Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (216)

pepo 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku to trochu drhne, ale postupne sa z noho vykluje najlepsi coming age film za velmi dlhu dobu. Babam budem fandit nech maju pred sebou velku karieru a Olivia Wilde sa predviedla ako velmi schopna reziserka. Snad to uchmatne aspon nejake nominacie na Zlate globy. Mile, uprimne a v poslednej tretine velmi posobive. Skoda toho blbeho (aj ked pochopitelneho) distribucneho nazvu, lebo ide po uplne odlisnej cielovke. 8/10 ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Prototyp teenagerského filmu, jehož cílovkou nemusí být nutně teenageři. Midkultový majstrštyk pod taktovkou režijní debutantky Olivie Wilde, u kterého si kladu zásadní otázku, proč se Olivia Wilde nepustila do režisérského řemesla už mnohem dříve. Pokud jste se domnívali, že v teenage žánru nemůžete docílit (resp. už byste byli dopředu přesvědčeni, že to nikoho z cílových diváků nemůže zajímat) až uměleckého zážitku pomocí skvělé kamery, Booksmart vás přesvědčí o opaku. A nejde jen o práci s kamerou, protože tvůrčí vklad Olivie Wilde je pozoruhodný po všech stránkách. Drtivou většinu stopáže se jedná o komedii, nicméně pokud se mají dostavit emoce, které přenesou na diváka obavy a nejistoty obou hlavních protagonistek, funguje to nadmíru dobře. Nominaci na cenu BAFTA za nejlepší původní scénář cením, ale tady těch nominací a ocenění mělo být mnohem více. Upřímně si v tuhle chvíli nedokážu představit lepší počin na dané téma, pokud si odmyslím seriálovou Euforii (tam je ale jediným pojítkem skutečnost, že je to taky o teenagerech), která mě podobně (i když samozřejmě z úplně jiných důvodů) dostala. Celý film opravdu uteče až neuvěřitelně rychle, což je samozřejmě zásluha talentu Olivie Wilde, skvělého scénáře a prvotřídních herců. Ve výsledku se jedná o zatraceně povedenou teen komedii, která má mozek i srdce. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Olivia Wilde předvědla naprosto sebevědomý debut. V hlavních rolích: lesbická šprtka, mírně zakulacená šprtka. Vedlejší postavy, směsice prapodivných často homosexuálních nebo těžko sexuálně určitelných kreatur. Výsledek? Velmi dobrý. Překvapilo mě jak film dokáže bodovat na komediální i dramatické úrovni. V leccěm hodně podobné se Superbad. Vedle Good Boys další povedená komedie s trošku netradičními hrdiny. Když si to čtu, vlastně to dává smysl. Normálním lidem by se jen těžko někdo smál :) 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodinu se to tváří jako strašně divnej, nevtipnej odvar Projectu X, za kterej není vůbec těžký se v plno scénách stydět. Jenže to je celý účel, kterej diváka dostává pod kůži hlavních postav a všech jejich kámošek a kámošů. Pak odstartuje posledních třicet minut, který považuju za absolutně nejlepší feel-good/dramedy/kaličskou komedii v tomhle století. Ke konci už sem bulel smíchy, radostí i dojetím. Strašně se těšim, až to s někym nepřipraveným uvidim podruhý. Olivia Wilde ví jak zapařit! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že Booksmart není žádný ženský remake Superbad, ten se jednoduše plete a patrně některý z filmů neviděl. “Nejvtipnější komedii všech dob” jsem shodou okolností viděl před pár týdny a tady se opisovalo jedna báseň (scénář navíc prý vznikl už v roce 2009). Bohužel mne to příliš neoslovilo. Olivii Wilde úspěch přeju, ale viděl bych jí raději před kamerou, stejně tak producenta Ferrella. Nicméně není tomu tak a film sází na vesměs neznámé tváře. Za sebe nicméně doporučit nemohu, nejvíc jsem se bavil až na konci. PS : Sudeikis je boží a měl dostat mnohem více prostoru! Zasmál jsem se u jedné scény a byl u ní on. PPS : Beanie Feldstein je sestra Jonaha Hilla (zjevně). Kruh se uzavřel. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama