foto

Matthias Schweighöfer

  • nar. 11.3.1981 (35 let)
    Anklam, Mecklenburg-Vorpommern, Východní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matthias Schweighöfer se narodil ve Východním Německu ve městě Anklam. Vyrůstal v herecké rodině a brzy už také věděl, že jeho kroky budou směřovat před kameru. Jeho rodiče, divadelní herci Gitta Schweighöferová a Michael Schweighöfer, ho často brali na jejich zkoušky a později již na střední škole v Chemnitzi navštěvoval školní dramatický kroužek. Když odmaturoval, odešel do Berlína, kde stále žije se svou přítelkyní (střídavě žije také v Paříži). Do své první role byl obsazen ve filmu RAUS AUS DER HAUT (1997) (TV), který režíroval Andreas Dresen.

V následujících letech začal být již uznávaný kritikou a snímky jako SOLOALBUM (2003), KAMMERFLIMMERN (2004), KEINOHRHASEN (2007) nebo DAS WILDE LEBEN (2007), mu přinesly mnohá důležitá ocenění. V poslední době však Matthias zabodoval v prvoválečném dramatu DER ROTE BARON (2008), kde hrál legendární letecké eso Manfreda von Richthofena. Zahrál si i ve filmu VALKYRIE s Tomem Cruisem. Tento nadaný a charismatický herec má ve světě filmu budoucnost téměř jistou a to ne pouze doma v Německu, ale také v mezinárodním filmu.

Matthias Schweighöfer je považován za jednoho z nejžádanějších mladých německých herců současnosti. Matthias mluví, kromě němčiny, také plynule anglicky a francouzsky. Hraje na klavír a na housle.

Robert "Bobek27" Mrzena

Herecká filmografie

2016 Der geilste Tag
Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek
The Price
2015 Chůvák
2014 Irre sind männlich
Otcem na poslední chvíli
2013 Frau Ella
Kohout na víně 2
Schlussmacher
Zajíček Bezušáček a ušaté kuře
2012 Russendisko
Schmidt & Schwarz (TV film)
2011 Rubbeldiekatz
What a Man
2010 Tatort - Weil sie böse sind (TV film)
Vždy připraven!
3faltig
2009 Kuře s ušima
Mein Leben - Marcel Reich-Ranicki (TV film)
Must Love Death
Noční vlak
Zátoka pirátů
2008 Der Architekt
Rudý baron
Valkýra
2007 Das Wilde Leben
Ein Spätes Mädchen (TV film)
Fata morgána
Zajíček bez oušek
2006 Der Blaue Affe
Lulu (TV film)
2005 Kombat Sechzehn
Modrooká Polly
Schiller (TV film)
2004 Baal (TV film)
Kalter Frühling (TV film)
Srdeční zástava
2003 Hamlet_X
Klasse von '99 - Schule war gestern, Leben ist jetzt, Die
Soloalbum
2002 Ballett ist ausgefallen
Freunde der Freunde, Die (TV film)
Nachts im Park
Strach.com
2001 Babykram ist Männersache (TV film)
Herz über Kopf
Mein Vater, die Tunte (TV film)
Místo činu: Ludwigshafen - Záchvat násilí (TV film)
Polizeiruf 110 - Zerstörte Träume (TV film)
Vorspiel mit Nachspiel (TV film)
2000 Freunde
Küss mich, Frosch (TV film)
Zakázaná touha (TV film)
3 Tage 44
1998 Mann fällt nicht vom Himmel, Ein (TV film)
Spuk aus der Gruft (TV film)
1997 Ärzte: Dr. Vogt - Freundschaften (TV film)
Raus aus der Haut (TV film)
1991 Polizeiruf 110 - Ein verhängnisvoller Verdacht (TV film)

Dokumentární

2012 Tim Sander Goes to Hollywood
2005 Weiße Raben - Alptraum Tschetschenien

TV pořady

2013 CIRCUS HALLIGALLI (TV pořad)
Deutscher Filmpreis 2013 (TV pořad)
2009 Granaten wie wir (TV pořad)
2008 Markus Lanz (TV pořad)
2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

2015 Chůvák

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(25)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace