Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílnou sérii Bodyguard pro britskou BBC vytvořil a napsal Jed Mercurio, ostřílený televizní producent, scenárista a režisér, jehož jméno nalezneme pod úspěšnými seriály jako Line of Duty či Protiúder, ale také pod televizní adaptací klasického románu D. H. Lawrence Milenec lady Chatterleyové z roku 2015 s Holliday Graingerovou a Richardem Maddenem v hlavních rolích. Politický thriller s kriminální zápletkou Bodyguard vypráví napínavý příběh seržanta Davida Budda, příslušníka policejního útvaru ochrany, který si z bojového nasazení v Afghánistánu odnesl ošklivé šrámy na duši. Poté, co je přidělen k ochraně kontroverzní ministryně vnitra Montagueové, prosazující tvrdou linii nekompromisního boje s terorismem, se zaplete do komplikovaného spiknutí a jeho úloha zůstává do posledních okamžiků nejasná. Nejednoznačného hrdinu ztvárnil Richard Madden, který byl za svůj výkon oceněn prestižním Zlatým glóbem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jed Mercurio si dal na rok oraz od své vlajkové série Line of Duty a vytvořil… No, v podstatě nepřiznaný spin off, který „podědil“ veškeré přednosti (hmatatelná gradující tenze, nejednoznačné charaktery, pochopitelné motivace, výslechové dialogové přestřelky) i zápory (trochu moc náhod, zvraty za každou cenu, poněkud přepálené konspirace) právě z Line of Duty. Dokud se drží postav, které se během své neodvratné cesty do pekel snaží hasit následky svých jednání, tak je to výtečné. Jakmile uhne od jednotlivců k vysoké zákulisní hře plné intrik, tak to drhne a je z toho div ne nový Dan Brown. Což jsme opět u toho, že nemlich to samé platí i o, wait for it, Line of Duty. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to ako fajn seriál, ale hlavne tá prvá polovica, tá bola špičková. Po odstránení jednej z hlavnej postáv to pre mňa strácalo šmrnc a nervy drásajúce finále s bombou bolo síce solídnym zakončením, ale mohlo to byť ešte premakanejšie. A tiež si nemyslím, že by polícia takto konala, proste v nebezpečí prekážku odstrániš a nevyjednávaš. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Porad jsem si rikala, co na tom serialu je tak dobreho ,kdyz to dle popisu zni jako standardni klišé, ale je to moc dobrý ... a ja po par letech musela dat serial na jeden zatah do 4 do rana a posledni dil uz diky vybite baterce v notasu na mobilu ... Trochu přitažený za vlasy, chvilkama predvidatelny, ale furt se neco deje a fakt se mi libily ty necekany zv raty. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

No co k tomu dodat, BBC umí  natočit politický thriller parádně. Vychválit bych mohla vlastně všechno, bylo by to pořád dokola. Tady je hlavní to, že evropská politika ten Islám vlastně v Evropě chce, aby se za něj mohla schovávat a dělat sviňárny, je to tady pěkně vidět. Hezky to narafičit a pak pracky od toho. Zkorumpovaná policie, tajná služba, politici, organizovaný zločin a samozřejmě IS.  Tady ta zaburkovaná světice v bombičkové vestičce se v té nevinnosti přímo vyžívala a všechny si povodila, jak pejsky na vodítku.....Tomu teda říkám luxusní výjeb. Jinak nic nového pod sluncem, moc, peníze, všechno ovládat.....hlavně najít správné obětní beránky, mimochodem výbornej Madden, na které se to hodí a pak zlikvidovat a ututlat. Teď je k zamyšlení, jak dlouho to chce Evropa takhle vést. Francie to zřejmě vezme do vlastních rukou, protože toho mají akorát dost. Macron než by se k tomu postavil čelem, tak raděj zavolá Merkelce a domluví si víkendovou trojku s islámským extrémistou. Takže nakonec to budou muset vyřešit běžní lidi. Napínavé, velmi dobře zpracované a hlavně  bijící na poplach. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Příjemně mě překvapila reflexe terorismu, který je zde nastíněn jako komplexní problém, který velkou měrou způsobil Západ sám, místo stereotypních představ "Islam = bad", "West = good". Dialog v prvním díle o tom, jak jsou ti atentátníci vlastně jen figurky, co umírají pro politiky, kteří sami nikdy nenasadí vlastní kůži, dobře vystihuje odvěkou tragédii lidstva, kdy obyčejní lidé bojují pro pár mocných, přitom z toho nic nemají. Ale vymývání mozků funguje dobře a obzvlášť v islamofobním Česku tento seriál může nabídnout svěží perspektivu. Také si cením reprezentace PTSD, kterážto porucha je u nás téměř neznámá i mezi "odborníky", takže divákovi může nabídnout opravdu mnoho nového. A Richard Madden je opravdu famózní, mísí se v něm ledový klid i zranitelnost, a ten Zlatý Glóbus mu rozhodně přeji. ()

Galerie (95)

Související novinky

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

Emmy ovládla Hra o trůny, Fleabag a Černobyl

23.09.2019

Ceny Emmy 2019 byly rozdány a ani letos se to neobešlo bez pár překvapení. Velkým vítězem se stala závěrečná řada Hry o trůny, která z rekordního počtu 32 nominací proměnila 10 už v části Creative… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama