Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 1
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (56)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka o post-apokalyptickom, futuristickom vlaku rútiacim sa naprieč zmrznutým svetom je geniálna. Ale ako prvá, tak ani druhá séria Snowpiercera (na rozdiel od fantastického filmu) bohužiaľ nedokázala dostatočne pútavo pracovať s vynikajúcou zápletkou a skôr alebo neskôr vždy skĺzla k banalite, divnému chovaniu postáv a nezaujímavým scenárom, ktoré len raz za čas vytrhlo z letargie niečo, čo bolo natoľko super, že ste tomu zase dali (nerozumne) druhú (tretiu, štvrtú, dvadsiatu...) šancu. Druhú sériu každopádne vnímam o nejaký ten vozeň pozitívnejšie. Jednak scenáre mi pripadali o čosi lepšie, jednak sa mi zdalo, že sa tvorcovia tentokrát viac vyhrali s dizajnom jednotlivých vagónov a jednak je tu diabolský Sean Bean. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Jsi středoškolačka, zrovna máte hodinu fyziky a učitel vám zadá skupinovou práci. Jsi mimo jiné prototypem dokonalé studentky. Kunda, inteligentní, mezi ostatními máš renomé a talent ti nechybí, každý tě chce osamčit, ale co víc, jsi materiál na vdávání. Tvoje jméno je Jennifer Connelly a ke tvé smůle jsou všichni ostatní členové tvé skupiny naprostý výsměch. Koncept projektu uděláš sama, sepíšeš ho, rozdáš úkoly ostatním, jen abys před odevzdáním všechno to domrdané na poslední chvíli zachraňovala. Bez tebe ve skupině by prakticky vaše výsledná práce nikoho, ale kurva nikoho, nezajímala. Ostatní studenti zřídkakdy něco slušného hodí do pléna, ale vesměs jsou neviditelní, otravní, vylízaní a nikoho jejich existence nezajímá. Po odevzdání práce všichni dostanete za 3. Celá skupina se směje, včetně tebe, bohužel pro tebe to není vtipné, ale jen k smíchu. Seriál Snowpiercer v kostce. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snowpiercer je pro mě prozatím seriálové zklamání roku a tak nudnou věc jsme tady už dlouho neměli. Oproti filmové předloze měla na prokreslení postav, zajímavé uvedení do děje a ráznou akci daleko větší stopáž, ale nic z toho se tady nedostavilo a ve výsledku mi to přijde jako promrhaných 400 minut. Za vyzvednutí stojí snad jen pár kreativních nápadů (trest smrti mrazivým vzduchem, zmrazování končetin apod). První půlka seriálu byla vyloženě upovídaná a utahaná Vražda v orient expresu a až ve druhé polovině jsme se začli dobírat k nějaké té vzpouře, ke které měl seriál směřovat už od začátku. Akce je téměř nulová, o vývoji postav se můžeme bavit jen hodně povrchně a výraznější dějové zvraty taky nedostaneme, většinu času jsem se vyloženě nudil a seriál dokoukal spíše z povinnosti. Naopak Jennifer Connelly (Alita, Only the brave) jako nepřijemná mrcha působila slušně, steně tak Daveed Diggs si užil roli hlavního vůdce odboje, okolo kterého se motal celý seriál. Výsledek působí ale bohužel tak nijak a jsem z něj zklamaný, protože postapo vlak ve zmrzlé zemi s rozdělenými vagony podle společenských vrstev je nápad, na kterém se dá dost vyřádit a pro který by režiséři mohli zabíjet. Poslední díl jsem už vyloženě trpěl... ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Svět Snowpierceru je sám o sobě vskutku vděčný prostředek na rozebírání nezměrného množství zajímavých témat. Můžeme klidně řešit globální oteplování, resp. naopak mrznutí. Nabízí se problematika technologického projektu perpetuum mobile vlaku. Rozebrat vlak jako poslední archa lidstva. Anebo jít dál, směrem k třídním bojům, vládě a sociálním konfliktům. O to víc zamrzí, že tato adaptace od Netflixu se do všeho zakousne tak trochu vyjma onoho třídního boje a spíš si do toho musí přihodit koření dnešní doby: Rasové nuance, něco z LGBT též nesmí chybět a celkově kvůli tomu dojíždí nejen trochu vláček, ale hlavně celý scénář. Kvalita dílů je neuvěřitelně nevyrovnaná a značně kolísavá; jo, tunu odboček vytvořit? Rádi! Ale dotáhnout to? E-e. A vždycky dojde k tomu, že když se nějaká postava zavede a vyloží se její karty přesvědčení, tak málo logickým způsobem musí kiksnout, aby vznikla nová roznětka. Herecké výkony (vyjma řemeslně prohnané a zkušené Conelly) jsou nevýrazné a děj tak netáhnou postavy, ale cliffhangery. Ty ke konci sílí a přidávají na intenzitě, což mě rozhodně příjemně vnadilo, nebýt toho posledního, jehož podvodná (i když efektní) existence vznikla snad dřív, než 1. díl seriálu. Na jednorázovou zábavu Snowpiercer poslouží průměrně, ale nezbavím se pocitu, že potenciál (o tom bych mohl mluvit hodiny) byl mnohem, mnohem výš. Druhá sezóna má velkou šanci to naprosto zabít, ale naopak je zde i prostor se dosti poučit. 3* ()

anatheman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě velice dobré. Post-apo? Ano. Dystopie? Ano. Vlak? Ano. Jennifer Connelly? Ano! Je pravda, že scénář občas trochu skřípe a logika taktéž. Hlavně zde máme podivný fast travel. Nicméně musím podotknout, že jsou zde představené zajímavé postavy, které nemůžeme snadno rozdělit na kladné a záporné. Také jejich motivace jsou poměrně racionální. Zaujala mě rovněž témata týkající se totality a revolucí, které jsou v seriálu zpracovány celkem uvěřitelně. Herecké výkony nejsou optimální, ale máme zde úžasnou Jennifer Connelly, která si krade všechny momenty pro sebe. Nebýt této mé oblíbené herečky, tomuto seriálu bych se vyhnul, což by byla škoda. Během první série se vyřešilo vše zásadní, nicméně závěrečný díl se svým cliffhangerem navnaďuje na další sezónu. A já se celkem těším. Ačkoli tedy doufám, že Snowpierceru nebudou v budoucnu přidávány další vagóny v podobě nesmyslného nastavování. Myslím ale, že toto nehrozí. Za mě tedy 4 vagóny z 5. Jsem spokojen. ()

Galerie (1 061)

Zajímavosti (18)

  • Když vyleze Melanie (Jennifer Connelly) na vlak, tak nechá otevřený poklop. V dalším záběru už je ale zavřený. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „You Were Mine“ od Tami Neilson. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „She's Got You“ od Patsy Cline. (Duoscop)

Reklama

Reklama