Reklama

Reklama

Pierre Richard - tichý muž

(TV film)
  • Francie Pierre Richard - Le discret (více)

Obsahy(1)

Roztržitý Velký blondýn s černou botou je vynikajícím mimem, komikem i charakterním hercem. Pokud se o některém herci dá říct, že zraje jako víno, platí to určitě o Pierru Richardovi. Čas od času se o tom ostatně můžeme přesvědčit i u nás, protože populární Francouz pravidelně jezdí například do Prahy. Jakkoli to zní neuvěřitelně, Richard si svůj filmový debut odbyl už před šedesáti lety. Popularitu ovšem získal až v roce 1970 díky svému skvělému výkonu v komedii Roztržitý. V poslední době inklinuje k charakterním rolím, ale mima, kterým chtěl kdysi být, v sobě nezapře. To dokazuje i v dnešním dokumentu, v němž vytvořil velmi originální pantomimické mezihry. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Francouzské dokumenty velmi často pomíjejí fakta. Takže o životě Pierra Richarda se toho moc nedozvíme, spíš něco o jeho tvorbě, ale ani to není slavné. Zajímavostí je samotný Pierre Richard, který dokument bezeslovně glosuje krátkými skeči. SHRNUTÍ: Ale je pravda, že on má dar působit vtipně už jen tím, že vejde na scénu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích. Na jedný straně skvělý dobový rozhovory s Pierrem, ale většinou v jedné větě k filmu či k životu. Za to kritici a všelijaký mudrlanti tam dostávají prostoru, aby na atomy definovaly roztržitýho člověka a další velemoudra, ježiši marja kam vlezou tyhle lidi tam nuděj. Navíc jsem si myslel, že dokument je o Pierrovi a ne názorech všechytráků. Co bych tedy očekával ? Větší prostor pro názory samotného Pierra na jednotlivé filmy, názory kolegů na Peirrovi filmy (ještě jich pár žije ), možná nepovedený záběry, taky víc zaměření na rodinu. Dramaturgie neměla ani snahu ukázat Pierra, že umí točit i náročné dramatické role. Co třeba divadlo ? Nejslavnější období tria Pierre + Gerard + Francis jen na minutu a pak už šup a mluvil nějakej mudrc. Krásný byl však konec, Pierrova láska ke klasikům němé grotesky nemohla být ztvárněna lépe. Dám tři, ale je to víc z lásky k Pierrovi než že by mě tento dokument posadil na prdel. Ten co dávala ČT kdysi dávno byl mnohem lepší. Ještě pro ČT, nechcete místo stále dokola opakujících se filmů, koupit i ty ostatní a to platí v případě dalších fr. superhvězd Bebelem počínaje a Venturou konče. Děkuji. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen si tak posmutněle říkám, jak je na tom Francie špatně, když jako průvodce musí přizvat belgické komiky. Ale druhým dechem si dodávám, že v Dominiquovi a Fioně přišli nejen dva nejlepší belgičtí klauni, ale aktuálně pravděpodobně dva nejlepší evropští klauni. A jejich náhled na Richardovo dílo je zajímavý. Těší mě též, že dostatek prostoru dostal sám Richard. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument, jen by to ale chtělo trochu míň všech těch šíleně trapných vědeckých analýz a komentářů a víc všeho ostatního, zejména pak Richarda a rozhovorů s ním, samozřejmě. Ty němé předěly s ním byly natočeny moc krásně a závěr mně vyloženě dojal. Pořád je to ale nadprůměrný dokument, který skvěle představuje kariéru jednoho z největších komiků, ale bohužel jenom tu filmovou a komediální v 70. a 80. letech, což je trochu škoda. A taky veliký dík za Petra Olivu. 70%. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Ukázkám z mnoha filmů je věnován dostatečně velký prostor a také sám herec je prezentován v několika civilních projevech či debatách. Mnoho nových informací jsem se nedozvěděl, jelikož jsem velkým fanouškem francouzského herce, ale něco se našlo. Pokud máte Richarda rádi, bude se vám líbit i dokument. A je také dobře, že i zde herec hovoří dabingovými ústy Petra Olivy. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama