Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ona to není až taková řachanda, jak to může vypadat na první pohled, jistě vtipných momentů se ve filmu najde dost, ale právě ta pointa, že konzum je dneska náboženství společnosti, to mě zahrálo na citlivou strunu a já si říkám co je věc proti zážitku ovšem vrcholem je, když vidím v naší zemi nespokojenost u lidí, co maj od bydlení přes dvě auta a x značkových věcí všechno, úplně všechno a stejně neumí být šťastný a toho se film dotýká opravdu velmi citlivě s nadhledem, ale přitom úderně. Jo Němci, ty jsou spolu s Polákama v současné době kinemetografický vrchol světa. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už nepochybuju o tom, že Němci umí točit filmy, když chtějí. Jen škoda, že jejich komedie dopadají nevybalancovaně, což je případ i této. Dobrý nápad, divný humor, snaha o komplexnější příběh a slušná dramatická stránka. Osobně nejsem fanouškem ztřeštěných komedií, proto jsem na filmu nejvíc ocenil právě ten vážnější tón v poslední půlhodině, kde i postupně vygradovalo přátelství mezi hlavními představiteli a padalo jedno moudro za druhým. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když mám Floriana a německé komedie velmi rád, tahle mě absolutně neuspokojila. Přišla mi hodně obyčejná až skoro laciná. Solidní námět byl využit jen v pár povedených scénách, zbytek bylo jen přešlapování na místě, které vyústilo v hodně nepovedeném konci, na nějž se budu snažit co nejrychleji zapomenout. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku často jsem slyšel, že Němci neumí točit dobré filmy a komedie už vůbec ne. Občas jsem ten názor zastával taky. Postupem času si ho ale sám vyvracím. Bez věcí nad věcí je jedním z důvodů proč. Je to současná, originální a hlavně dobrá německá komedie, která mě pobavila a dokonce měla i zajímavý přesah. Už úvod a první minuta je geniální. Srovnávání naší generace s generací našich rodičů a prarodičů vzhledem k majetku, vlastnictví a osobního štěstí, se povedlo skvěle a výtečně navnadilo na pokračování, i když už odlehčenější. Ještě po pár dnech si pro sebe přemýšlím, jak bych to dal já sám. Každý den jen jednu věc a to zdaleka nejsem závislý na vlastnictví věcí jako hlavní hrdinové. Pokud si často stěžujete, že nemůžete mít vše, co chcete, pusťte si Bez věcí nad věcí. Třeba vám to trochu otevře oči. A když ne, aspoň vás to pobaví. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Německé filmy mají jeden společný přívlastek. 90% z nich stojí za starou belu a je to odpad k nekoukání, nicméně čas od času přijdou s jedním klenotem, který vám vytře zrak a většinou vykompenzuje i tu tunu romantických sraček, kterou produkují. 100 Things je toho dalším příkladem. Skvělé aktuální téma, výborně zpracované a neméně dobře zahrané ústřední dvojkou. Je to možná klišé, ale štěstí si opravdu za peníze nekoupíte. Možná se k němu přiblížíte nebo si na něj na chvilku sáhnete, ale nikdy si jej zcela nekoupíte. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Hlavná časť natáčania sa odohrala od 27. februára do 30. apríla 2018 počas 35 natáčacích dní v strednom Nemecku, najmä v Berlíne a Brandenbursku. (Arsenal83)
  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)

Reklama

Reklama