Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postava příběhu, mladá zdravotní sestra Marta Kavanová, která stojí poněkud stranou obvyklého rozložení rolí mezi "četníky a zloděje". Je "pouze" lehkomyslnou manželkou, která se nezajímá, odkud její manžel bere peníze na její blahobytný a bezstarostný život. Netuší, že peníze pochází nejen z podvodných kšeftů s obrazy a šperky, ale také z loupežného přepadení menší pražské pošty, během kterého jeden z Kavanových kompliců zastřelil mladou úřednici a zranil policistu. Teprve po manželově nečekané smrti Marta zjistí, že byl zapleten do podezřelých obchodů a vzápětí je ve svém bytě přepadena dvojicí neurvalých manželových kompliců, surově se domáhajících peněz z poštovní loupeže, které měl Kavan na čas někde ukrýt.
Když objeví fotografie mlýna, který muž nedávno koupil, donutí ženu, aby je tam odvezla. Cestou je však zahlédne nesmělý ctitel Marty, mladý fotograf Ivan, který začne trojici sledovat. Pokusí se ženu zachránit, ale je přitom zabit jedním z padouchů, všeho schopným Dolfim. Vyděšená Marta se pokusí o lest a namluví mužům, že peníze jsou uloženy u jednoho přítele v Praze. Milenec Milan, kterého se pokusí zkontaktovat, jí však odmítne pomoci, a tak se situace Marty zdá bezvýchodná. Přestože Bareš již pochopil, že žena o penězích nic neví, agresívní Dolfi se nemíní vzdát a je připraven peníze získat za každou cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Riker 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu to byl jistě vynikající až řekl bych průkopnický film. Pavel Nový jako grázl největší ze všech grázlů je výborný, Zora Keslerová pěkná panička /něž jí teda grázl Nový upraví :-)/, ale postava tlustého, socialistického a drsného vyšetřovatele kapitána Hory, který žil jen pro sovu práci a pro pravdu překračoval i zákon /samozřejmě v socialistických mezích/ - alá John McClane - musela být k smíchu už tenkrát. ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Nejzabavnejsi na tomhle filmu je to, ze vrahove se tady zbavi tela obeti tak, ze je se zavazim shodi z mostu do Orlicke prehrady. O deset let pozdeji to tak udelaji jini vrahove ve skutecnosti, o kterych za dalsich deset let stejny reziser Jiri Svoboda natoci film, v nemz je prakticky stejna scena jako v Retezu. Asi nahoda. Taky me rozesmalo, co udelal domovnik, kdyz ucitil, ze z jednoho z bytu unika plyn. ()

Reklama

McIron 

všechny recenze uživatele

Slušná krimi z ranných osmdesátek, famózní je ten všudypřítomný bordel na ulicích, špína, otlučené baráky, lešení, co mělo zajistit, aby na lidi nepadala omítka...syrově natočené s pár dobrými výkony, hlavně Dolfi Pavla Nového sedí dobře...nejsem si jist, zda ve filmu hrají jak Z.U.Kess, tak Jana Andresíková, není naopak Andresíková ta, kdo postsynchronuje (přemlouvá) Kesslerovou? Mimochodem, když jsme u postsynchronů jinými herci, bylo jich tady víc než jinde, Jiřího Klepla namluvil Jan Teplý, Josefa Fouska Oldřich Vlach, lékaře na ARU v roušce namlouvá Jiří Pleskot a myslím, že to není on, velkým majstrštykem je Eugen Jegorov, jehož přemluvil Zdedněk Svěrák!!! Zkrátka v tomhle filmu se zvukař vyřádil. A samozřejmě král českých postsynchronů, herec, jehož hlas se objevil suverénně nejvíckrát v různých amplionech a minirolích v dějinách české kinematografie - Mirko Musil!!! Jeho hlas se objeví na začátku na poště!!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na dobu svého vzniku je to určitě nadprůměrná kriminálka s trochu neotřelým pojetím a dá se říct, že některé (téměř) akční scény jsou solidně natočené. Co se protagonistů týče tak celý film si pro sebe krade psychopatický hrázný Palyza se kterým člověka opravdu nebaví svět. Nový překvapil a svou netradiční úlohu zvládnul více než slušně. Škoda, že zbývající postavy jsou vesměs nezajímavé a film je dějově pouze průměrný, takže nedám 4* i když tu byli některé pasáže co mě opravdu docela bavili...65% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film, jiný než ostaní detektivky 70. a 80. let. Dva lupiči přepadnou banku, zastřelí úřednici a zraní policistu. Lup ukryjí u šéfa, který však nešťastnou náhodou zemře. A tak je začnou násilím vymáhat z jeho mladé ženy, která o ničem neví. Film má na svoji dobu dosti drsné a naturalisitcké akční scény. Výtečný Pavel Nový v úloze surového zločince Dolfiho. Jiří Svoboda se k drsné krimi po letech vrátil snímkem "Sametoví vrazi". ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film byl inspirován skutečnou událostí. Kriminalista Miloslav Dočekal, který případ vyšetřoval a na filmu spolupracoval jako odborný poradce, o něm ale řekl: „Pravdivý je jen popis události, vše ostatní je vymyšleno.“ (sator)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe, Kladne a Klukoviciach. (dyfur)
  • Hlavního ramenatého detektiva, který honí zločince po střechách, představuje neherec, ve skutečnosti právník a seriózní prokurátor. (hippyman)

Reklama

Reklama