Reklama

Reklama

Zora Ulla Keslerová: česká královna exploatačního filmu

Trailer

Obsahy(1)

Dokument Zora Ulla Keslerová: česká královna exploatačního filmu je portrétem výjimečné české herečky světového formátu. Zora Keslerová na ploše celovečerní stopáže, vypráví o vzniku kultovních filmů jako je Antropophagus, nebo Cannibal Ferox a vzpomíná na italské mistry žánrového filmu Lucia Fulciho, Joe D´Amata, či Bruna Matteie. Během vyprávění o snímcích, ve kterých ztvárnila nezapomenutelné role, odhaluje příběh neobvyklého života, houževnaté povahy a touhy jít za svým snem. (CS Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Úžasný, informatívny dokument, s veľmi sympatickou Zorou ktorá v komunistickom zriadení dokázala neskutočné a vybudovala si na našich milovaných(teda mojich určite) kulťákoch kariéru a vôbec to nepopiera, práve naopak. Množstvo periel a perličiek o slávnych hercoch a režiséroch, o Zore samotnej, vynikajúce. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Česká a snáď i slovenská kráľovná. Klasický dokument so skutočne relevantnými informáciami. Klasický v tom najlepšom zmysle slova (striedačky na Zoru, filmového znalca a ukážky z filmov). Kameňom úrazu je zvuk. Jednotlivé segmenty nie sú akusticky zosúladené, takže ak do rozprávania vpadne ukážka z filmu, vyskočíte zo sedadiel, lebo decibely narastú asi tak o 35 bodov stupnice, čo je neskutočne rušivé. Okrem toho ani v tak dlhom dokumente som sa stále nedozvedel, vďaka čomu Zora bezproblémovo pendlovala medzi komunistickou Prahou a Talianskom a či jej priezvisko je skutočné alebo pragmaticky vybrané (veľmi efektne sa vyníma na obrazovke). Každopádne som rád, že Zora stále vyzerá výborne a že vodopád informácií, po ktorých túži srdiečko fanúšika je veľmi výdatný a pozornosť pohlcujúci (ani som si nevšimol, že to malo sto minút). ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak kukám, že (s výnimkou komparznej role vo Vtedy v Amerike a predabovaného šteku v Perinbabe) som s Keslerovou videl len Antropofága. Filmársky je to slabšie; väčšinu času v smyčke prelínanie dvoch statických kamier snímajúcich striedavé rozprávanie dvoch ľudí  s archívnymi zábermi (ona + komentár + ukážky), ale holt Vojkůvka je furt amatér. Na druhú stranu sme radi, že ho tu máme, a k osobe herečky z video nasties a talianskych brakov sa tento prístup hodí. Štyri hviezdy nedám, ale dúfal som, že dnes, keď už z ITA brakov čumím len Argenta, ma to donúti zohnať si aspoň jeden, a hej, dám si Hansel e Gretel (a možno časom ešte ten český Řetěz). Ps: Fulci musel byť haluzár. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Poslední dva roky, kdy byla Zoře věnována 13. komnata, pozornost v časopisu Howard 23 a na Horror Conu, vyvrcholila tímhle dokumentem. Není podstatné, že jde o tvorbu ryze amatérskou, cenná je autentická výpověď Zory, její vlastní vzpomínky, interpretace a komentáře. Skvělé jsou ukázky z filmů, které český divák (ani ten žánrový) zdaleka nemá v povědomí a řekněme, že ani konfrontační komentáře Martina Jirouška nejsou úplně mimo. Ačkoli i Jiroušek se chová navzdory svému vzdělání více jako fanoušek a kontext té italské kariéry, kterou Zora udělala navzdory normalizaci, je opravdu nutný více dočíst v rozhovoru, který Zora dala Honzovi Vojtíškovi pro zmínění Howard. Nebýt to samé problematické giallo, na které se skutečně ze záliby dívají jen otrlí fandové, věřím, že by Zora už dávno platila za seriózní hvězdu s legendou typu Olinky Bérové (ačkoli ani ona netočila na západě kdovíjaké umění). Díky nadšencům za tento počin, jsem ráda, že se jim ho podařilo prosadit alespoň do televize. Aby se z toho materiálu stal skutečný poklad, chtělo by to doplnit dalšími dotáčkami, minimálně se Svobodou, a nechat prolnout všechny tři tváře Zory v jeden obraz. Manželka Petra Hapky, hvězdička normalizačního Barrandova a oblíbená tvář giallo filmů, to je bezkonkurenčně atraktivní směs. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-No a ta smrt s tím podříznutím, to se taky povedlo. To umim, dycky zemřu docela pěkně, proto mně taky všichni hororoví mládenci volali. Nejlepší smrt jsem předvedla v tom Cannibal Ferox. - Ano, umírat a před tím ječet, to Zora opravdu umí. Tentokrát nehodnotím dokument podle technických kvalit a celkového zpracování, nýbrž podle obsahu. Milé připomenutí filmů, které člověk zná a mnohé patří mezi jeho oblíbené. Tedy mé oblíbené. Z tohoto pohledu jsem si vyprávění Zory užil. ()

Reklama

Reklama