Reklama

Reklama

The Head Hunter

  • USA The Head
Trailer 1

Obsahy(1)

Osamelý lovec monštier (Christopher Rygh) žije uprostred lesa a čaká na to, kedy sa v blízkosti objaví ďalší netvor, ktorého by mohol zlikvidovať a vystaviť jeho hlavu vo svojom príbytku. Ženie ho túžba po strete so svojou vytúženou korisťou, monštrom, ktoré ho pripravilo o to najcennejšie, čo vo svojom živote mal. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Osamelý lovec monštier žije uprostred lesa a čaká na to, kedy sa v blízkosti objaví ďalší netvor, ktorého by mohol zlikvidovať a vystaviť jeho hlavu vo svojom príbytku. Ženie ho túžba po strete so svojou vytúženou korisťou, ktorou je monštrum, ktoré ho pripravilo o to najdôležitejšie, čo vo svojom živote kedy mal. - Na The Head Hunter som bol zvedavý, pretože sa objavil na viacerých hororových festivaloch a nedalo sa o ňom napriek tomu takmer nič dohladať. Tiež ma lákalo spojenie hororu s Fantasy, pretože s touto kombináciou majú velké problémy aj tí najskúsenejší tvorcovia. Výsledok je sklamaním a len ma utvrdil v tom, čo som napísal v predchádzajúcej vete. Film má len dve postavy, čo by nevadilo, ale divák sa nedozvie vôbec nič o tom, čo sa to tam vlastne deje, kde sa film odohráva a tá túžba po pomste je dobrým nápadom ale akosi mi neprišla autentická. Pochváliť sa dá epická hudba sprevádzajúca dej, nádherné kulisy s exteriérmi a hlavne prakticky spracované masky. Film mi celý čas evokoval Housewife od Cana Evrenola, ktorý bol taktiež technicky precízne spracovaný, ale mal nulovú výpovednú hodnotu a nikto nepochopil, čo bolo zmyslom celého deja, čo je aj prípad tohto osamelého lovca. Preto z mojej strany aj totožné hodnotenie. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jordan Downey tvůrce legendárního trashe ThanksKilling se evidentně překonal tím již zmíněným prvním filmem a už nemá moc co nabídnout. Tohle je evidentně slepené na koleně za pár šupů a občas i se slušnou atmosférou, ale jinak žádný zázrak. Další třeskutě vtipná laciná zábava se tak holt nekoná.35% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív jenom jeden technickej detail - kdyby si ten lovec doopravdy věšel čerstvě uříznutý hlavy netvorů do bejváku, za pár dnů by už z toho hnilobnýho puchu musel zvracet vnitřnosti. Ale jinak je to dějově zajímavej a vizuálně pohlednej film. Sice veškerou řežebnou akci si divák musí domýšlet, ale chápu že o akci film být primárně neměl, je to spíš taková temná, meditativně horrorová fantasy. Dobrý příběh, dobré rozuzlení, dobrá výprava (chalupa, výstroj, zbroj), syrová atmosféra, krásné přírodní lokace (Norsko, Portugalsko, Kalifornie), až se jeden diví, proč se tedy režie nerozmáchla v trochu epičtějším stylu k něčemu ještě trochu... většímu, vždyť tohle je vlastně "jen" takovej dlouhej kraťas. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že můžu s jistotou prohlásit, že jsem něco takového ještě neviděl. Aby měl film, ve kterém téměř nikdo nehraje a ve kterém se téměř nic neděje, tak dokonalou atmosféru, to tady ještě nebylo. Nemůžu se zbavit pocitu, že by jakákoli akční scéna celý snímek totálně zabila. Pokud Lovce hlav srovnám s megalomanskými blockbustery, ze kterých patos a CGI přímo tryská, jde tady o totální vítězství minimalismu a poctivé filmařiny. P. S. Vzhledem k tomu, že nedošlo ani k pokusu o preparaci, musel být pobyt v té chajdě opravdovou výzvou pro každého, kdo neztratil v boji čich. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Unikátny, temný fantasy horor, ktorý som docenil až po druhom pozretí, kedy som už nečakal to, čo tam nebude a naplno si užil to, čo tam bolo. A fungovalo to kurevsky. Krásne natočená, atmosférická vec so zmyslom pre detaily, ktorá toho kvôli mikrorozpočtu síce veľa nechala off-screen, no to, čo ostalo on-screen je bezchybné a film má vďaka tomu svoju neopakovateľnú tvár. Čo je vždy lepšie než keby sa režisér napr. uchýlil k nejakému smiešnemu CGI. Teším sa na ďalšiu projekciu, je to zážitok. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo v malé vesničce Soutelo Mourisco v severním Portugalsku, kde žijí jen tři lidé. Další scény pak byly natočeny v Norsku a v Mammoth Lakes v Kalifornii. (bianci)

Reklama

Reklama