Reklama

Reklama

The Head Hunter

  • USA The Head
Trailer 1

Obsahy(1)

Osamelý lovec monštier (Christopher Rygh) žije uprostred lesa a čaká na to, kedy sa v blízkosti objaví ďalší netvor, ktorého by mohol zlikvidovať a vystaviť jeho hlavu vo svojom príbytku. Ženie ho túžba po strete so svojou vytúženou korisťou, monštrom, ktoré ho pripravilo o to najcennejšie, čo vo svojom živote mal. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív jenom jeden technickej detail - kdyby si ten lovec doopravdy věšel čerstvě uříznutý hlavy netvorů do bejváku, za pár dnů by už z toho hnilobnýho puchu musel zvracet vnitřnosti. Ale jinak je to dějově zajímavej a vizuálně pohlednej film. Sice veškerou řežebnou akci si divák musí domýšlet, ale chápu že o akci film být primárně neměl, je to spíš taková temná, meditativně horrorová fantasy. Dobrý příběh, dobré rozuzlení, dobrá výprava (chalupa, výstroj, zbroj), syrová atmosféra, krásné přírodní lokace (Norsko, Portugalsko, Kalifornie), až se jeden diví, proč se tedy režie nerozmáchla v trochu epičtějším stylu k něčemu ještě trochu... většímu, vždyť tohle je vlastně "jen" takovej dlouhej kraťas. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si 2 roky odkládaného Head Huntera a ikdyž potenciál byl teda mnohem větší, tak úplně vyhozený čas to nebyl. Film má celkem slušný vizuál a pouze jednu postavu - věrohodného Vikinga s parádním brněním, který loví různé gobliny a trolly a jejich hlavu si poté pověsí doma na kůl jako trofej. Líbil se mi důraz na detaily a ikdyž se zde moc nemluví, tak film nestíhá nudit a to především díky štědré stopáži 70 minut. Nejvíc na celém filmu mrzí to, že souboje s monstrama tvůrci vůbec neukazují a to vzhledem k námětu je trestuhodné, ikdyž nebyl moc velký rozpočet mohli zde tvůrci hodit alespoň souboj s bandity, či jiným vikingem. Potěšil alespoň hodně nečekaný a nekompromisní konec. Kdo rád Vikingskou tématiku, či hru Skyrim, tak by mohl být spokojen. Příběh**, Akce* Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6/10. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ponurý mystický příběh osamělého lovce, jehož drží při životě především pomsta. A pak samozřejmě sledujeme jeho pravidelné rituály, když připravuje léčivé lektvary, kontroluje pasti a vydává se na lov netvorů, za jejichž likvidaci dostává zaplaceno. Minimalistický snímek s vynikajícím vizuálem, úchvatnými přírodními scenériemi a atmosferickou hudbou směřuje nevyhnutelně k dramatickému konci. Osobně mi vůbec nevadilo, že souboje s monstry nejsou v přímém přenosu, o to více zůstávalo, s každou hlavou naraženou na kůl, na fantazii diváka. Ovšem ta okenice! Postupně bylo jasné, že se lovci stane osudnou. Konec byl logický. Pro okrajové publikum, které upřednostňuje filmový obraz, jen tušená tajemství, artový přesah a myšlenkovou spolupráci s filmem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak ono to úplně blbé není, ale středometrážní plocha by tomu seděla daleko lépe, víc by vynikla příroda, a také ty jednotlivé střípky, které nám tvůrci poskytují, abychom si sestavili sami celkový obraz. Ano, není tady v podstatě vidět ani jeden souboj, včetně toho zcela posledního, ale o ty tady jde až v poslední řadě. Mně se líbilo prostředí, možnost dešifrovat okolnosti (a dost možná přijít i na to, co za tím vším bylo ještě trochu dál, celou tu temnější stránku věci, náznaky tu jsou, ale nechci spoilerovat), vadila mi délka a případné větší zaujetí (nějak mne totiž ten film až tak nevtáhl). Ale blbý rozhodně není, má myšlenku, ale ta řežba démonů to vážně není. - EDIT: Jinak objektivně je to na 3 hvězdy, ale jednu přidám, když vidím to nepochopení tady. :-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jordan Downey tvůrce legendárního trashe ThanksKilling se evidentně překonal tím již zmíněným prvním filmem a už nemá moc co nabídnout. Tohle je evidentně slepené na koleně za pár šupů a občas i se slušnou atmosférou, ale jinak žádný zázrak. Další třeskutě vtipná laciná zábava se tak holt nekoná.35% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo v malé vesničce Soutelo Mourisco v severním Portugalsku, kde žijí jen tři lidé. Další scény pak byly natočeny v Norsku a v Mammoth Lakes v Kalifornii. (bianci)

Reklama

Reklama