Reklama

Reklama

The Head Hunter

  • USA The Head
Trailer 1

Obsahy(1)

Osamelý lovec monštier (Christopher Rygh) žije uprostred lesa a čaká na to, kedy sa v blízkosti objaví ďalší netvor, ktorého by mohol zlikvidovať a vystaviť jeho hlavu vo svojom príbytku. Ženie ho túžba po strete so svojou vytúženou korisťou, monštrom, ktoré ho pripravilo o to najcennejšie, čo vo svojom živote mal. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

POMO 

všechny recenze uživatele

Chlap občas vyběhne z chatrče do lesa - střih - vrátí se s useknutou hlavou příšery a dá si ji do sbírky. Film bez scén, které měli být jeho podstatou, kořením, diváckou atrakcí. A taky dobrá ukázka, jak důležitou složkou filmu je atmosféra. Protože ta je tím jediným, na co se tvůrci s daným (ne)rozpozčtem zmohli a co se jim taky povedlo. Jakmile se pokusí alespoň náznakově přiblížit ke konfrontaci hlavního hrdiny s příšerama - že tu jednu jedinou částečně i ukážou - je to spíše k smíchu. [Sitges FF] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vidím 72 minut a říkám si. Paráda to bude svižná podívaná ve které lovec kosí jedno monstrum za druhým. A ono hovno. Většinu filmu koukám na zarostlý individuum, který domů nosí akorát svoje trofeje(odřízlý hlavy monster) ale pořádná akce nikde. Trofeje jsou možná fajn ale já bych radši viděl to jak k ním přišel. Tudíž souboje. Když už jsem se jednoho souboje dočkal tak za moc nestál a působil spíš vtipně. Ok beru v potaz nízkej rozpočet a uznávám, že po technický stránce je to celkem dobře odvedená práce. Obsahově je to ale strohý, nicneříkající a hlavně nudný.  Prostě jsem v tom nenašel nic za co bych mohl dát víc jak 2 slabší hvězdy. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív jenom jeden technickej detail - kdyby si ten lovec doopravdy věšel čerstvě uříznutý hlavy netvorů do bejváku, za pár dnů by už z toho hnilobnýho puchu musel zvracet vnitřnosti. Ale jinak je to dějově zajímavej a vizuálně pohlednej film. Sice veškerou řežebnou akci si divák musí domýšlet, ale chápu že o akci film být primárně neměl, je to spíš taková temná, meditativně horrorová fantasy. Dobrý příběh, dobré rozuzlení, dobrá výprava (chalupa, výstroj, zbroj), syrová atmosféra, krásné přírodní lokace (Norsko, Portugalsko, Kalifornie), až se jeden diví, proč se tedy režie nerozmáchla v trochu epičtějším stylu k něčemu ještě trochu... většímu, vždyť tohle je vlastně "jen" takovej dlouhej kraťas. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ponurý mystický příběh osamělého lovce, jehož drží při životě především pomsta. A pak samozřejmě sledujeme jeho pravidelné rituály, když připravuje léčivé lektvary, kontroluje pasti a vydává se na lov netvorů, za jejichž likvidaci dostává zaplaceno. Minimalistický snímek s vynikajícím vizuálem, úchvatnými přírodními scenériemi a atmosferickou hudbou směřuje nevyhnutelně k dramatickému konci. Osobně mi vůbec nevadilo, že souboje s monstry nejsou v přímém přenosu, o to více zůstávalo, s každou hlavou naraženou na kůl, na fantazii diváka. Ovšem ta okenice! Postupně bylo jasné, že se lovci stane osudnou. Konec byl logický. Pro okrajové publikum, které upřednostňuje filmový obraz, jen tušená tajemství, artový přesah a myšlenkovou spolupráci s filmem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že můžu s jistotou prohlásit, že jsem něco takového ještě neviděl. Aby měl film, ve kterém téměř nikdo nehraje a ve kterém se téměř nic neděje, tak dokonalou atmosféru, to tady ještě nebylo. Nemůžu se zbavit pocitu, že by jakákoli akční scéna celý snímek totálně zabila. Pokud Lovce hlav srovnám s megalomanskými blockbustery, ze kterých patos a CGI přímo tryská, jde tady o totální vítězství minimalismu a poctivé filmařiny. P. S. Vzhledem k tomu, že nedošlo ani k pokusu o preparaci, musel být pobyt v té chajdě opravdovou výzvou pro každého, kdo neztratil v boji čich. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo v malé vesničce Soutelo Mourisco v severním Portugalsku, kde žijí jen tři lidé. Další scény pak byly natočeny v Norsku a v Mammoth Lakes v Kalifornii. (bianci)

Reklama

Reklama