Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (497)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Solídne psycho so skvelým soundtrackom, zaujímavou zápletkou, krásnym prostredím a mysterióznou atmosférou. Miestami síce film nedával príliš zmysel a ku koncu sa desivé pozadie akosi vytrácalo, ale inak nemám čo kritizovať A Cure for Wellness mi veľmi sadol. Podobné námety z tajomných sanatórií odrezaných od sveta jednoducho môžem. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povětšinou velice zajímavý film s příliš dlouhým dějem, který ale překvapivě ne a ne začít nudit. Téměř od začátku je však jasné, že to všechno směřuje k nevyhnutelnému zklamání. Detektivní pátrání (které mi připomínalo adventury) a sem tam nějaké ty hororové scény jsou fajn, ale nedrží je pohromady pořádný příběh. Ten je bohužel dost stupidní. Hlavní představitel i záhadná dívka mi přišli kupodivu OK, zatímco kupodivu totálně na prd mi přišel Jason Icaacs jako padouch. Dohromady čistý průměr. (6/10) ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hudba, příběh, nápad, herci a prostředí jsou na jedničku. Ale některé scény jsou jako z déčkového rádoby hororu. Možná kdyby se to trochu zkrátilo a ubylo tím nepotřebných scén, bylo by to lepší. Také by neuškodilo trochu víc vygradovat napínavé scény. Konec naprostá zmatlanina, ale jinak hodně originální film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice má člověk skoro celý film pocit že sleduje Prokletý ostrov, ale zase si to sledování velmi užívá, neb obrazová část filmu by mohla mít z fleku expozici v nejprestižnější galerii a hudebně to je taky okoučovaný velmi dobře. Škoda přepalené stopáže, ke konci se už dost evidentně vařilo z vody a první půlka filmu tak svou pozdější druhou půlku proměnila jen v chudýho příbuznýho. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne film pro každýho, ale pokud máš rád starý gotický horory, je slušná pravděpodobnost, že ti to sedne. Trefou do černýho nejsou jenom ty bizarní přeludy, díky nimž tě Verbinski drží na vážkách, jestli hrdinovi skutečně nehrabe. Hlavní doménou je totiž samotný sanatorium v nádhernejch kulisách švýcarskejch Alp. V tomhle odcizenym prostředí léčebny pro "nemocný" je totiž spousta prostoru pro rozehrání silný paranoie. Napravo vidíš starý a oschlý, avšak neustále šťastný pacienty, zatímco nalevo na tebe čeká podezřelej doktor s personálem a jeho neobvyklejma léčebnejma procedurama. Je sice fakt, že je to dlouhý jak tejden před vejplatou, ale než stačíš usnout, film na tebe vybalí sem-tam nějakou humusárnu... třeba jako rozseknutí kravskýho břicha nebo detailní vrtání do zubu. Závěr je pak trochu nečekaně béčkovej až hanba, ale pokud to budeš brát jako poctu Kladivářům, skousneš to a celkem se i pobavíš. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Nemocnice Beelitz-Heilstätten, kde se natáčely scény ze „švýcarského“ sanatoria, byla zbudována v roce 1898 jako sanatorium pro léčbu tuberkulózy. Ve obou válkách fungovala jako vojenská nemocnice, po roce 1945 byla zabrána Rudou armádou a až do roku 1994 byla největším sovětským lékařským zařízením mimo území SSSR. Kromě Hitlera tu byl rovněž hospitalizován Vladimir Putin a po pádu NDR se tu před odletem do Moskvy ukrýval Erich Honecker s manželkou Margot. Beelitz je díky velkorysé rekonstrukci možno shlédnout z unikátní visuté stezky dlouhé 320 metrů. (Robbi)
  • Křestní jméno hlavního hrdiny (Dane DeHaan) se ve filmu nedozvíte. Zato jeho příjmení zazní celkem 49krát. (Frajer42)
  • Vlaková stanice v horách, na kterou Lockhart přijíždí a ze které je následně odvezen autem do lázní, je Oberhof Bahnhof. (TheMergar)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama