Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (498)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jedno musím tomuhle filmu nechat. Je originál. Ano, půjčuje si u jiných snímků, ale výsledek je jedinečný. Psychotická atmosféra, krásná výprava (ty interiéry léčebny jsou úžasně staromódní a klaustrofobické) a sebevědomá režie. Filmu se daří navodit stísněnou, chvílemi magickou, chvílemi až hnusnou atmosféru. Zároveň je tak trochu detektivkou, protože spolu s hlavním hrdinou pomalu odkrýváme záhady spojené s léčebnou, jejími postupy a pacienty. Verbinskimu tleskám, že se nebál témat, od kterých jiní tvůrci utíkají. Vznikl tak až evropsky ujetý thriller, který ale ve své druhé polovině kvůli přehnané stopáži ztrácí dech. Úplně mi nesedli ani hlavní postavy, protože jsou tak divné, že se s nimi člověk nemůže ztotožnit. 70 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem buď kolosální průšvih, nebo zlatej důl nedocenitelné retro atmošky a suverénní režie. Že jsem dostal něco mezi, to je tak trochu zatracenou záhadou. Verbinski má podobně jako v The Ring jistou řemeslnou ručičku a kameraman Bazelli by si za tuhle výstavu úžasných a efektivních obrazů z fleku zasloužil smlouvu s největšími režijními velikány, ale Lék na život přece není nijak originální ani soběstačná filmařina, které chybí přesně to, čím disponuje například Kubrickovo Shining - nepředvídatelnost, žánrová čistokrevnost, odvaha jít ještě dále za rámec toho, co je aktuálně divácky žádané a očekávané. Některé scény se zaryjí do paměti a celkovému vzhledu není moc co vytknout, stejně jako hercům a chvályhodným záměrům, ale pořád je to málo, tempo začne po nějaké hodince kolísat a závěr je dopředu bohužel odhadnutelný. Zachovat si scénář unikátnější charakter, bylo by zadělána na solidní hororovou šlehu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A Cure for Wellness už od počiatku zaujme sústredením na detail. Púta vonkajšom zrkadliacim snímaním rýchlovlaku, pôsobivým natočením celej autonehody. Neskôr sa nebojí krvi ľudskej ani zvieracie, kamera zaberá nechutné vŕtanie zubov z centimetrovej vzdialenosti. Kameraman tak výborne vyvoláva napätie a vyzdvihuje tento skvelý film. Vďaka tomu nie je Verbinskeho film hlúpym hororom, ale thrillerom inteligentne vyvolávajúcim napätia. Aspoň v prvej polovici, a to aj napriek pomalému rozjazdu a uvedeniu do víru diania v sanatóriu. A Cure for Wellness môže vďaka výbornej kamere, efektnému filtru a zvoleným exteriérom a scénografiou kúpeľov, v ktorých sa pred sto rokmi zastavil čas, zaradiť medzi to najlepšie, čo v rámci žánru vzniklo. Gore Verbinski si svojich divákov rozhodne získa. Skvelá výprava a kamera snímke zasadenej do krásnych švajčiarskych hôr sú hlavným plusom príbehu, inak stojaceho na dobrých výkonoch hercov. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z najslabších vecí, akú som mal tohto roku možnosť vidieť, a má 146 minút... Niektorí ľudia hovoria, že film má zlý záver, mne sa zdal celý zlý. Film sa snaží tváriť ako seriózna psychologická dráma, avšak obsahuje množstvo zbytočných scén, ktoré nezanechávajú žiadny dojem. Tvorcovia akoby chvíľami strácali kontrolu nad samotným príbehom. V divákovi to môže vzbudiť len rozporuplné emócie, ak vôbec nejaké, a hlavne úplný bordel v ponímaní filmu. Navyše herecké obsadenie je na dosť priemernej úrovni. Vo všeobecnosti ide o pokrivenú napodobeninu Prekliateho ostrova. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Verbinsky na drogách? Tretí klon Shutter Island, zmätenejší než Stonehearst Asylum, a ešte bizarne krížený Dr. Phibesom? Zámer strihnúť si obsahovo béčkové guilty pleasure s luxusným rozpočtom chápem. Tajuplnosť a nepredvídateľnosť fungujú minimálne prvú polovicu parádne. Ale ku koncu je to všetko k smiechu. DeHaan sa isto tešil na prvú veľkú hlavnú rolu, ale touto neprerazí. Zaujímavé plagáty, nejasná cieľovka, a výsledok fiasko. Chcem komornú verziu bez CGI od Polanskeho. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Film se natáčel na hradě Hohenzollern v městečku Hechingen v Německu. (MessiM)
  • Při vstupu do hospody ve vesnici hraje na pozadí písnička „Augen auf“ od skupiny Oomph! (Kokosak91)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama