foto

Florian David Fitz

  • nar. 20.11.1974 (45 let)
    Mnichov, Bayern, Západní Německo

Biografie

Německý herec Florian David Fitz se narodil v Mnichově. Jeho rodiče jsou restauratéři a má ještě starší sestru. Plynule mluví anglicky, španělsky a italsky a hraje na saxofon a piano. Po maturitě odjel do Bostonu, kde studoval herectví a hudbu a také založil soubor A-capella formation.

Po dokončení studia odjíždí do New Yorku, kde se chce uplatnit jako herec, ale získává místo pouze u cateringu. Poté cestuje po Evropě se souborem Rocky Horror Picture Show a nakonec se vrací do Mnichova a dostává role v několika podřadnějších německých televizních filmech a natáčí seriály. Nejvíc na sebe upozornil v seriálu DENÍK DOKTORKY, kde z něj role arogantního egoistického doktora Meiera udělala hvězdu doslova přes noc a seriál byl natolik divácky úspěšný, že RTL natočila další dvě série.

Jeho zatím největším úspěchěm je ztvárnění mladíka Vincenta, který trpí tourettovým syndromem ve filmu VINCENT WILL MEER, ke kterému sám napsal scénář a v roce 2010 za něj dostal neměckou filmovou cenu Bambi za nejlepšího herce v hlavní roli.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Téměř dokonalá tajemství
2018 A co třeba Adolf?
Bez věcí nad věcí
2016 Kästner und der kleine Dienstag
Nejkrásnější den
Teror (TV film)
Vítejte u Hartmannů
2014 Cesta tam
Lügen und andere Wahrheiten
Lži vítězů
2013 Da geht noch was!
2012 Jak změřit svět
Ježíš mě miluje
2011 Der Brand
Srdce mužů... a jedna opravdová láska
2010 Amigo (TV film)
Vincent jede k moři
2009 Mužská srdce
2008 Die Liebe ein Traum (TV film)
2007 Die ProSieben Märchenstunde: Dornröschen - Ab durch die Hecke! (TV film)
Fast ein Volltreffer (TV film)
Noch einmal zwanzig sein ... (TV film)
2006 Cornwallská romance (TV film)
Eine Chance für die Liebe (TV film)
Leon & Lara (TV film)
Meine verrückte türkische Hochzeit (TV film)
2005 3° Kälter
Ausgerechnet Weihnachten (TV film)
Liebe hat Vorfahrt (TV film)
2004 Holky to chtěj taky 2
2003 Rychle do života!
Shit Happens
2002 Polizeiruf 110 - Angst um Tessa Bülow (TV film)
2001 Hawaiian Gardens
Ice Planet
2000 Das Psycho-Girl (TV film)

TV seriály

2011 Deník doktorky (TV seriál)
Pane vrchní! Můj happy end je studený (S03E08)
No konečně! Dítě s Markem (S03E07)
Auvajs! Pád z kariérního žebříčku (S03E06)
další epizody (8)
2009 Deník doktorky (TV seriál)
Ano, já chci. Ale kdo chce mě? (S02E08)
Romantika, tři muži na honu (S02E07)
Nehorázné, milionář mi chce uloupit srdce (S02E06)
další epizody (8)
Nachtschicht (TV seriál)
Wir sind die Polizei (E07)
2008 Deník doktorky (TV seriál)
Naléhavě potřebuju šťastný konec (S01E08)
Jeptišky jsou také jen ženy (S01E07)
Ženy na lékařském plese (S01E06)
další epizody (8)
2007 Doktor Martin (TV seriál)
2006 Das Beste aus meinem Leben (TV seriál)
Die ProSieben Märchenstunde (TV seriál)
2005 LiebesLeben (TV seriál)
2003 Einmal Bulle, immer Bulle (TV seriál)
2002 Schulmädchen (TV seriál)
Verdammt verliebt (TV seriál)
2000 Big Ben (TV seriál)
www.vražda.de (S06E01)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Host

TV pořady

2018 Die Helene Fischer Show 2018 (TV pořad)
Weihnachten mit Joko und Klaas (TV pořad)
2016 BAMBI 2016 (TV pořad)
2013 Circus Halligalli - Best of (TV pořad)
Deutscher Filmpreis 2013 (TV pořad)
Inka! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(56)