočtová road movie dělaná podomácku, studie rozpadajícího se vztahu. Vidíme dusný vztah plný dialogů s malichernostmi, s hádkami, podezíráním, urážením. Dokonale divácky nesympatický pár. Nevypnul jsem to jen protože jsem čekal kdo bude iniciátor rozchodu, nebo snad autoři něco vymyslí. Přirozená zvědavost, jak to dopadne. Ale nic, kromě generačního jazyku „Přestaň hrotit!“. Něco začne viset ve vzduchu a film se žánrově překlopí do thrilleru. ne dost nelogické, proč jsou stále spolu. Objeví se nadpřirozené prvky, hrozivé stíny a zvuky. Žádný obvyklý žánrový dvojí zvrat, žádná pointa. ()

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Je to jak sedět ve vlakovém kupé se dvěma úplně neskutečnýma kreténama a zjistit, že jste si zapomněli doma sluchátka. Akorát po těch 77 minutách nevystoupíte konečně třeba v Mníšku pod Brdy, nýbrž jste pořád na tom samém místě a to je dost neštěstí. Ženská postava je napsaná podle článku z Maximu "Na jaký semetriky si dávat bacha.", postava mužská pak dle článku ve Chvilce pro tebe "Před jakými typy mužů je lépe být na pozoru." Do filmů, které vycházejí čistě z interakcí dvou postav by mi přišlo příště dobrý obsadit herce, kteří umí hrát. Pokud je tvůrcům filmu takovýto vztah mezi mužem a ženou povědomý, jsem za to rád, protože si ho zaslouží. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak jedna * za snahu. Český pokus o cosi jako horor, který ostal někde na půli cesty. Úvodní hádání té dvojice mě moc nebavilo, pak se to trochu rozjelo, no ale jak do toho vstoupil duch (ještě že nebyl svatý), tak to šlo celý nějak do kopru. Jak Adama dostala od karavanů přes les do auta? Kdo sešrotuje celkem slušně vypadající auto, aniž ho prohlídne?? A to odhlídnu od toho samotného nápadu. Jak říkám, na půli cesty... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Tento žáner je v našich končinách Bohom zapomenutý a neviem o filmu ktorého kvality by dosahovali vrcholu. Inak to nie je ani v tomto prípade. Možno, keby sa dej odohrával v komornejším prostredí a nebol by artovým road-movie, logike by to prospelo viacej, ako aj fakt, že zápletku divák pozná po cca 25 minútach. Čo ma osobne ale najviac iritovalo je to, že hlavný hrdina používa základné aspekty toho ako sa NEchovať a kde nefungujú klišé. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery: Slaboduchej film za 5 korun, co po všech stránkách vypadá jako film za 5 korun. Jestli si hlavní mužský hrdina při natáčení zničil to šedý triko s dlouhým rukávem, který si nosil z domu, a ve kterým jeho postava vraždila svoje manželky už od roku 2010, tak se jim to celý prodražilo na dvojnásobek. I tak považuju každou korunu, která na to padla, za vyhozenou z okna. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Snímek se natáčel především v oblasti Chomutovska. Tvůrci tam našli lokality, které svým charakterem podtrhly syrové pojetí filmu. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Ústřední píseň filmu zajistila britská skupina Morcheeba. (ČSFD)

Reklama

Reklama