Reklama

Reklama

Velmi neúspěšný písničkář Jack (Himesh Patel) chce pověsit kytaru na hřebík, protože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarádka Ellie (Lily James). Pak ho ale v důsledku chvilkového záhadného globálního zatmění porazí autobus. A to zcela změní nejen jeho život a způsobí i jednu hudební katastrofu. Když se Jack vylíže ze zranění a na párty konané na počest jeho uzdravení zabrnká na kytaru „Yesterday“ od Beatles, nestačí se divit reakcím svých přátel, kteří se chovají, jako by jednu z nejznámějších písniček všech dob slyšeli poprvé v životě. Mohl by to být nepovedený fór, kdyby se stejně nechovalo vyhledávání na internetu. Beatles jako by nikdy neexistovali a Jack vycítí příležitost. Stačí, když si vybaví všechny pecky legendárních Brouků z Liverpoolu, a svět mu rázem bude ležet u nohou. A ono to funguje! Dokonce tak dobře, že i slavný Ed Sheeran (hrající ve filmu sebe sama), který vezme Jacka jako předskokana na své turné, uzná, že ten klučina odnikud je mnohem talentovanější než on. Radost Jackovi kalí jen dvě „drobnosti“ – vědomí, že se dopouští celosvětového podvodu, a ztráta Ellie. Ta má pocit, že by ho konečně měla přestat milovat, když je to celou dobu jednostranné, a se zlomeným srdcem ho pošle do L. A. natočit nejlepší desku všech dob. Jenže když zpíváte o tom, že k životu stačí láska („All you need is love“), může vám to najednou dost změnit priority. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (502)

Marze 

všechny recenze uživatele

Body navíc dávám za nezničitelné melodie, jimž atmosféra stadionu ve Wembley ještě přidá na síle, už byla řeč. Svou roli sehraje také nevtíravě pohodová nálada a konečně i britský humor, jejž zastupují John Lennon, Harry Potter či zamítnutý název slavného Bílého alba Beatles, protože to by dneska narazilo – je totiž moc bílé. Na zajímavý výchozí nápad se přilepí zbytečná romance. Ed Sheeran jako hvězda do party dobře zapadá. Ze začátku příšerné nudné písně, mnoho vysvětlivek a vtipné probíjení se umělce k vrcholu jako odlehlý stan na fesťáku a koncert pro čtyři nudící se děti. Stylizace je odlehčená. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ma to dve chyby. Ten neskutocne uzasny namet nebol dokonale vyuzity a od tandemu Curtis/Boyle som cakal viac. Inak som si to velmi uzil. Smial som sa, plakal som a uzival som si ten napad aj s myslienkou o dolezitosti umenia. To, ze to bolo zaobalene v lubivom, sentimentalnom a naivnom baleni mi vobec nevadilo. Krasny film a este krajsia pocta jednej dokonalej kapele 8/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni feel good film. Cely film vlastne stoji na jednom skvelym napadu, kdy vetsina sveta zapomene Beatles (a par dalsich veci, nechte se ale prekvapit) a zaroven na skvelejch pisnickach Beatles. Jelikoz se pohybujem v zanru romanticky komedie, necekejte nejaky vysvetlovani, proste clovek musi prijmout fakt, ze svet zapomnel a dal se v tom nenimrat. Obsazeni se taky povedlo, Himesh je dokonalej, tohle se castingu fakt povedlo. A Lily James je prekvapive taky fajn. Jedinej problem filmu a duvod, proc nedam maximalni hodnoceni, je trochu malo obsahu, ne ze bych se nudil, naopak ty dve hodinu utecou ani clovek nevi jak, ale proste se tu zas tak moc nedeje a kdyby mel film 80 minut, tak se vlastne nic nestane (mozna prijdem o par fajn pisnicek). Ale jako celek fakt pohodova komedie s par skvelejma forama a ocekavanym zaverem, na kterou se jeste nekdy rad mrknu. Na Lasku nebeskou to nema, ale i tak dobra prace. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Curtise zbožňuji a Boylea hodně uznávám, ale tady to vypadalo, jako kdyby si jen povinně vydělávali na důchod. Film bez jiskry, bez tahu na bránu a bez zápletek, které by titulní jednoduché a průhledné schéma nějak ozvláštnily a emocionálně zvýraznily. Hlavní hrdina je úplně bez charakteru a nestojí v průběhu před žádnou fatální překážkou, nemusí se vzpírat osudu ani blízkým, prostě jen navzdory morálním pochybnostem krade cizí díla a nakonec si to rozmyslí a vše je ok. Lásky čas měl možná podobně volně uspořádáný hodnotový svět, ale diváka úplně vtáhl, emocionálně několikrát sežvýkal a své myšlenky deklamoval vkusně a originálně, tady jde o sentimentální klišé, které podává neuvěřitelnou romanci a hudbu Beatles bere jako záminku, jak na ní ploché myšlenky navěsit. Nejvtipnější je scéna prvního předvedení Let It Be před rodinou a nejkrásnější ta o setkání s Johnem Lennonem, v níž jsem Curtise poznával a zahřálo mě u srdce. Zbytek je ohromné hořké zklamání. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvělá, celý svět zapomene na The Beatles, jediný, kdo si pamatuje jejich písně, je Jack. A tak se rozhodne toho využít ve svůj prospěch. Ovšem jakmile se to strhne k romantice, tak mě to přestává bavit. A ještě nastoupí na scénu nesympatická Kate McKinnon, takže za mě pouze 3*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • V jedné scéně si Jack (Himesh Patel) po pádu z kola vyrazí přední zuby. Podobný incident se skutečně stal Paulu McCartneymu v roce 1966, kdy spadl z mopedu a uštípl si přední zub. (buzzwoody)
  • Ve scéně, kdy na celém světe vypadne proud, můžeme postupně vidět místa přes Asii, Rusko, Evropu až po Ameriku. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby všude nebyla tma. A vzhledem k tomu, že výpadek trval pouhých 12 sekund, není možné, aby všude na světě byla v jednu chvíli noc. (J.Cobra)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. května 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Fanoušci Any de Armas žalují studio

Fanoušci Any de Armas žalují studio

23.01.2022

Pakliže se řadíte k fanouškům kubánské herečky Any de Armas (Blade Runner 2049, Není čas zemřít), jistě si dobře vzpomenete na kauzu, kdy se sympatická kráska objevila v trailerech na film Yesterday… (více)

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Reklama

Reklama