Reklama

Reklama

Pierre Richard - tichý muž

(TV film)
  • Francie Pierre Richard - Le discret (více)

Obsahy(1)

Roztržitý Velký blondýn s černou botou je vynikajícím mimem, komikem i charakterním hercem. Pokud se o některém herci dá říct, že zraje jako víno, platí to určitě o Pierru Richardovi. Čas od času se o tom ostatně můžeme přesvědčit i u nás, protože populární Francouz pravidelně jezdí například do Prahy. Jakkoli to zní neuvěřitelně, Richard si svůj filmový debut odbyl už před šedesáti lety. Popularitu ovšem získal až v roce 1970 díky svému skvělému výkonu v komedii Roztržitý. V poslední době inklinuje k charakterním rolím, ale mima, kterým chtěl kdysi být, v sobě nezapře. To dokazuje i v dnešním dokumentu, v němž vytvořil velmi originální pantomimické mezihry. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

topi 

všechny recenze uživatele

Zmapovat život a dílo tohoto legendárního francouzského komika by mělo být natočeno podrobně jako seriál minimálně o deseti hodinových dílech. Do padesáti minutové stopáže se prostě vše nacpat nedá a tak poznáme z větší části jen Pierrovu kariéru dvacetiletky z období sedmdesátých a osmdesátých let. I tak je to hodnotný dokument o životě komika, jehož nikdo nikdy napodobit nedokázal a ani nedokáže. Osobnost velkého talentu. Krásně dojemný je konec, kdy se mezi komiky němé éry zařadí i ten roztržitý, který je nesmělý, ale léčí se. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za dobové rozhovory a ukázky z natáčení tehdejších hitů, ale ty mluvící hlavy, které mi jako divákovi podsunovali co a jak Richard natočil a proč a jaký to mělo prapůvod v jeho rodině, sorry ale pro tyhle domněnky nebyl jediný relevantní důkaz, to jsou věci o kterých měl mluvit sám mistr. Filmoví kritici, co si hrají na psychology? Ti tenhle dokument zabili, nemluvě o tom, že vlastně o díle Richarda toho moc neřekli, co třeba filmy se slavnými kolegy, co filmy po éře sedmdesátých let? Pro tvůrce tohoto dokumentu nepodstatné. Asi jsem čekal trochu standardnější dokument s chronologicky seřazenou tvorbou. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Francouzské dokumenty velmi často pomíjejí fakta. Takže o životě Pierra Richarda se toho moc nedozvíme, spíš něco o jeho tvorbě, ale ani to není slavné. Zajímavostí je samotný Pierre Richard, který dokument bezeslovně glosuje krátkými skeči. SHRNUTÍ: Ale je pravda, že on má dar působit vtipně už jen tím, že vejde na scénu. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Ukázkám z mnoha filmů je věnován dostatečně velký prostor a také sám herec je prezentován v několika civilních projevech či debatách. Mnoho nových informací jsem se nedozvěděl, jelikož jsem velkým fanouškem francouzského herce, ale něco se našlo. Pokud máte Richarda rádi, bude se vám líbit i dokument. A je také dobře, že i zde herec hovoří dabingovými ústy Petra Olivy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument, jen by to ale chtělo trochu míň všech těch šíleně trapných vědeckých analýz a komentářů a víc všeho ostatního, zejména pak Richarda a rozhovorů s ním, samozřejmě. Ty němé předěly s ním byly natočeny moc krásně a závěr mně vyloženě dojal. Pořád je to ale nadprůměrný dokument, který skvěle představuje kariéru jednoho z největších komiků, ale bohužel jenom tu filmovou a komediální v 70. a 80. letech, což je trochu škoda. A taky veliký dík za Petra Olivu. 70%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama