Reklama

Reklama

Bažina

(seriál)
Trailer 2
Polsko, (2019–2023), 15 h 11 min (Minutáž: 48–61 min)

Režie:

Jan Holoubek

Hrají:

Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Magdalena Walach, Zofia Wichłacz, Agnieszka Żulewska, Ireneusz Czop, Piotr Fronczewski, Gabriela Muskała (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

V polském městě na začátku 80. let najdou zavražděnou prostitutku a vedoucího mládeže. Policie ale s případem zachází tak, že vzbudí podezření dvou novinářů. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (63)

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento seriál jsem narazil úplnou náhodou, asi i díky tomu že vyšla druhá sérii. J8 zatím můžu prohlásit, že ta první stojí za to. Atmosféra 80.let v Polsku do detailu vykreslena, super herci, příběh dojemný i k nasr*ní...Obrazově temné barvy, les, beznaděj. Inspirace severní krimi tam je a vůbec není na škodu, ba naopak! A jsem moc zvědav, kam bude směřovat druhá sérii a jestli "ji" najde...  Polsko umí 8/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vážně moc povedlo! Polský seriál Rojst z dílen Netflixu nám přináší extrémně vtahující příběh v dobově "špinavých" kulisách Polska osmdesátých let. Počin režiséra Jana Holoubka se může rovněž opřít o skvělé herecké výkony, nápaditou atmosféru a originální pojetí celé látky. Pokud tedy hledáte seriál, jež celým svým pojetím vybočuje z dlouhé řady generických seriálů, vězte, že jste ho právě našli! (Netflix) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

moc rád bych dal víc,protože ten vizuál a atmosféra socialistického Polska je tu opravdu lahůdková a moc pěkně se na Bažinu kouká.Bohužel to hlavní - příběh - mě nedokázal naplno vtáhnout.Pořád jsem po velmi dobrém začátku čekal,že se pořádně rozjede a najednou byl konec.Jsou tu sice povedené momenty,ale po traileru jsem očekával trošku větší drive a tah na bránu a díky tomu mi tak seriál nakonec nesedl tak jak jsem doufal...60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Polsko opět vystrkuje růžky směrem k evropské kvalitě a představuje pětidílnou minisérii, která vyniká atmosférou 80. let, standardně kvalitními hereckými výkony, kde dvěma vyšetřovatelům musíte fandit, byť na nich není nic vysloveně seversky zvláštního a k tomu se kocháte vraždou, která je protkaná politikou a ta dále otvírá neprobádanou minulost tamních polských pohlavárů. Za mě skvělý zážitek. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně uvědomělé jak v ději, tak v celkovém pojetí. Seriály, které se ohlíží zpět do područí komunistického režimu jsou stále aktuální a populární. Rojst podobně jako české Bez vědomí se však neohlíží s milým úsměvem ani dávkou nostalgie, ale ukazuje minulost bez příkras. U kriminálek je vždy pro diváka mnohem atraktivnější, pokud se vyšetřování chopí někdo mimo policejní struktury a ještě lepší je, pokud tento vyšetřovatel proti policii i stojí. To je něco, co se tu tvůrcům samozřejmě nabízelo úplně samo a funguje to na jedničku. MO tu sice nemá příliš prostoru, ale pokud jej dostane, rozhodně se nejedná o příjemné shledání. Můžeme vytknout, že seriál příliš prvoplánově pracuje se šablonami, ale vzhledem k výtečné atmosféře to není něco co by výrazně ubíralo na jeho divácké atraktivitě. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v oblasti Sliezske vojvodstvo, v mestách Katovice, Ratibor a Zabrze. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama