Reklama

Reklama

Hledá se Yetti

  • USA Missing Link (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika. Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit - Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli - bájnému údolí Šangri-La. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (70)

campix 

všechny recenze uživatele

Tvorbu studia Laika mám opravdu rád a Chris Butler je velmi vynalézavý režisér animovaných filmů. Například jeho Kubo mě uhranul. To samé bohužel neplatí o Missing Link. Hravá animace zůstává a slavný voice over také. Zbytek ale jaksi chybí a tak se jedná o hodně příjemnou a nevtíravou záležitost, kde se většina filmu omezí na vtipkování, že je Yetti velký a těžký. Nic světoborného. Klasický žánrový průměr. Dětem se asi bude líbit, ale možná ani ony se k němu vracet dobrovolně nebudou. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Anglie na konci 19. století, dobrodružné přírodní expedice s poctivou stop-motion animací, navíc nejde o prvoplánovou zábavu, takže je potěšen spíš dospělý náročný divák. Stejně jako předchozí práce režiséra Norman a duchové nedoceněný a krásný animovaný film. 75 % ()

Reklama

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Studio Laika se tentokrát nechalo trošku unést a místo skvělého a promyšleného příběhu nám připravili poměrně nudný příběh, který ničím nepřekvapí a nezaujme. Určitě nemohu zapomenout na krásnou stylizaci a animaci, kterou Laika prostě umí a tady je to značně vidět, humor je jako na houpačce a vy vlastně nevíte zda se máte smát či ne. Celkově se jedná o dost průměrný animák od skvělého studia a doufám že se Laika poučí a příště přijde s totální bombou jako byl Kubo a kouzelný meč. 5,5/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námět mě v očekávání dětské taškařice s mluvícími příšeráky dvakrát nelákal, o to spokojenější jsem, že se z něj vyklubalo půvabné neinfantilní dobrodružství, v němž poslední (mluvící, inteligentní, ironický) seskveč hledá v Himalájích své vzdálené příbuzné, yettie. Milý konverzační humor sympatických postaviček převažoval nad výpravnými akčními atrakcemi, přehlednými a nezběsilými, které schopná režie zabalila do uchvacující "stop motion" animace a zdařilé hudby. ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Laika vždy stavala na inakosti svojich filmov a pokiaľ sa štúdio a tvorcovia rozhodli pre akýkoľvek námet alebo nápad, nikdy k nemu nepristupovali ako k jednoduchosti alebo samozrejmosti. Vytvárajú atmosféru, pútavosť nového vyzretého a dospelého sveta so špecifickou animáciou a dôrazom na príbeh. Presne taký je Hľadá sa Yeti a je mnoho dôvodov prečo si tento film zamilovať. Spomínaná animácia - keď vezmete starú techniku a na základe nových postupov vytvoríte podmanivú, pestrú a farebnú škálu prostredí, postáv, detailov. Motívy a atmosféra dobrodružstva. Čím ďalej napreduje kinematografia, tým sa vzďaľujeme klasickým dobrodružným príbehom, ktoré brnkali na struny malého chlapca a pri ktorých sme mali detskú radosť z objavenia Archy zmluvy, či El Dorada. Veľmi blízko má film poetikou k Verneovkám a častokrát pomrkáva na osudy Phileasa Fogga. Príbeh snímky vychádza z existujúcej legendy a človek, ktorý žije popkultúrou, môže mať pocit, že už jej stačilo, vzhľadom k hlavnej postave je ale pochopiteľné prečo sa tvorcovia rozhodli práve pre ňu. Postavy sú krásne premyslené, čo sa odzrkadľuje najmä v dialógoch. Kde pri Lionelovi a Adeline funguje hlavne ich minulosť, Yeti je zase ten, pri ktorom vnímame ako reaguje na pre neho neznáme veci. Perfektná chémia medzi trojicou pracuje naplno a je veľkým motorom filmu. Do toho zasadenie na koniec 19. / začiatok 20. storočia opäť odlišuje snímku od ostatných. Film je dobrodružstvom pre deti aj dospelých vo výbornej forme a je škoda, že súčasný divák viac reaguje na promo filmu (plagáty, trailer) ako na osobnú skúsenosť alebo znalosť tvorivého tímu. Možno by sa potom podobným filmom dostalo viac záujmu a vážnosti. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (1)

  • Příběh se odehrává kolem roku 1886. (ČSFD)

Související novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama