Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

bari68 

všechny recenze uživatele

Tu je práve vidieť , že séria italských kanibalských filmov z 80. rokov, resp. za 2 roky sa stihli natočiť 4 filmy nespravila do svetovej kinematografie s výnimkou Cannibal Holocaust veľkú dieru . To platí i tu. Nechutnosti bez nejakého dejové klišé ,niekedy s trochou dobrej atmosféry , to je, ale asi tak všetko.O doslova hrozných /ne/hereckých výkonov ani nevravím. Pre mňa len 1* a 30%. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ženy od hluboké řeky a Kanibalové jsou v naší republice takovým undergroundem pro všechny...ač je to divné, tak už se najde jen málokdo, kdo jeden z těchto dvou masakrů ještě neviděl a pokud se s kamarády v hospodě bavíte o hororech a krvavých filmech vůbec, tak přijde řada určitě i na tenhle a jako debatu extra si necháte scénu s uříznurým ptákem...prostě pokec o h... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalší úbohý taliansky pokus o kanibalský triler, v ktorom nefunguje takmer žiadna vec. Áno, džungla je pekná i krutá, priama i záhadná, dobrodružstvo a nebezpečenstvo číha zo všadiaľ - to je tak asi všetko. Opäť tie isté prvky ako v mnohých predchádzajúcich kanibalských filmoch - dokumentárne ukážky nemilosrdnej prírody (anakonda vs. malý cicavec), pitva jaštera zaživa, odrezávanie genitálii a jedenie ľudskej "raw" kuchyne. Spracovanie ala pornofilmy, herci detto, na logiku sa tu nikto ani nesnaží hrať (všetko viacmenej prebieha bez príčiny a veľmi zjednodušene) a divák si neužije ani tie nahotinky, pretože tvorcovia asi nemali oči, keď vyberali ženské predstaviteľky. Prestrihy na newyorské ulice a akýsi pokus o vyšetrovanie nudili a iba podčiarkovali celkovú scenáristickú fušerinu. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Mučivě nudné. Celkem nechápu, že takový brak mohl i před těmi cca 30 lety vzbuzovat nějaké větší vášně. Kromě detailních záběrů na umírající zvěř, které zoosadismu chtivý jedinec může snadno vidět v odpoledních hodinách na libovolném programu vysílajícím dokumenty o přírodě zde není zhola nic, co by i méně otrlého diváka vyvedlo z míry. Quasikrutých úprav fýsis vylízaných (leč pravděpodobně očkovaných) bělochů tu je nemnoho a ježto jsou jejich představitelé dřeva k pohledání, stopy po jakémkoliv prožitém utrpení by v jejich tvářích nevypátral ani Sherlock Holmes, urputné předstírání nějakého děje a, ó hrůzo, hlubokých myšlenek...dno dna. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady "nejslavnějších kanibalských filmů všech dob" alespoň podle popisku na obalu. Ve skutečnosti se však jedná o trapný nudný brak, který ani není filmem jako spíše sledem brutálních scének, které se snaží šokovat. Herci neslyšeli o herectví ani z velké dálky a film nezaujme ani diváky bažicí po krvi, jelikož ty rádoby šokující krvavé scény působí neuvěřitelně umělým a nereálným dojmem a jsou spíše k smíchu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)

Reklama

Reklama